46. MarunadaProšli vikend počela je u Lovranu još jedna Marunada, 46. po redu. Lovranski maruni su među najkvalitetnijim kestenima na svijetu a britanski The Guardian je ovu manifestaciju proglasio jednom od deset najboljih europskih jesenskih gastro festivala. Malo šetnje i okolo po Lovranu . Stablo hrasta plutnjaka u parku kraj mora. Pečeni maruni mirišu i mora se uzeti škartoc. A i malo sirovih za doma. Osim maruna bilo je i drugih plodova jeseni iz više krajeva, a volim imati i pravo bučino ulje, koje se prodavalo na štandu kraj ove buče. Lijepi suveniri i ukrasi. U šumama se još može naći raznih gljiva. Ova fotka velike sunčanice je od prije par godina sa jedne livade na Učki iznad Medveje, ali tako su izgledale i nedavno ubrane. Pripremio sam ih jednostavno, kratko pečene sa obe strane, i uz malo zelene salate dobar obrok. Bolje se vidi kad se poveća. Pogled na stari dio Lovrana i lučica u koju često navraćam. Za večeru kuhano povrće i raž uz ribani kupus i mrkvu, lolo salatu i papriku. Dodatak Kolači od maruna također nisu "za bacit", ali ne pretjerujte ako ste na dijeti. |
< | listopad, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |