MiniMaxine

srijeda, 30.04.2008.

Pjesnik opće prakse



Gdje sam, što radim...eto, skitam se i snimam smokin.

Detaljnije o koncertu pročitajte tu,
a ja ću vam rađe pustiti malo muzike iz mog, blago rečeno, mobilnog rolleyes studija:



Snimka je takva kakva je zbog ekstremno teških uvjeta života i rada naughty kojima sam izložena u posljednje vrijeme nut, pa ako tu nešto nije jasno, virnite tamo.

A današnje novine slobodno bacite u smeće! Lažu!!!



Mislim, stvarno.......ono, tri stanice!
Tri trajvanske stanice!!
(a i tog se trajvana bojim k'o hajvana & vraga crnoga; nije bilo zbog gušta, već potrebe ljute)
Ne'š ti švercerice, ne'š ti udaljenosti!!!
Predaleko za šetnju po kiši, preblizu za vožnju Bijelom Strijelom od dvije minute plus pol ure traženja parkinga...okej, okeeej, nema isprike za takve ekscese.
Neću više, časna blogerska laze.
Ni pretrčavati avenije prek crvenog nono.
Kao što to rade domoroci, koji su me, uostalom, na kompletno zlo i nagovorili blabla.

Idi i ne griješi više, reče netko dobrodušan; pa, eto - idem, za početak fino.
A na greškama učimo, ionako.
Tko si u današnje vrijeme može priuštiti doživotno neučenje smijehsmijehsmijeh?!

(...tek toliko da na ovom blogu napokon osvane nešto bez hrane zubo, tek toliko da maknem prošli post, tek toliko da vas ne dovodim opet u napast pizzama sumnjivog porijekla i još sumnjivijeg roka trajanja mouthwash, mada se darežljivi komentator zarekao da ne bu više ostavljal komentare belj...)

wave
- 11:47 - Komentari (38) - Isprintaj - #

srijeda, 23.04.2008.

Otrov, u malim...



...i protuotrov, u velikim količinama mouthwash!!!

Photobucket


...PLUS APDEJT ;-)))))))))...

...koji spada u rubriku "Vjerovali ili ne", po svim pravilima nut!!!

Naime, ljudi moji, ovo je komentar:

Photobucket

Ali stvarno-stvarno komentar, ne zezam vas!

Stigao mi je u 5 do 12, doslovce. Drito na vrata yes.
(...hvala komentatoru, preporučam se kiss...)

Ovo je njaminaaajboljifino komentar kojeg sam dobila u ovih godinu dana bloganja smokin.

Idem sad, da se ne ohladi, hihi,

wave
- 06:40 - Komentari (52) - Isprintaj - #

subota, 19.04.2008.

AJNE KURCE LI-LA PAUZE

Photobucket

(...terapija Lilicilinom, strongly recommended fino...)


wave
- 00:01 - Komentari (25) - Isprintaj - #

utorak, 15.04.2008.

Kuham, ljudi moji, kuuuhaaam......zaista. Juhicu od šunkice. Gusarsku.



- 1 1/2 kg uskršnje šunke (one u super-sexy mrežastoj čarapici mouthwash)
- 1/2 kg krumpira
- svežanj peršina
- glavica češnjaka
- kiselo vrhnje
- sol, papar

Šunku dobro oprati, prokuhati desetak minuta, ocijediti i kuhati u dvije litre vode cca dva sata.
Kuhanu šunku izvaditi, odstraniti višak masnoće s juhe i, naravno, čarapicu sa šunke belj; tri-četiri odreska nasjeckati i vratiti u juhu, dodati krumpir narezan na kockice, nasjeckani češnjak, sol, papar i kuhati dok krumpir ne omekša. Dodati peršin i kiselo vrhnje, a dio krumpira zgnječiti; nakon dodavanja vrhnja, juha više ne bi smjela zakuhati.

Juhuuu, juhica je tu, spremna na sve yes!
A šunka je tamo, radite s njom što hoćete njami.

