Prošli vikend počela je u Lovranu još jedna Marunada, 46. po redu. Lovranski maruni su među najkvalitetnijim kestenima na svijetu a britanski The Guardian je ovu manifestaciju proglasio jednom od deset najboljih europskih jesenskih gastro festivala.
Malo šetnje i okolo po Lovranu .
Stablo hrasta plutnjaka u parku kraj mora.
Pečeni maruni mirišu i mora se uzeti škartoc.
A i malo sirovih za doma.
Osim maruna bilo je i drugih plodova jeseni iz više krajeva, a volim imati i pravo bučino ulje, koje se prodavalo na štandu kraj ove buče.
Lijepi suveniri i ukrasi.
U šumama se još može naći raznih gljiva. Ova fotka velike sunčanice je od prije par godina sa jedne livade na Učki iznad Medveje, ali tako su izgledale i nedavno ubrane.
Pripremio sam ih jednostavno, kratko pečene sa obe strane, i uz malo zelene salate dobar obrok.
Bolje se vidi kad se poveća. Pogled na stari dio Lovrana i lučica u koju često navraćam.
Za večeru kuhano povrće i raž uz ribani kupus i mrkvu, lolo salatu i papriku.
Dodatak
Kolači od maruna također nisu "za bacit", ali ne pretjerujte ako ste na dijeti.