Bljak, kakvo vrijeme! Pravo zagrebačko, rekli bi neupućeniji Riječani . Dan je tmuran, ja mamuran, rekli bi neki drugi . Je, okej, sinoć se feštalo. Malo. Tek toliko da se izbjegne pljusak . Pa se pljusak uspješno izbjeglo, ali ne i posljedice . Kako bilo, Lipa Mare moja, danas niš od recepata; apdejtat ću ovaj šparoga bluz čim dođem do memorije. I svoje i kompjuterske. Jer, nije da se hvalim, ali shvatilo se da mi je malo jedan - laptop, jelte - pa sad imam dva . (...sponzorski momenat - čestitke, aplauzi & pusa tebi, dobrotvore moj ; ne bum te linkala, haha, ipak...) Sad nam slijedi period prilagođavanja, privikavanja, pipkanja, pa tek onda tipkanja; nova igračkica zaokuplja svu moju pažnju, ter za kuharije baš i nemam inspiracije . Osim toga, treba dati vremena i šparogama da se rekuperaju. Ja se još nisam; ni od fešte, ni od trešnjevačkog placa i cijene (jednog! Divljeg, ali jednog!!!) maca - 50 kuna, u slast! Dakle, ekipica, evo vam za prvu ruku samo bluz; šparoge dolaze kasnije... APDEJT, napokon... Šparoge za predjelo; pitome, domaće (dakle - one krupne, bljedunjave, debeljuškaste...poput svih udomaćenih & pripitomljenih stvorenja ) Tips & tricks za lijenčine: slobodno uzmite dvije staklenke gotovih šparoga - zelenih i bijelih - i pravite se blesavi kad vas tetka, poznata po univerzalnom lijeku protiv svih boleština znanom kao "domaća kokošja juhica" ishvali na sva usta . (...hahaha, vidite kako se recept izlizao? To je najbolja preporuka; uz nešto pršuta i sira, jasno...) Ili se malo potrudite oko slamanja oklopa (uz garanciju da će i svi ostali otpori biti slomljeni , isprobano, hehe) ter u ime viših ciljeva prionite poslu znanom kao Šparoge-divljakuše a la MM, za paštoljupce : - 1kg škampi(-ća...ako ste od onih kojima veličina nije važna ) - 1/2 kg kozica - zelene šurle (1/2 kg, Klara M, mmm, najbolje su) ili isto toliko lazanja, rezanaca...po guštu - divlje šparoge (cca dva macića, prethodno blanširana i narezana) - 1/2 l temeljca od škampi(-ća, jelte ) - 1/2 l bešamela - parmezan, ribani Na malo maslinovog ulja propržiti kozice i očišćene repove škampi(-ća ) zatim i šparoge; u međuvremenu skuhati temeljac od škampi(-ća, haha, al' sam zapela za veličinu, tctc; dunkve - glave, oklopi, pola litre vode, malo soli...ma znate to, ne ?), procijediti ga i dodati bešamelu; umiješati u cijelu štoriju one kozice, repiće & šparoge, preliti (naravno, skuhane ) šurle, te blagosloviti parmezanom po želji . U slast! Vrijeme je i dalje prekrasno. Ako ste šparoga . Ako niste, snađite se. Kuhajte, papajte, zavucite se u dekicu ; ja odoh, tim redom, |
< | travanj, 2008 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts
...najveći bećar Bloga.hr .
Silom (ne)prilika proširio djelatnost .
Sličica je mutna, ali to je takav lik .