mallacarobnica

30.08.2009., nedjelja

O predmetima koji se uče u Hogwartsu 2.dio...

Čarolije postoje u svrhu da ih onda možemo upotrijebiti. Znamo da ne možemo upotrijebiti bilo koju riječ. Isto je potrebno da željenu riječ izgovaramo savršeno pravilno I sa pravilnim naglaskom I sa pravilnim izgovorom rijeći. Ako ih pravilno izgovorite, djelovat će istoga trenutka, kao da ste upalili svijetlo. No, ako ih pogrešno izgovorite, mogli biste postati troglavo biće.


Letenje je predmet gdje učimo letjeti na metli.


Čarobni napitci su u Hogwartsu najomraženiji predmet, ali samo zato što ga predaje Snape. Inače to je zanimljiv predmet I mnogo je koristan. Najvažnije je da radimo sve po uputama I stavljamo sve sastojke onako kako piše,a najvažnije je sve dobro promješati.
- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.08.2009., subota

O predmetima koji se uče u Hogwartsu

Skrb za magična stvorenja je predmet u kojem se upoznajemo sa magičnim stvorenjima. Mnogi misle da to pod Hagridovim vodstvom više sliči na upoznavanje čudovišta. No ipak znamo da Hagrid voli sve što je opasno.

Obrana od mračnih sila služi da bi smo se naučili obraniti.Učenici Hogwartsa ju uče proučavajući zlodjela crvenih ćepica, kapuka, vukodlaka i ostalih napasti. Starije učenike poučavaju metodama obrane od prokletstava zlih čarobnjaka i vještica koji tim bezbožnim načinima nastoje steći potpuni nadzor nad drugima (imperius) , izazvati patnje ne dotaknuvši žrtvu (crucio) ili čak počiniti ubojstvo (avada kedavra). To su kletve i prof. Moody (zapravo gospodin Chruch) usprkos zabranu ministarstva podučuje djecu njima. Poznato je da su ove tri kletve nazvane Neoprostivim kletvama tj. kada ih neko upotrijebi na živom biću dobiva jednosmjernu kartu za Azkaban.

Proricanje sudbine je umijeće pretkazivanja budućnosti – u nekom obliku postojalo u svakoj kulturi zabilježene povijesti. Nije svaka osoba sklona kako to nazivaju Darom za proricanje. Iako se svima čini prof. Trelawney ima unutarnje oko zato što je ona proizrekla tajno proročanstvo. Danas je u većini moguće pronaći osobe koje se bave najpopularnijim oblicima proricanja – astrologijom, proricanjem iz tarot karata, gledajem u kristalnu kuglu, čitanjem iz dlana, numerologija i proricanje iz listića čaja.
- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2009., četvrtak

Predmeti i profesori


Stare rune-nepoznat profesor
Astronomija-prof.Sinstra
Skrb za magična stvorenja-prof.Hagrid
Čarolije-prof.Flitwick
Obrana od mračnih sila-prof.Quirrel, Prof. Lockhart, prof.Lupin, prof.Moody, prof. Umbridge, prof. Snape
Proricanje sudbine-prof.Trelawney, prof.Firenze
Travarstvo-prof.Sprout
Povijest magije-prof.Binns
Napitci-prof.Snape, prof.Sulghort
Letenje-Madam Hooch
Preobrazba-prof.McGonagall
Aritmacija-prof.Vector
Oklumencija-prof.Snape




Stare rune, odnosno niz znakova i simbola prvog poznatog germanskog alfabeta, oduvijek su povezivane s magijom i tajnama. Štoviše, riječ runa ili roun na dasnkom znači «misterij» ili «tajna». Prema staroj njemačkoj legendi, prve je rune otkrio norveški bog Odin, koji se u potrazi za znanjem, hrabro upustio u bolan obred samožrtvovanja.. Probovši se kopljem, Odin je devet dana visio s grana skandinavskog Drveta života. Kako se njegovo tijelo povijalo na vjetru, nekoliko se grančica odvojilo i palo na tlo u obliku runskog alfabeta.
To je nama kao npr. Engleski samo što su rune znakovi. Predmet starih runa je zapravo prevođenje teksta pisanog runama

Astronomija je predmet u kojem učenici proučavaju druge planete I njihove satellite.uče što se na njima nalazi jel ima kojih vrsta I kakav im je položaj.Učenici često teleskopom promatraju zvijezde I upisuju ih na svoje karte.
Astronomija je kao zemljopis kada se govori o svemiru samo se tamo govori o drugim planetima.

(Nastavit će se...)
- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.08.2009., ponedjeljak

Čarobnjačke škole:

Akademija Beauxbatons- Nalazi se u Francuskoj, a ravnateljica je Madame Maxime. Fleur opisuje kako je tamo sve mnogo ljepše I da je to kao neka ukrašena palača.

Institut Durmstrang- Nalazi se u Bugarskoj, a ravnatelji i osnivač je Igor Karkaroff. Specijalizirana je za crnu magiju.Krum opisuje kako je tamo sve manje I kako je stalno po zimi hladno I mračno. No oni po ljeti lete preko brda gora I ravnica I bude im dobro

Škola Hogwarts- Nalazi se u Velikoj Britaniji, a ravnatelj je Albus Dumbledore. Najbolja je škola u Europi.
Hogwarts je osnovan prije 1000 godina. Točan datum je nepoznat, a osnovala su ga 4 velika čarobnjaka toga doba. Četiri doma te škole nazvana su po njima: Godric Griffindor, Rowena Rawenclaw, Helga Hufflepuff, Salazar Slytherin. Sagradili su dvorac koji je bio daleko od bezjaka jer su se u to vrijeme ljudi bojali čarolije. Zbog toga su vještice i čarobnjaci mnogo patili (spaljivanje vještica). Nekoliko godina osnivači su zajedno radili u skladu tražeći mlade ljude koji su pokazivali tragove magije te su ih dovodili u dvorac na poduku. Ubrzo se pojavila nesloga. Pojavio se "golemi zid" između Salazara Slytherina i ostalih. Slytherin je želio da budu pažljiviji oko odabira učenika koji bi pohađali Hogwarts. On je želio da magija ostane unutar čarobnjačkih obitelji. Zgražao se pri pomisli na bezjake koji pohađaju Hogwarts jer ih je smatrao nepovjerljivim. Zbog toga je izbila svađa između S. Slytherina i G. Griffindora, te je Salazar napustio školu. Rad škole ostao je normalan.Najpoznatiji I najbolji ravnatelj bio je Albus Dambldore a najgori I najomraženiji je bio ravnatelj Dipett.

- 15:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.08.2009., četvrtak

o Rubeusu Hagridu

Image and video hosting by TinyPic
Harryjev prijatelj kod kojeg često ide sa Ronom i Hermionom na čaj.On je lovočuvar Hogwartsa koji je bio krivo optužen da je otvorio Odaju tajni.No Dumbldore nagovara tadašnjeg ravnatelja Dipetta da ga ostavi kao lovočuvara (zato što je znao da Hagrid nije kriv) na što Dipett pristaje.Hagrid jako voli životinje, osobito zmajeve. U 1. knjizi taj mu se san ostvaruje I dobija norveškok kukudrila od nepoznatog čovjeka u kukuljici, no kasnije ga je morao poslat Ronovom bratu Charliju u Rumunjsku.Saznajemo kad se napije stvari koje nikako ne bi trebao reć izlane.Hagrid čak postaje i Nastavnik Skrbi za magična stvorenja.
U 4. knjizi poslije razgovora sa Madame Maxine I novinskog članka Rite Skeeter Hagrid Harryu ,Ronu, I Hermioni priznaje da je poludiv(mama mu je div a tata običan čovjek).iz šale govori da je kad tek pošao u Hogwarts tatu mogao diči I stavit ga na rame. Također pokazuje sliku gdje je sa svojim ocem na početku 1. godine u Hogwartsu te govori da mu je drago što mu je otac umro prije onog skandala sa odajom tajni.
- radi vrlo neukusne kolače
- doveo je Harrya na motoru od Siriusa kod Dursliyevih(Harryjev kum)
- Harryu uvijek priča da je James (Harryev otac) bio vrlo hrabar, plemenit I dobar čovjek

- 14:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

17.08.2009., ponedjeljak

kliknite na banner i registrirajte se pliz!

BannerFans.com
- 16:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

o Cedricu Diggoryu

Image and video hosting by TinyPic
Cedric je bio visok i zgodan Hufflepuff za kojim su uzdisale mnoge cure u Hogwartsu (posebno Cho). Imao je gustu smeđu kosu i smeđe oći. Bio je odličan učenik i 1 godinu stariji od Harrya. Prvi put su se sreli na 3.godini kada je igrao utakmicu protiv Griffindora u metloboju. Hufflepuffi su pobijedili zahvaljujući Cedricu koji je ulovio zvrčku prije Harryja koji se onesvjestio ugledavši dementore. Svi su bili jako zabrinuti, a Cedric je zbog toga želio poništiti utakmicu. Harry mu to nije dopustio jer je bio svjestan da ju je Cedric pošteno ulovio i da po tome Hufflepuffi po svim metlobojskim pravilima pobjeđuju.
Ipak, slijedeće godine na Tromagijskom turniru Cedric i Harry biti će suparnici u borbi za osvajanje Tromagijskog pokala.
1.zadatak citiram: Cedric je izveo nešto čudno, preobrazio je kamen na tlu… I pretvorio ga u psa… pokušavao je zmajicu da umijesto na njega krene na psa to mu je donekle uspjelo ali se na pola puta zmajica okrelula I shvatila da je on ipak zanimljiviji od psa. Tako je zaradio onu ogrebotinu.
2.zadatak citiram:Gospodin Cedric Diggory također se poslužio čarolijom zračnog mjehura. On se prvi vratio sa svojom taokinjom, iako je za jednu minutu prekoračio vremenski rok. Dajemo mu 45 bodova.(tada su on i Harry postali izjednačeni)
u 3. zadatku Cedric (kada su I on I Harry došli do pokala) govori da ga ne želi uzeti, da ga Harry uzme. Harry je tada znao da se Cedric tada mogao domoći velike slave (za kojom Hufflepuffi nikada u životu nisu mogli sanjati) te je predložio da zajedno uzmu pokal.Oni ga uzmu gdje se stvore na groblju. Tamo je bio Voldemort I on je naredio da Crvorep ubije Cedrica.
Hogwarts kao i Harry nikada neće zaboraviti tog hrabrog i plementiog dečka koji je dao svoj život za prijatelja. Harry će mu zauvijek biti zahvalan.
- 14:18 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.08.2009., subota

o Viktoru Krumu

Image and video hosting by TinyPic

Učenik Instituta u Durmstrang (nalazi se u Bugarskoj, a ravnatelji i osnivač je Igor Karkaroff. Specijalizirana je za crnu magiju.)Ima 18 godina I ide na završnu godinu u Durmstagu.
Prvi puta se spominje u 4. knjizi na svjetskom prvenstvu. Naime Viktor je Bugarski tragač smatran jednim od najboljih u svijetu.Kasnije se spominje oko tromagijskog turnira gdje baš upravo on postaje prvak iz Durmstranga.
U prvom zadatku citiram: a Krum je svoju zmajicu pogodio nekakvom čarolijom točno u oko.Problem je u tome što je zbog boli počela toptatina sve strane pa je zgnječila pola pravih jaja.a njima nije smjelo biti ništa.
U drugom zadatku citiram: Gospodin Viktor Krum je upotrijebio nepotpun oblik preobrazbe, koji se ipak pokazao učinkovitim jer je on svoju taokinju vrati drugi.
U trečem zadatku Viktor je bio podvrgnut kletvom Imperius I omamio je Fleur.
Pokušao je I Cedrica no pojavio se Harry pa nije uspio.
Saznali smo još da Krum prema Hermioni gaji osječaje veće od prijateljstva (pozvao ju je na bal, ona mu je bila talac) i poručuje joj da takve osječaje nije imao ni za jednu drugu. Poziva je da preko praznika dođe kod njega na što mu ona odgovara da će vidjeti s roditeljima. Čak priznaje da je zbog nje dane provodio u knjižnici kako bi s njom razgovarao.
- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.08.2009., četvrtak

o Fleur Delacour

Image and video hosting by TinyPic

Učenica Akademije u Beauxbatons (nalazi se u Francuskoj, a ravnateljica je Madame Maxime.)
Prvi put se spominje u 4. Knjizi kada je nju Madame Maxime sa ostalim curama doveza zbog Tromagijskog turnira. Iz Beauxbatonsa je upravo ona postala prvakinja kao I Harryjeva suparnica.
Ona je zapravo poluveela (baka joj je bila Veela) I ron se u 4. knjizi zanima za nju I pita ju da joj bude pratiteljica na božićnom balu no ona se samo okrenula I otišla.
U prvom zadatku citiram: A ona Fleur je pokušala nekakvom čarolijom baciti zmajicu u trans- I njoj je donekle uspjelo,zmajica je zadrijemala.
U drugom zadatku citiram: Gospođica Fleur Delacour sjajno je primjenila čaroliju zračnog mjehura,no dok se bližila cilju,napale su je gruvalice pa nije uspjela vratiti svoju taokinju.
Tada je Fleurinu sestru Gabriel spasio Harry I od tada mu je veoma zahvalna
U trećem zadatku prof.Moody odnosno Barty Crouch mlađi je čarolijom Imperios začarao Kruma I on je svladao Fleur.
Kasnije u knjigama Fleur se spominje tako što ju je Ronov brat Bill učio engleski I preko toga su se zaljubili. U šestom djelu se vidi ta njihova ljubav tako što iako je Bill postao poluvukodlak ona se I dalje želi udati za njega. Svima u njegovoj obitelji ona ide na živce (posebno Ginny)
- 12:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.08.2009., utorak

Poznati duhovi u Hogwartsu:


Krvavi Barun (Slytherinski duh)
Krvavi Barun je sablastan, okrutan, tih, strašan momak koji je dijelom prekriven krvlju. Nitko ga nije čuo kako govori, iako je jednom iznenadio Harryja kada ga je ovaj ćuo kako govori konjskim šaptom. Nitko nije siguran kada su u pitanju one mrlje od krvi. Nitko se ne usuđuje pitati. Peeves, koji poštuje Baruna iz nama nepoznatog razloga, zove ga "Vaša Krvavosti" i "Gospodine Barune."
U filmu, Krvavi Barun je opisan kao poprilično luckast, potpuno drugačije nego u knjizi.

Debeli Fratar (Hufflepuffov duh)
Bio je jednom Hufflepuff, a sada je prestavnik duhova njihovog doma. On je veseo, prijateljski duh koji svim prvačićima želi ugodan dan i nada se da će postati Hufflepuffi.

Plačlijva Myrtle
Myrtla opsjeda ženski wc na drugom katu. Ona ga nekada i napušta zbog nečega. npr. nekada se pojavljuje u kupaonici perfekta. A kada ponekad netko pusti vodu u wc-u i nju zajedno sa sadržajem pošalju u kanalizaciju. Tada ona u cijevima obiđe cijeli dvorac i završi u jezeru.

Peeves
Mnogi od duhova smatraju da Peeves nije duh. On je uzrok mnogim nevoljama. On sam uživa u zbrci i neredu. Poneki bi ga čak nazvali demonom u bezazlenijem obliku. Peeves će učinit sve da vam napakosti, i dovede vas u nevolju. Ako uspije, to će mu biti jaaaaaako, jaaaaaaaako smiješno! Ima iritirajući pakosan smijeh. Ipak Peeves svojim glupostima nekada i nesvjesno pomaže Harryju, Ronu i Hermioni. Peeves nas pomalo i zabavlja...

Siva Dama (Ravenclawski duh)
Vrlo se malo zna o Grey Lady osim što je vrlo visoka i Ravenclawoski je duh. Harry i Ron naišli su na njezinu pozlaćenu prošlost na hodniku dok su tražili Zrcalo Erised.
Kako znamo da je Grey Lady duh Ravenclawa? JKR pokazala je stranicu iz njezinih bilješki na televizijskom intervjuu. Jasno se vidio popis duhova po domovima na kojemu piše da je ona Ravenclawski duh. U filmu, ona se pojavljuje mnogo puta. Ona je sjedila na stolu u McGonagallinoj učionici kada su Harry, Ron, i Hermiona upali u učionicu zahtjevajući da vide Dumbledora.
Ona je najlijepša od duhova u Hogwartsu ali i dalje. Izgleda poput anđela. Mnogo ne govori i graciozno lebdi. U Hogwartsu je duhovi i učenici veoma poštuju.

Profesor Binns
Binns je jedini učitelj u Hogwartsu koji je duh. Njegova su predavanja monotona i dosadna. Ipak nitko ne može reći da nisu poučna. Binns je odličan kao profesor. Strog ali objektivan i pravedan!

- 12:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

09.08.2009., nedjelja

o Gilderoyu Lockhartu


Predstavnik: ničiji, ali moglo bi se reći samoga sebe
Rođen: 1972. u Birminghamu
Obitelj: otac Leonard i majka Getruda
Dob: 31 godina
Visina: oko 1,74 metra
Kosa: plava, uvijena
Oči: smeđe
Opis:
- vrlo je narcisoidan (sviđa se samome sebi)
- obožava sjajne stvari
Predaje: Obranu od mračnih sila
Karakter: narcisoidan, opsjednut slavom, pomalo lud tom svojom opsjednutošću
Voli: sebe, sebe, slavu i sebe
Ne voli: Harrya i Rona nakon što su otkrili istinu o "njegovim" pothvatima, Snapea

Još o njemu:
Gilderoy se rodio u sretnoj obitelji. Otac Leonard je bio poznati pisac, a majka Getruda je radila kao tipkačica za Dnevni Prorok. Kao klinac se uvijek ugledao na svoje roditelje, želeći postati netko kao i oni. Volio je svoje roditelje, kao i oni njega, ali su ga previše razmazili tako da je još odmalena vjerovao da je oduvijek bio "netko i nešto". Upisan je u školu magije Beauxbatons, nakon koje je radio nekoliko godina kao reporter Dnevnog Proroka. Samo zahvaljujući majci je dobio taj posao jer je oduvijek bio nespretan. Tijekom svojih putovanja po Engleskoj, susretao je razne čarobnjake i vještice koji bi mu rado ispričali svoj pothvate i pustolovine, u nadi da će izaći u Dnevnom Proroku i postati slavni. Gilderoy je sve to iskoristio, da bi proslavio samoga sebe. Potpisivao je svoje ime na sve te priče, koje su kasnije objavljene i postale veliki hitovi. Osigurao se time da je svima njima, nakon što bi priče zapisao i dobro naučio napamet, izbrisao pamćenje, te tako postigao svjetsku slavu. Nitko se nije pitao kako je jedan nesposoban klinac mogao postići takav uspjeh u svojim pothvatima. Na temelju njegovih knjiga, Gilderoy je uskoro bio pozvan u Hogwarts, da predaje Obranu od Mračnih sila. Bio je to izvrsno plaćen posao koji nije mogao odbiti, makar o tom predmetu nije imao pojma. Na satovima je svojim izgledom osvajao simpatije djevojaka (Hermiona), i sumnjivost dječaka (Harry i Ron). Nakon što su ga Harry i Ron dovukli do Odaje tajni, Gilderoy je počinio kobnu grešku pokušavši izbrisati Harryevo i Ronovo pamćenje. Ronov štapić se okrenuo protiv njega i izbrisao pamćenje samome sebi! Završio je u Bolnici sv. Munga, lud ko letva.

