ZATVOR

utorak , 08.09.2015.

Djeca koja imaju tendenciju da zadržavaju stolicu i koja imaju zatvor ne isprazne uvijek svoj mokraćni mjehur ispravno.

Mjehur može postati debeo i "potaknuti sreću" jer želi nadjačati djetetovu naviku zadržavanja. Debeo mjehur koji ne dopušta potpuno pražnjenje prije spavanja vrlo vjerojatno će se prazniti dok dijete spava i ne može zadržavati. Na kraju mjehur pobjeđuje!

Neki stručnjaci kažu da zbijena crijeva koja se oblažu protiv mjehura, mogu uzrokovati pritisak i nadraženost mjehura da se isprazni dok dijete spava.

Prehrana s vlaknom i uzimanje prehrambenih dodataka koja u sebi imaju vlakna neophodna su za djecu sa zatvorom, kao i pijenje puno tekućine. Ako to ne pomogne za zatvor, roditelji bi trebali razgovarati s liječnicima treba li njihovo dijete uzimati blagi laksativ dok se ne riješe problemi sa zatvorom.

Međutim, prema mom mišljenju, neki od lijekova koji se propisuju za ovaj problem u djece može imati negativan utjecaj na mokrenje u krevet. Lijekovi mogu prouzročiti česti proljev i vrlo nagle pokrete crijeva što je vrlo uznernirujuće i neugodno, jer oni također irnaju nesreće u školi. Problemi s mokrenjem u krevet su se pogoršali otkako su počeli uzimati lijekove. Moja teorija je da ne samo da emocionalni stres i sramota zbog toga pogoršavaju probleme s mokrenjem u krevet, nego također i nastojanja djeteta da drže stolicu kad osjete hitnu potrebu otići na toalet.

Oznake: zatvor

<< Arhiva >>