Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mallacarobnica

Marketing

o Cedricu Diggoryu

Image and video hosting by TinyPic
Cedric je bio visok i zgodan Hufflepuff za kojim su uzdisale mnoge cure u Hogwartsu (posebno Cho). Imao je gustu smeđu kosu i smeđe oći. Bio je odličan učenik i 1 godinu stariji od Harrya. Prvi put su se sreli na 3.godini kada je igrao utakmicu protiv Griffindora u metloboju. Hufflepuffi su pobijedili zahvaljujući Cedricu koji je ulovio zvrčku prije Harryja koji se onesvjestio ugledavši dementore. Svi su bili jako zabrinuti, a Cedric je zbog toga želio poništiti utakmicu. Harry mu to nije dopustio jer je bio svjestan da ju je Cedric pošteno ulovio i da po tome Hufflepuffi po svim metlobojskim pravilima pobjeđuju.
Ipak, slijedeće godine na Tromagijskom turniru Cedric i Harry biti će suparnici u borbi za osvajanje Tromagijskog pokala.
1.zadatak citiram: Cedric je izveo nešto čudno, preobrazio je kamen na tlu… I pretvorio ga u psa… pokušavao je zmajicu da umijesto na njega krene na psa to mu je donekle uspjelo ali se na pola puta zmajica okrelula I shvatila da je on ipak zanimljiviji od psa. Tako je zaradio onu ogrebotinu.
2.zadatak citiram:Gospodin Cedric Diggory također se poslužio čarolijom zračnog mjehura. On se prvi vratio sa svojom taokinjom, iako je za jednu minutu prekoračio vremenski rok. Dajemo mu 45 bodova.(tada su on i Harry postali izjednačeni)
u 3. zadatku Cedric (kada su I on I Harry došli do pokala) govori da ga ne želi uzeti, da ga Harry uzme. Harry je tada znao da se Cedric tada mogao domoći velike slave (za kojom Hufflepuffi nikada u životu nisu mogli sanjati) te je predložio da zajedno uzmu pokal.Oni ga uzmu gdje se stvore na groblju. Tamo je bio Voldemort I on je naredio da Crvorep ubije Cedrica.
Hogwarts kao i Harry nikada neće zaboraviti tog hrabrog i plementiog dečka koji je dao svoj život za prijatelja. Harry će mu zauvijek biti zahvalan.

Post je objavljen 17.08.2009. u 14:18 sati.