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.08.2009., četvrtak

o Elizabeth Sprout


Predstavnica: Hufflepuffa
Rođena: 1959. u Edinburghu, Škotska
Obitelj: majka Elizabeth (po njoj je dobila ime) i otac Graham
Dob: 45 godina
Visina: 1,60 m
Kosa: mišje boje, pomalo sijeda, kratka, s velikim kovrčama
Oči: plavo-sive
Opis:
- simpatična profesorica, koja je cijeli svoj život posvetila biljkama
- Neville joj je posebno drag jer također obožava biljke
Predaje: Travarstvo
Karakter: luckasta, u mladosti pomalo splentrava, u starijoj dobi vrlo pedantna i draga
Voli: svaku biljku koja postoji, ali najdraže su joj ipak butiganke
Ne voli: korov i kad joj Hagrid svojim zvijerima "za predavanja" uništi vrt
Još o njoj:
Mala Elizabeth Sprout rođena je u Škotskoj 1959. Djetinjstvo joj baš nije bilo bajno, ali ga je ona ipak uspjela učiniti sebi ljepšim. Njen otac, Graham, je napustio nju i njenu majku kad je imala 6 godina, ali se zato okrenula Travarstvu. Otkad je znala za sebe, sakupljala je biljke i donosila ih doma, te se brinula za njih. Majka joj je isprva to zabranjivala , jer je bila kuharica, a kuhanje i gnoj ne idu zajedno, ali kad je zamjetila da bi u tome moglo biti buduće Elizabethino zanimanje, sama joj je nabavila jednu butiganku, koju su nazvale Spoppy. Spoppy je, doduše, imala lošu naviku da svako malo ispaljuje otrovne bodlje po stanu kad god bi došli gosti (nepoznati ljudi). Rezultati nisu bili najbolji, jer su gosti izlazili van u zavojima i puni crvenih točkica po rukama i licu, a počesto su pomalo i teturali. Sa 11 godina, Elizabeth je pohađala žensku školu za vještice Prondervar, gdje su, išle samo cure. Česta pojava je bila ljubljenje učenica sa učenicima susjedne škole za čarobnjake (škola za dečke) Dumnois iza grmova u dvorištu. U dobi za zaposlenje (bila je izvrsna u Travarstvu, a u ostalim predmeta iznad prosjeka) ju je put doveo do Hogwartsa gdje je zaposlena i dan danas.

