Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minimaxine

Marketing

Dan je za k........za k..........za kiticu. Šparoga. Ili macić, kako vam drago. Čisti bluz gnjus, u svakom slučaju ;-P



Bljak, kakvo vrijeme!

Pravo zagrebačko, rekli bi neupućeniji Riječani smijeh.

Dan je tmuran, ja mamuran, rekli bi neki drugi rolleyes.

Je, okej, sinoć se feštalo.
Malo. Tek toliko da se izbjegne pljusak naughty.
Pa se pljusak uspješno izbjeglo, ali ne i posljedice nut.

Kako bilo, Lipa Mare moja, danas niš od recepata;
apdejtat ću ovaj šparoga bluz čim dođem do memorije.
I svoje i kompjuterske.

Jer, nije da se hvalim, ali shvatilo se da mi je malo jedan - laptop, jelte - pa sad imam dva thumbup.

(...sponzorski momenat - čestitke, aplauzi & pusa tebi, dobrotvore moj cerek; ne bum te linkala, haha, ipak...)

Sad nam slijedi period prilagođavanja, privikavanja, pipkanja, pa tek onda tipkanja; nova igračkica zaokuplja svu moju pažnju, ter za kuharije baš i nemam inspiracije belj.

Osim toga, treba dati vremena i šparogama da se rekuperaju. Ja se još nisam; ni od fešte, ni od trešnjevačkog placa i cijene (jednog! Divljeg, ali jednog!!!) maca - 50 kuna, u slast!

Dakle, ekipica, evo vam za prvu ruku samo bluz; šparoge dolaze kasnije...



APDEJT, napokon... njami

Šparoge za predjelo; pitome, domaće (dakle - one krupne, bljedunjave, debeljuškaste...poput svih udomaćenih & pripitomljenih stvorenja belj)

Photobucket
Tips & tricks za lijenčine: slobodno uzmite dvije staklenke gotovih šparoga - zelenih i bijelih - i pravite se blesavi kad vas tetka, poznata po univerzalnom lijeku protiv svih boleština znanom kao "domaća kokošja juhica" ishvali na sva usta smokin.
(...hahaha, vidite kako se recept izlizao? To je najbolja preporuka; uz nešto pršuta i sira, jasno...)

Ili se malo potrudite oko slamanja oklopa (uz garanciju da će i svi ostali otpori biti slomljeni naughty, isprobano, hehe) ter u ime viših ciljeva prionite poslu znanom kao

Šparoge-divljakuše a la MM, za paštoljupce cerek:

Photobucket

- 1kg škampi(-ća...ako ste od onih kojima veličina nije važna rofl)
- 1/2 kg kozica
- zelene šurle (1/2 kg, Klara M, mmm, najbolje su) ili isto toliko lazanja, rezanaca...po guštu
- divlje šparoge (cca dva macića, prethodno blanširana i narezana)
- 1/2 l temeljca od škampi(-ća, jelte belj)
- 1/2 l bešamela
- parmezan, ribani

Na malo maslinovog ulja propržiti kozice i očišćene repove škampi(-ća bang) zatim i šparoge; u međuvremenu skuhati temeljac od škampi(-ća, haha, al' sam zapela za veličinu, tctc; dunkve - glave, oklopi, pola litre vode, malo soli...ma znate to, ne nono?), procijediti ga i dodati bešamelu; umiješati u cijelu štoriju one kozice, repiće & šparoge, preliti (naravno, skuhane zubo) šurle, te blagosloviti parmezanom po želji yes.
U slast!

Vrijeme je i dalje prekrasno.
Ako ste šparoga rolleyes.

Ako niste, snađite se.
Kuhajte, papajte, zavucite se u dekicu naughty; ja odoh, tim redom,

wave

Post je objavljen 10.04.2008. u 18:59 sati.