E sad, pitate se vi, a gdje su gusari?!

U Austriji, vjerojatno.
Ili Australiji.
Ili na Uskršnjim otocima, jer ovo je prava uskršnja juhica koja je sasvim slučajno uskrsnula i danas – eto, našlo se nešto šunke i peršina pri ruci, a onu prethodnu, prigodnu, izjelo se brzinom koja premašuje performanse mog sirotog starog Sonyja DSC-P93, pa…
…khm, otplutala sam s teme, gdje smo ono stali? Na gusarima.

Nda.
Jedan, plav, no ne i uklet kao Holandez, izgusario je srce moje preosjetljivo baš ovom juhicom.
Crni bok njegovog gusarskom zastavom ovjenčanog broda mazno se ljuljuškao uz bijeli bok moje imenjakinje i tog uskršnjeg vikenda, kad mi je onako, priko bande, dodao ovaj čarobni napitak sastojaka do tad nepoznatih.
Zbog toga, ili možda zbog usamljenog milozvuka saksofona sviranog live na palubi u zlatna predvečerja Zlatnog otoka, ili pak zamamne mreže za spavanje razapete između dva jarbola, Neptun će ga znati, no nema mi Uskrsa bez ove juhe.

Ljubitelju vjetra, valova, pjesme, klape, klope, mirno ti more, ma gdje bio…

O ljudi moji, kako padam na frajere koji znaju držati onu stvar u ruci!

Na kuhaču mislim, dašta, i na all that instrumentarij slasti naughty.
Ništa mi slađe od dobrog komada u kuhinji, časkom sam kuhana i pečena.
A ne mora biti goli kuhar, uopće.
Onaj Koji Me Skuhao Čuvenim Meksičkim Odrescima ujedno je radio i najbolji pommes frites na planeti. I palačinka-show, sa lupinzima, dvostrukim akslima i spektakularnim slijetanjima u tanjur. Palačinke, ofkors, ne chefa; on bi za to vrijeme bio totalno cool, samo mu se friško izbrijani brk tajanstveno smješkao, naviještajući omašćivanje. I riblje paštete našlo bi se na zavodničkom meniju tih davnih dana, i kobasica na štapu i ličkih polica sa liptauerom i koječeg drugog.
No, svako vrijeme prođe, svaki obrok kraju dođe, svaki brk dobije bradu i sad smo uglavnom, kako Arsen lijepo reče, pri desertu.
On radi palačinke, ja sve ostalo rolleyes.
Ali palačinke su i dalje vrhunske smokin.

Nisam od onih koji misle da ljubav ide kroz želudac; nađe se i zgodnijih prolaza, ali pokazalo se u praksi da su strastveni jelci ujedno i strastveni je...lte.
Dok ne pretjeraju sa strastima, hehe, pa se dotadašnje mogućnosti utjelove u nemogućnosti.
A onima koji frču nosom na sam spomen iskušavanja novih organoleptičkih terena i eksperimentiranja novim začinima & načinima, daleko lijepa kuhinja. Naročito moja.

To su likovi za onu jednu iz razreda, koja je na maturalnom putovanju nama smrtnicama neodoljive dubrovačke dobrovoljčeke-vodiče ‘ladno otpirivala besmrtnom rečenicom:

“Mama mi je rekla da se ne smijem upoznavati s nepoznatima!”

Ta se upoznavala samo s poznatima.
Madre de dios, ke recepte je pobrala iz majčine kuhinje!
Garant se udala za nekoga iz uže obitelji.
Da je nabavila majci zeta s Red Carpeta, čulo bi se.

Dakle, ekipica, nemojmo pretjerivati ni u čemu, papajmo juhicu; ona je važan dio svakog obroka, zdrava je, fina i brzo vas zasiti, zato sam je i zalijepila na blog.

Jer, zasitili ste se i mene i mojih recepata i kilometarskih postova kakvima vas obasipam ovih bezbrižnih, proljetnih dana, priznajte.

Pa - da mi ne zakuhate - gren ća,

ali ne bez muzike
i puse za maloga od kužine cerek
upsss, htjedoh reći DJa,
ne, sad me ispravio i kaže - tehničkog realizatora zujo,

(...ma evo mu još jedna kiss da se ne jezi više...)


wave
- 00:01 - Komentari (53) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.04.2008.

Dan je za k........za k..........za kiticu. Šparoga. Ili macić, kako vam drago. Čisti bluz gnjus, u svakom slučaju ;-P



Bljak, kakvo vrijeme!

Pravo zagrebačko, rekli bi neupućeniji Riječani smijeh.

Dan je tmuran, ja mamuran, rekli bi neki drugi rolleyes.

Je, okej, sinoć se feštalo.
Malo. Tek toliko da se izbjegne pljusak naughty.
Pa se pljusak uspješno izbjeglo, ali ne i posljedice nut.

Kako bilo, Lipa Mare moja, danas niš od recepata;
apdejtat ću ovaj šparoga bluz čim dođem do memorije.
I svoje i kompjuterske.

Jer, nije da se hvalim, ali shvatilo se da mi je malo jedan - laptop, jelte - pa sad imam dva thumbup.

(...sponzorski momenat - čestitke, aplauzi & pusa tebi, dobrotvore moj cerek; ne bum te linkala, haha, ipak...)

Sad nam slijedi period prilagođavanja, privikavanja, pipkanja, pa tek onda tipkanja; nova igračkica zaokuplja svu moju pažnju, ter za kuharije baš i nemam inspiracije belj.

Osim toga, treba dati vremena i šparogama da se rekuperaju. Ja se još nisam; ni od fešte, ni od trešnjevačkog placa i cijene (jednog! Divljeg, ali jednog!!!) maca - 50 kuna, u slast!

Dakle, ekipica, evo vam za prvu ruku samo bluz; šparoge dolaze kasnije...



APDEJT, napokon... njami

Šparoge za predjelo; pitome, domaće (dakle - one krupne, bljedunjave, debeljuškaste...poput svih udomaćenih & pripitomljenih stvorenja belj)

Photobucket
Tips & tricks za lijenčine: slobodno uzmite dvije staklenke gotovih šparoga - zelenih i bijelih - i pravite se blesavi kad vas tetka, poznata po univerzalnom lijeku protiv svih boleština znanom kao "domaća kokošja juhica" ishvali na sva usta smokin.
(...hahaha, vidite kako se recept izlizao? To je najbolja preporuka; uz nešto pršuta i sira, jasno...)

Ili se malo potrudite oko slamanja oklopa (uz garanciju da će i svi ostali otpori biti slomljeni naughty, isprobano, hehe) ter u ime viših ciljeva prionite poslu znanom kao

Šparoge-divljakuše a la MM, za paštoljupce cerek:

Photobucket

- 1kg škampi(-ća...ako ste od onih kojima veličina nije važna rofl)
- 1/2 kg kozica
- zelene šurle (1/2 kg, Klara M, mmm, najbolje su) ili isto toliko lazanja, rezanaca...po guštu
- divlje šparoge (cca dva macića, prethodno blanširana i narezana)
- 1/2 l temeljca od škampi(-ća, jelte belj)
- 1/2 l bešamela
- parmezan, ribani

Na malo maslinovog ulja propržiti kozice i očišćene repove škampi(-ća bang) zatim i šparoge; u međuvremenu skuhati temeljac od škampi(-ća, haha, al' sam zapela za veličinu, tctc; dunkve - glave, oklopi, pola litre vode, malo soli...ma znate to, ne nono?), procijediti ga i dodati bešamelu; umiješati u cijelu štoriju one kozice, repiće & šparoge, preliti (naravno, skuhane zubo) šurle, te blagosloviti parmezanom po želji yes.
U slast!

Vrijeme je i dalje prekrasno.
Ako ste šparoga rolleyes.

Ako niste, snađite se.
Kuhajte, papajte, zavucite se u dekicu naughty; ja odoh, tim redom,

wave
- 18:59 - Komentari (45) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.04.2008.

Indijaneri prihajajo...ili je to ipak proljeće? Hm, ne znam...ajmo vidjet ;-)))










I na kraju, mnogo vike ni za što.
Ratnih sjekira nigdje na vidiku.
Samo se malo pjevalo, malo plesalo...



...popušilo tri sladoledne lule mira (Milku, Kinga i još jedan Ledov na srčeko, ali ne znam kako se zove fino)
i o'šlo kući pjevajući cerek,

wave
- 18:14 - Komentari (33) - Isprintaj - #

petak, 04.04.2008.

U ČAST TEBI, DOBROTVORE NAŠ!!!.............PLUS APDEJT, BAR JEDAN...DO DVA...TRI, NAJVIŠE; EVENTUALNO ČETIRI, NO PET NIKAKO!!!

Photobucket

(...jer ostadosmo bez interneta još prekjučer, od poslijepodneva pa do zore rane.
Švasalo se šahte, važgalo se optičke kabliće miće na Mostu mladosti; i eto radosti za sitnu raju - umjesto blogoglagoljanja slušalo se stare ploče, koliko ti srce hoće cerek...)

Ajde, Đorđe, budi drug i poželi jednu, DJ/VJ MM časti!

Photobucket

Ma može, što ne bi moglo...žeži, brale!!!




To je bio ton smokin.

A iz giga-mega-takomisvega-supertajnih izvora dobih i sliku...

Photobucket

...picnulo ga za spič na Markovu trgu o Markovim konacima i bazama.
I to ga picnulo ono najbolje, najčuvenije i najviđenije međ stilistiman, pače i Hrvatiman - Modni Mačak, Modni Kučak i Žuži Co-To-Maš-Va-Buži (ova zadnja se puno udavala, sori. Za Kineze, izgleda greedy ).

Ne bu Buš bubnuo na Red Tapet k'o ostali svijet ni po pitanju pripremljenosti za brojne važne susrete, a jok.
Informira se on debelo unaprijed, zbog već uobičajenih manifestacija mrzovoljnih reakcija na sam spomen integracija u prekrasnim prikrajcima kugle zemaljske poput ovog našeg.
Iz gorespomenutih izvora dobih i zorni prikaz prosječnog precjedničkog brifinga:



Think pink, ekipica smijeh!
U ovakvom društvu ne može nam biti loše smijehsmijeh.
Nego i više od toga smijehsmijehsmijeh.

A ja odoh mahat zastavicom svilenicom;
zaostala mi jedna još iz osnovne škole, od dočeka Hajla Selasija.
Hajdi haj, hajdi ho...

... haug, bledoliki belj...

...i budimo kuš, jer dolazi Buš!

APDEJT, točno na tri ure zapolne kad je sletio Air Force One:

{ izvještava tajna agentica kodnog imena Blog Force One.
Samo za vaše oči supertajno sam zasjela drito on d fejs of d plejs, što možete zaključiti i sami po zagradama, zajebanim zagradama, na početku i na kraju izvješća.

Ekipica, ča smo se toliko uspizdili kontra čovika???
Zato jer se on zna veselit, a mi samo kiselit?!
Našeg Frančeska nisu nikad zvali nikamo, a ovaj rado ide i di ga ne zovu.
I sve puca od veselja kud god prođe.
A i on je vazda vesel, k'o malo dite...





Jedva čekam da Jadranko Kosor i Iva Sanader večeras proglase damenbal, Buš bu baš najebal.

Ala, gren sad ća, po friške scene plesa s Plesa.
Bat ajl bi bek, ne sekirajte se; neki šesni kršni momci u crnom čuvaju me k'o Bandić kapju vode.
Alo, Ružooo, ča čekaš, lets dens...ma koju gospu činiš višje u kondutu, its okej i frizura i vešta...ajmooo, pokret...ajmooo, fešta...a ajmo i zagradu stavit...aha, evo je:
DOLI ZAGRADA!!! }

APDEJT u deset do osam, k'o Hrga:

{ Ote vi bolje gledat Hrgu i farmu, ja vam ostavljam samo prilog naše suradnice Majstorice s mora koja - nadam se - tu i tamo hita oćadu s primorske poneštrice i prati manevre one jedne jadne, brižne & usamljene nuklearne podmornice.
Da se nebogo plovilo (plovilo? Ili ronilo? Hm. Kako se zove ono ča je malo gori, malo doli?! Dalo bi se još o tome, ali nemojmo sad cjepidlačit, imamo visoke i važne goste) ne nasuče k'o kit na primorskome plavom žalu od žalosti, dok mu ne stigne ostatak NATO-kumpanije.
Evo, dakle, novih priloga za biografiju Đorđa DablYu Buša, koji dokazuju da on nije bilo kakva šuša:



Fakat nije.

Gren ća, možda me Stipe zazove da im dođem ča zapivat;
njemu sam već nekoliko puta to radila naughty, pa zna s čim može računat bang.
Po mojoj procjeni, večeras bi im baš legla "Đelem, đelem" nakon lagane riblje večere i rožade, a tko to bolje znade od vaše MM, ups, Blog Force One, hehehe...ni'ko živ...ma pljunuta ona druga MM, ča je - je belj.

Kiss/pozz, ekipica.
Zatvaram zagradu do idućeg javljanja; i pazite kako prelazite cestu ako ste negdje u điru po lijepoj našoj metropolici. Ne, neću vas ja unesrećit, odlično vozim, ali ovaj naš gost izgleda malo...paaa...čajaznam, trapavo, eto...kako ga uopće ukratko opisat neprostim riječima...enivej, pamet u glavu. }

APDEJT; rano jutro, pola šest, moja MM....

{...zato jedva stavih zagradu. I neću vas dugo gnjavit, obećajem.
Samo kratko o stanju nacije i odoh.

Stipin poziv sinoć sam dugo čekala, čekala i ne dočekala. I u suzama zaspala.
Te odlučih ne čekati ništa više.

Jer, kratka domaća kaže: ak' buš čekal....
....BUSH POPUSHIL zubo!!!

A ja sam pušačica i pol, skurim i tri kutije na dan.
I znam da to ni ni dobro ni pametno i da će nam država tako i tako i to uskoro zabranit, pa je bolje skinut se na vrijeme.

Zato sad idem napisat ovu parolu na transparent pa ga demonstrativno trgnut na trgu, ča je stara navada našeg legendarno mudrog naroda.
Nadam se da neću promašit misto radnje.
Nova sam u gradu, pa bih lako mogla uletit na krivi demonštracjun di bi me sigurno nastojali ispraviti svim sredstvima.
Markov, Cvjetni, meni sve isto...najbolje se, k'o Inglišmen u Njujorku, pravit Francuz.

O revoar!

O šit!!!

Zaboravila sam da su meni svi jezici strani...belj }

APDEJT za pet, ali je zapravo četvrti:

{ La commedia e finita.

Photobucket

Ili u prijevodu na kajubojski:
gotovo je, gotovooo!!!

Šal je ća još pred dve-tri ure, i Buš i njegova svita z boljeg kraja svita.
Od ovog našeg, goreg, ka još goremu.

A iznad nas helikopteri, eekopet helikopterieek.

Zašto, zabloga miloga, zašto???
Ne znam.
Nemam koga pitati.
Bojim se.
Onog najgoreg...

...da će nam ga Rusi vratit rofl.

Adio, ekipica.
Air Force One odlijepio je.
Blog Force One isto; jedva ima force zatvoriti zagradu, tajnu zagradu...}

wave
- 01:40 - Komentari (35) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.