- 12:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

04.08.2009., utorak

o Minervi McGonagall

Predstavnica: Gryffindor
Rođena: Paisley, Škotska
Obitelj: majka vještica Ceridwen, otac čarobnjak Edenydd
Dob: rane 70-te
Kosa: crna, uvijek u punđi
Oči: tamno smeđe, prodoran pogled
Opis:
- relativno mršava, visoka, male, uske usne, dugi, koščati nos
- uglavnom nosi pelerine u bojama (zelena, crvena, crna), te ima svoj ogrtač od tartana u slučaju noćnih šetnji koji oblači preko spavaćice
- ponekad zna oduzeti bodove vlastitom domu
- nosi velike okrugle naočale
Predaje: Preobrazbu
Karakter: naizgled stroga, ali Harry i Ron su otkrili da to ipak nije tako
Voli: kad Gryffindori pobjede u metloboju
Ne voli: kad Gryffindori krše pravila, te kašnjenje na satove
Još o njoj:
Njena majka, vještica imenom Ceridwen i njen otac, čarobnjak Edenydd sreli su se na prvoj godini u Hogwartsu (oboje su ga pohađali) i odmah se zamrzili. Neprestano su se međusobno natjecali u čemu god je to bilo moguće, te tako izluđivali jedno drugog, ali istovremeno, ni ne znajući, poticali jedno drugo da usavrše svoje mogućnosti i otkriju neke nove, koje inače ne bi. Na svojoj petoj godini, otkrili su ono što su mnogi oko njih već odavno shvatili: da se ustvari ne mrze, nego naprotiv, da su skloni jedno drugom. Od tada su radili zajedno, još uvijek zezajući se međusobno što su više mogli. Ne puno kasnije nakon što su maturirali, vjenčali su se i dobili kćer, kojoj su dali neuobičajeno ime Minerva. Kad je krenula u školu, mislili su da će biti jedina s tim imenom, ali nije bilo tako. Prvi dan škole saznala je da se još jedna cura zove Minerva Grape, te su je od tada svi zvali Minerva M. To ju je izluđivalo, a naročito i zato što su drugu Minervu zvali "Bucika". Bar nju nisu tako zvali! A kasnije se pokazalo i da je "Bucika" ustvari ljigava pokvarenjača. Minerva M je bila njena totalna suprotnost. Pokazivala je izniman talent za čarobiranje te je bila pametnija od druge djece te dobi. Bilo ju je teško spriječiti da ne gleda u knjige u potrazi za novim čarolijama, idejama i sličnim stvarima. Bila je opčinjena svijetom oko sebe, ali se unatoč tome bojala da neće biti primljena u Hogwarts. Naravno, primljena je, pismo je došlo na vrijeme, kako su njeni roditelji i očekivali. Bila je njihovo jedino dijete, te su od nje mnogo očekivali. I nije ih razočarala. Bila je proglašena uzorom drugim učenicima na jedan dan te joj se tad učinilo kao da je zaista našla svoje mjesto u svijetu. Otkrila je da ima dara za Preobrazbu, te joj se posvetila, u njoj je uživala. Trebalo joj je neko vrijeme, ali je nakraju ipak uspjela naučiti kako da se pretvori u mačku, te se nalazi na popisu do danas poznatih animagusa u čarobnjačkom svijetu. Nakon što je završila 7. godinu u Hogwartsu, krenula je usavršiti svoje znaje o Preobrazbi, te se nakon 10 godina vratila u Hogwarts da bi se prijavila kao profesorica Preobrazbe.
- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.08.2009., nedjelja

