mallacarobnica

11.08.2009., utorak

Poznati duhovi u Hogwartsu:


Krvavi Barun (Slytherinski duh)
Krvavi Barun je sablastan, okrutan, tih, strašan momak koji je dijelom prekriven krvlju. Nitko ga nije čuo kako govori, iako je jednom iznenadio Harryja kada ga je ovaj ćuo kako govori konjskim šaptom. Nitko nije siguran kada su u pitanju one mrlje od krvi. Nitko se ne usuđuje pitati. Peeves, koji poštuje Baruna iz nama nepoznatog razloga, zove ga "Vaša Krvavosti" i "Gospodine Barune."
U filmu, Krvavi Barun je opisan kao poprilično luckast, potpuno drugačije nego u knjizi.

Debeli Fratar (Hufflepuffov duh)
Bio je jednom Hufflepuff, a sada je prestavnik duhova njihovog doma. On je veseo, prijateljski duh koji svim prvačićima želi ugodan dan i nada se da će postati Hufflepuffi.

Plačlijva Myrtle
Myrtla opsjeda ženski wc na drugom katu. Ona ga nekada i napušta zbog nečega. npr. nekada se pojavljuje u kupaonici perfekta. A kada ponekad netko pusti vodu u wc-u i nju zajedno sa sadržajem pošalju u kanalizaciju. Tada ona u cijevima obiđe cijeli dvorac i završi u jezeru.

Peeves
Mnogi od duhova smatraju da Peeves nije duh. On je uzrok mnogim nevoljama. On sam uživa u zbrci i neredu. Poneki bi ga čak nazvali demonom u bezazlenijem obliku. Peeves će učinit sve da vam napakosti, i dovede vas u nevolju. Ako uspije, to će mu biti jaaaaaako, jaaaaaaaako smiješno! Ima iritirajući pakosan smijeh. Ipak Peeves svojim glupostima nekada i nesvjesno pomaže Harryju, Ronu i Hermioni. Peeves nas pomalo i zabavlja...

Siva Dama (Ravenclawski duh)
Vrlo se malo zna o Grey Lady osim što je vrlo visoka i Ravenclawoski je duh. Harry i Ron naišli su na njezinu pozlaćenu prošlost na hodniku dok su tražili Zrcalo Erised.
Kako znamo da je Grey Lady duh Ravenclawa? JKR pokazala je stranicu iz njezinih bilješki na televizijskom intervjuu. Jasno se vidio popis duhova po domovima na kojemu piše da je ona Ravenclawski duh. U filmu, ona se pojavljuje mnogo puta. Ona je sjedila na stolu u McGonagallinoj učionici kada su Harry, Ron, i Hermiona upali u učionicu zahtjevajući da vide Dumbledora.
Ona je najlijepša od duhova u Hogwartsu ali i dalje. Izgleda poput anđela. Mnogo ne govori i graciozno lebdi. U Hogwartsu je duhovi i učenici veoma poštuju.

Profesor Binns
Binns je jedini učitelj u Hogwartsu koji je duh. Njegova su predavanja monotona i dosadna. Ipak nitko ne može reći da nisu poučna. Binns je odličan kao profesor. Strog ali objektivan i pravedan!

- 12:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (15)
Srpanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi