Špinat kuhati 10 minuta, čini mi se previše. Čitala sam neke stare postove i jedan sa špinatom začinjenim s maslacem svrstan je u greške. Vjerojatno je onda bio aktivan gubitak kg. Zapravo, željela sam pitati, javlja li se još izrazita glad ili je sasvim prestala? Trenutno sam na reduciranim kalorijama i nije da sam baš sita :))) Češnjak svojom aromom često spašava i daje osjećaj sitosti.
11.11.2013. (22:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
osobno volim kad je špinat u malo krućem stanju (u blenderu se samo kratko sjecka dobro ocijeđen od vode) no to je stvar ukusa. u svakom slučaju 590 kalorija vrhunskog užitka (ja u pire stavim malo vrhnja mjesto mlijeka jer je gušći).
11.11.2013. (23:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ ZlicaOdOpaka: Eto, zato podržavam eksperimentiranje ;)
@ blogdogg: Bolje on na mom, nego ... ;)
@ Odsutnost matične ploče: Slažem se, previše je 10 minuta. Ovaj bebi špinat koji sam imao ja ponekada jedem kao sirovu svježu salatu. Kada kuha žena samo ju molim da mi kaže količine i što točniji način pripreme, a ja odlučim koliko ću uzeti, slikam, pojedem, pa ponešto i objavim. Za onaj stari špinat među greškama, nije bio problem u špinatu s maslacem, nego u sveukupnom zbroju kalorija koji je bio posljedica naknadnog zbrajanja, a čak i svjesnog zavaravanja da je obrok u redu, a bilo je jasno da nije u željenim kalorijskim granicama. Da se na vrijeme promislilo moglo je biti bez dva jaja, ili s manje ..., kako god, ali da je na kraju bliže 500 kcal, a ne da dođe na 800. I dan danas nastojim jesti obroke koji su oko 500-600 kcal i takva tri uz pokoju voćku i još neku sitnicu sa strane su mi dovoljna za održavanje težine. Tjelesna aktivnost mi je dosta redovita, ali ne prelazi umjerenu, tj. više rekreativno relaksirajuću. Sama glad se pojavi tek sat ili najviše dva prije obroka, ali i ona je često zapravo posljedica žeđi, i svakako nije osobito intenzivna. Kada pojedem bitno više, a i to se zna ponekada desiti, bude mi loše, gotovo zlo. Potraje li period opuštanja i jačih obroka imalo duže kile se vraćaju nevjerojatnom brzinom. Moje iskustvo potvrđuje da svjesnost i kontroliranost, tj. umjerenost i raznolikost u prehrani, donosi dobre rezultate, pod uvjetom da su kontinuirani na duži rok, ali to zapravo znamo svi. Srdačan pozdrav i puno uspjeha ;)
@ Svijet danas!: Ja sam nevjerni Toma u ovakvim situacijama ;)
@ bocacciozg: I meni je bolja tekstura manje tekućeg špinata u kojoj uopće ne ide u blender, nego se fino nasjecka nožem. Usprkos toj činjenici ovaj je špinat imao izvrstan okus. Sviđa mi se ideja s vrhnjem umjesto mlijeka, a najvolim mijenjati, tj. volim kada mi ni omiljena kombinacija nije i jedina ;)
@ Euro: Eto, sada znaš zašto imaš samo 2 metra, a mogao si narasti bar još pola :)))
@ brigita3: Nerijetko se zapitam da li je dobro što imam toliko omiljenih jela ;)
12.11.2013. (11:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pa ti radis takvu kuhinju... naravno ono sto te razlikuje od stare dobre domace kuhinje je to sto uvijek uradis nesto novo: ili napravis neobicne kombinacije ili smjesas neki novi sastojak... barem se meni tako cini. OK, ponekad imas nesto sto mi je totalno nepoznato pa kad gledam fotku ne mogu da si zamislim kakvog je to okusa. Ali draz toga je da se onda slijepo drzim tvog recepta i nakon sto je jelo gotovo probam. E moja omiljena jela su ta koja odmah znam kakav ce okus i miris imati. Pozdrav!
12.11.2013. (12:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hehe.. gledam fotku evo 5 minuta.. ovo zelenilo mi je bilo nekako nejasno, pa skontam da bi možda recept trebala pročitat... :) nakon pročitanog recepta djeluje ukusnije :P :D
12.11.2013. (13:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ brigita3: Dobro je imati omiljena jela, ali i sloboda mašte i igre nije za odbaciti. Eto, ja gotovo nikada ništa ne radim strogo po receptu, ali zabilježim si kao okvirni podsjetnik za neki možebitni idući puta. Ponekada zeznem, manje ili više, ali računam da, ako dobri bog da, imam i sutra, naravno, dok već imam ;)
@ Angie: Tko zna, možda je na nekom planetu more malo gušće i zeleno, a možda su i otoci nešto manje kompaktni, više nalik pire krumpiru, a možda ... eto kako asocijacije lako odvedu tko zna gdje ;)
@ NF: Slažem se, i kavijar je dobar kada nema drugo, a kada ima, još je i bolji ;)
@ amaterka: Je baš je zdušno zazelenio tanjur ;)
@ Odsutnost matične ploče: Da ne volim komunicirati išli bi samo postovi. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)
@ brunhildica: Recepti su mi više podsjetnik. Zapravo pokušavam predstaviti općenitu matricu kuhanja, s kojom sam jako zadovoljan ;)
12.11.2013. (23:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Ovoga sam se najela k'o mala :-)).
Još kad sam otkrila da mi je finija blitva od špinata :-)).
11.11.2013. (19:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogdogg
hahahahaha kako ispeći but? teško ;)
vidim but se vraća na velika vrata i reklo bi se da konkretno taj komad ima veliku sreću što je pored svih mogućih kupaca, završio baš na tvom stolu;)
11.11.2013. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odsutnost matične ploče
Špinat kuhati 10 minuta, čini mi se previše. Čitala sam neke stare postove i jedan sa špinatom začinjenim s maslacem svrstan je u greške. Vjerojatno je onda bio aktivan gubitak kg. Zapravo, željela sam pitati, javlja li se još izrazita glad ili je sasvim prestala? Trenutno sam na reduciranim kalorijama i nije da sam baš sita :))) Češnjak svojom aromom često spašava i daje osjećaj sitosti.
11.11.2013. (22:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svijet danas!
Vaši komentari i mišljenja su dobrodošla!Hvala
11.11.2013. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bocaccio
osobno volim kad je špinat u malo krućem stanju (u blenderu se samo kratko sjecka dobro ocijeđen od vode) no to je stvar ukusa. u svakom slučaju 590 kalorija vrhunskog užitka (ja u pire stavim malo vrhnja mjesto mlijeka jer je gušći).
11.11.2013. (23:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
spinat mrzim najvise..
12.11.2013. (07:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brigita3
Ovo je moje omiljeno jelo.
12.11.2013. (08:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ ZlicaOdOpaka: Eto, zato podržavam eksperimentiranje ;)
@ blogdogg: Bolje on na mom, nego ... ;)
@ Odsutnost matične ploče: Slažem se, previše je 10 minuta. Ovaj bebi špinat koji sam imao ja ponekada jedem kao sirovu svježu salatu. Kada kuha žena samo ju molim da mi kaže količine i što točniji način pripreme, a ja odlučim koliko ću uzeti, slikam, pojedem, pa ponešto i objavim. Za onaj stari špinat među greškama, nije bio problem u špinatu s maslacem, nego u sveukupnom zbroju kalorija koji je bio posljedica naknadnog zbrajanja, a čak i svjesnog zavaravanja da je obrok u redu, a bilo je jasno da nije u željenim kalorijskim granicama. Da se na vrijeme promislilo moglo je biti bez dva jaja, ili s manje ..., kako god, ali da je na kraju bliže 500 kcal, a ne da dođe na 800. I dan danas nastojim jesti obroke koji su oko 500-600 kcal i takva tri uz pokoju voćku i još neku sitnicu sa strane su mi dovoljna za održavanje težine. Tjelesna aktivnost mi je dosta redovita, ali ne prelazi umjerenu, tj. više rekreativno relaksirajuću. Sama glad se pojavi tek sat ili najviše dva prije obroka, ali i ona je često zapravo posljedica žeđi, i svakako nije osobito intenzivna. Kada pojedem bitno više, a i to se zna ponekada desiti, bude mi loše, gotovo zlo. Potraje li period opuštanja i jačih obroka imalo duže kile se vraćaju nevjerojatnom brzinom. Moje iskustvo potvrđuje da svjesnost i kontroliranost, tj. umjerenost i raznolikost u prehrani, donosi dobre rezultate, pod uvjetom da su kontinuirani na duži rok, ali to zapravo znamo svi. Srdačan pozdrav i puno uspjeha ;)
@ Svijet danas!: Ja sam nevjerni Toma u ovakvim situacijama ;)
@ bocacciozg: I meni je bolja tekstura manje tekućeg špinata u kojoj uopće ne ide u blender, nego se fino nasjecka nožem. Usprkos toj činjenici ovaj je špinat imao izvrstan okus. Sviđa mi se ideja s vrhnjem umjesto mlijeka, a najvolim mijenjati, tj. volim kada mi ni omiljena kombinacija nije i jedina ;)
@ Euro: Eto, sada znaš zašto imaš samo 2 metra, a mogao si narasti bar još pola :)))
@ brigita3: Nerijetko se zapitam da li je dobro što imam toliko omiljenih jela ;)
12.11.2013. (11:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
I meni je ovo obrok po mjeri duše................
12.11.2013. (12:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brigita3
Pa ti radis takvu kuhinju... naravno ono sto te razlikuje od stare dobre domace kuhinje je to sto uvijek uradis nesto novo: ili napravis neobicne kombinacije ili smjesas neki novi sastojak... barem se meni tako cini. OK, ponekad imas nesto sto mi je totalno nepoznato pa kad gledam fotku ne mogu da si zamislim kakvog je to okusa. Ali draz toga je da se onda slijepo drzim tvog recepta i nakon sto je jelo gotovo probam. E moja omiljena jela su ta koja odmah znam kakav ce okus i miris imati. Pozdrav!
12.11.2013. (12:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Angie
hehe.. gledam fotku evo 5 minuta.. ovo zelenilo mi je bilo nekako nejasno, pa skontam da bi možda recept trebala pročitat... :) nakon pročitanog recepta djeluje ukusnije :P :D
12.11.2013. (13:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
uh al volem špinat, drugarica uopće ne, a više mi ga se ni kad sam sam ne da pripremiti, radije sam na šiš ćevapu, mnogo jednostavnije :D
12.11.2013. (14:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
amaterka
Sve se zeleni od špinata :)
12.11.2013. (16:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odsutnost matične ploče
Hvala na iscrpnom odgovoru :)
12.11.2013. (16:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brunhildica
mmm divota, ali bez pirea ako se mene pita..., gledala sam malo blog divnih recepta ima...svaka cast! budem ukrala koji :))
12.11.2013. (17:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@ annaboni: Dobar tek, gastronomski i duhovni ;)
@ brigita3: Dobro je imati omiljena jela, ali i sloboda mašte i igre nije za odbaciti. Eto, ja gotovo nikada ništa ne radim strogo po receptu, ali zabilježim si kao okvirni podsjetnik za neki možebitni idući puta. Ponekada zeznem, manje ili više, ali računam da, ako dobri bog da, imam i sutra, naravno, dok već imam ;)
@ Angie: Tko zna, možda je na nekom planetu more malo gušće i zeleno, a možda su i otoci nešto manje kompaktni, više nalik pire krumpiru, a možda ... eto kako asocijacije lako odvedu tko zna gdje ;)
@ NF: Slažem se, i kavijar je dobar kada nema drugo, a kada ima, još je i bolji ;)
@ amaterka: Je baš je zdušno zazelenio tanjur ;)
@ Odsutnost matične ploče: Da ne volim komunicirati išli bi samo postovi. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)
@ brunhildica: Recepti su mi više podsjetnik. Zapravo pokušavam predstaviti općenitu matricu kuhanja, s kojom sam jako zadovoljan ;)
12.11.2013. (23:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...