o Albusu Percivalu Wulfricu Brianu Dumbledoru

Predstavnik: ravnatelj Hogwartsa, poznato je da je nekad i sam bio Gryffindor
Rođen: 1840.
Obitelj: brat Aberforth,sestra Ariana(umrla)
Dob: oko 150 godina
Kosa: duga, sijeda kosa
Oči: svijetlo plave
Opis:
- duga, sijeda brada
- dugi, kukasti nos
- naočale u obliku polumjeseca
Predaje: ravnatelj,nekad predavao preobrazbu
Karakter: dobar, vrlo mudar, ima sklonost prema Gryffindorima
Voli: Harrya, Gryffindore, čarape
Ne voli: Voldemorta, Grah Sveokusnjak Bertija Botta
Još o njemu:
Smatran je najboljim čarobnjakom svih vremena (jedini čarobnjak kojeg se Voldemort boji).
1840. godine rođen je mali Albus Dumbledore. Imena roditelja i mjesto rođenja (pretpostavlja se negdje u Engleskoj) nisu poznata, ali zna se da ima mlađeg brata Aberfortha i sestru Aranu. 1851. godine, kad je navršio 11 godina, primio je pismo iz Hogwartsa, te je godine započelo njegovo školovanje. Uvršten je među Gryffindore. Tijekom svih 7 godina školovanja bio je miran, pomalo povučen ali i izvrstan učenik. Najbolje mu je išla Obrana od mračnih sila, ali je veću sklonost imao prema Preobrazbi. Najbolji prijatelj još od djetinjstva bio mu je (i ostao) Nicolas Flamel. 1858. je završio svoje školovanje u Hogwartsu, skupa sa Nicolasom, te se Dumbledore posvećuje preobrazbi, a Nicolas alkemiji. Kad je imao 101 godinu, postao je profesor Preobrazbe u Hogwartsu, za vrijeme ravnatelja Dippeta. Dok je bio profesor, uspio je promijeniti mnoge stvari nabolje u Hogwartsu. Između ostalog je i nagovorio ravnatelja Dippeta da zaposli Hagrida kao lovočuvara, umjesto da ga istjera iz škole, na čemu je Hagrid uvijek bio zahvalan Dumbledoreu, te mu je odonda odan. U to vrijeme, školu je pohađao i Tom Riddle, Dumbledore mu je bio profesor. Dumbledoreu je Tom oduvijek djelovao kao da skriva neku veliku tajnu, koja će nešto kasnije i biti otkrivena. 1945. Dumbledore je pobijedio u duelu sa zlim crnim čarobnjakom Grindewaldom, koji je uvelike ugrožavao živote čarobnjaka i vještica u to doba.1971. nakon ostavke, a skoro i smrti ravnatelja Dippeta, Dumbledore postaje ravnatelj Hogwartsa, te "najbolji te najpriznatiji ravnatelj te škole i općenito u čarobnjačkom svijetu". Iste te godine mu je bilo ponuđeno da postane i Ministar Magije, ali kako se obvezao već kao ravnatelj Hogwartsa, Dumbledore je odbio tu ponudu te je tako idući Ministar Magije postao Cornelius Fudge. 1981. je bila godina mnogo događaja u Dumbledoreovu životu: kolale su glasine o tome da Voldemort planira ubiti Potterove, tad im je Dumbledore savjetovao da uzmu Siriusa kao "čuvara tajne".Nakon smrti Harryevih roditelja, ostavio ga je na skrb tetku Vernonu i tetki Petuniji, zajedno sa profesoricom McGonagall i Hagridom. Iste te godine, prisutstvovao je i suđenju Ludi Bagmanu, Igoru Karkaroffu, Bartyju Crouchu te još trojici smrtonoša, odgovornima za psihičko stanje obitelji Longbottom, mnoštvu ubojstava, te suđenju sinu Bartya Croucha. Na tim je suđenjima bio i njegov prijatelj auror, Alastor "Divljooki" Moody. Jedno od takvih suđenja bilo je i ono Severusu Snapeu, za kojeg se Dumbledore založio, dokazujući kako je "Severus riskirao vlastiti život odavajući im tajne o drugim smrtonošama i Voldemortu prije Voldemortova slabljenja. Od tada je Snape isto tako vjeran Dumbledoreu i radi kao profesor Čarobnih Napitaka u Hogwartsu. Narednih godina ('91., '92., i '93.) je (između ostalog) Harryu tajno dao ogrtač nevidljivosti kojeg mu je ostavio otac, uništio Kamen mudraca (ponovni susret sa Nicolasom), (morao) dopustiti Fudgeu da uhiti Hagrda, bio istjeran sa položaja ravnatelja Hogwartsa, vratio se u Hogwarts... Na Harryevoj 3. godini pomogao im je da spase Siriusa nakon što im je on dokazao svoju nevinost, te ostao u kontaktu s njim (kao i Harry). Za vrijeme Tromagijskog Turnira, pojavio se i Alastor "Divljooki" Moody, dokazala se Crouchova krivica za smrt svoga sina, otkriveno je da je Voldemort opet ojačao, odlučuje okupiti Red Feniksa, te najžalosniji događaj od svih, smrt učenika Cedrica Diggorya. Otkad je Harry prvi puta došao u Hogwarts sa 11 godina, Dumbledore (i još neke osobe koje su ga znale) su u njemu prepoznale njegova oca, Jamesa Pottera. Harry je bio vrlo sličan na svog oca, bio je nizak ali brz, pokazivao izniman talent u metloboju, crne raštrkane kose... Osim u očima. "Imaš majčine oči.", rekao mu je jednom prilikom Dumbledore. Možda zbog te sličnosti i uspomene na njegove roditelje, ili možda toga što je on "dječak koji je preživio" i koji bi mogao jednom zasvagda uništiti Voldemorta, Dumbledore pazi koliko je god moguće na Harrya.
- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.08.2009., subota

malo slikica

- 13:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (15)
Srpanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi