MAGIC TOUCH

utorak, 11.01.2011.

MIŠ I JEDNA MAČKA, NAGLAVAČKA

pozdrav, on
Ona;

Cijeli dan se nismo vidjeli. Moram priznati da nedostaje. Maaaaalo. I puno.
Najavio je da će danas napisati post i ja sam jedva čekala...

I sva sam se pripremila
I sva sam se spremila
I sva sam se usplahirila
I sva sam se uznemirila
Pa sam se smijala
Pa sam se hladila
Pa sam se grijala
Pa sam se gladila
Onda sam jurila.
Jako sam žurila.

Da stignem.....

Baciti par oštrica
Pljucnuti par koštica
Zabiti par strelica
Pustiti par pčelica
Piknuti s nešto žalaca
Stati na dom mravaca
Spustiti par palaca

I tako nije bilo - ništa

Prerano sam stigla
Obrve digla
Usne napućila
Sobu ozvučila
Žustro sam plesala
Kako sam skakala!
Skoro sam vikala
Zamalo vrištala
Zamalo plakala
I dalje sam čekala...
Lice umivala
U kadi plivala
Kosu smočila
Glavu sagnula
Pa se podbočila

I onda je stigao post...

Ona


- 19:45 - Komentari (23) - Isprintaj - #

petak, 07.01.2011.

NE UČINI DRUGOME ONO ŠTO NE ŽELIŠ DA ONI UČINE TEBI

on;
sve religije se bar oko toga mogu složiti. kod onih starijih to je osnova karme. danas je božić. ne slavimo ga. zato jer ga slave oni koji su drukčiji od nas. muslimani abrahama zovu ibrahim, a hristos je isus. ona i ja smo različiti. nju više zanima ono što nas razdvaja. ipak ja ju volim. ljubav. je li to samo drugo ime za neku antimateriju koja zadaje fizičarima glavobolju i drži svemir na okupu?

pozdrav, on
Ona;
Ja mislim da On nije dovoljno rječit kad je u pitanju pisana riječ. U razgovoru je vječni diplomata koji se i više nego vješto služi politikanskim načinom obrade teme. U razgovoru s njim morate otvoriti i oči i uši i usta da vam što ne promakne, jer gubitkom i jedne jedine riječi više ne znate gdje ste, prestanete pratiti sadržaj njegovih objelodanjenih misli i lako vas navede na svoj mlin. Ako ste te sreće pa se uspijete pribrati u njegovoj verbalnoj bujici, dopustit će vam da izvedete zaključak, i ako ste pametni, neće propustiti pohvaliti glasno vašu genijalnost. Ako mu u jednom takvom sveumnom razgovoru odlučite dati i savjet vezan na temu o kojoj se razlamentirao, obećat će istog trena da će vas slušati do kraja života. Naravno, već u rano iduće jutro , čini vam se oboma da ste u drugom životu, da je onaj jučerašnji završio, pa samim time i sva dana obećanja i upućeni hvalospjevi o vašoj pameti padaju u vodu. Treći dan, nakon što se dobro odmorite, započinje novu debatu.
Stilistika u pisanju mu je jaka strana kao što je i meni balet primarna djelatnost (nikad nisam ni vidjela baletne papučice u živo). Zato svoj komunikacijski stil nadomješta svojim govorima. Jedna rečenica traje mu desetak minuta. Ja sam brza, stratstvena, nagla, vatrena, eksplozivna, često puta nemam strpljenja dočekati kraj njegove misli. Dok on stavi u nju sve epitete, poredbe, povratke u povijest, zamišljaje o budućnosti, citate velikih mislioca i narodne izreke njegove bake ja dobijem osip, vodene kozice, ospice, počne me svrbjeti trenirka, curi mi kosa s glave. Bit njegove rečenice dolazi u zvučni kanal tek kad moj ten poprimi žarko ružičastu boju. Onda slijedi razočarenje. Bit je ne bitna u osamdeset posto slučajeva.Hladim se, kožne promjene se povlače i ja iscrpljena kao ispuhani balon napravim par nekontroliranih kružnih pokreta po dnevnoj sobi i padam u fotelju. Ne da mi se razgovarati Onda slijede optužbe na račun ignoriranja. Pokušavam objasniti svoje reakcije. Ne uspijevam jer tada on nema strpljenja za moje riječi. Odustajem. Odlazim u kupaonicu. Pretvaram ju u wellness zonu. Odjednom, nastojeći ni na što ne misliti, zatvorenih očiju, s ušima pod vodom osjetim kako se miris kraljevske ruže, nerolija i limete iz moje kupke ne trpeljivo miješa sa dimom bijelog Marlbora. Stigao je. Sjeda na wc školjku i nastavlja svoj traktat o MOJOJ komunikacijskoj neukosti. Pitanje koje ne rijetko postavlja u takvim situacijama je "Gdje će ti duša" ? ili izjavljuje velik poput Boga - "navlačiš si lošu karmu"! Uništio mi je wellness. Isprovocirao neugodan razgovor. Poslušali smo jednu blogericu pa promijenili formu pisanja. Tako ja znam da će on napisati večeras nešto na temu kako nitko od nas ne bi trebao činiti onome drugome ništa što sam ne bi podnio da mu se učini. Vjerujem da će ponovno biti fin. Možda i neće. Ne znam. Znam da ja samo tražim britke rečenice koje se dovoljno brzo izmjenjuju pod njegovim jezikom, da mi se mozak ne uspava slušajući ga i znam da mu nikada ne bi došla dimit u prostor koji je namijenio sinergiji eteričnih ulja i satenske pjene u kadi. Ne pikam ga vilicom dok se brije. Iako često uljepšavam atmosferu dok se usere. A to bi voljela da i On nekad za mene učini. Duša mi je visprena večeras, a za karmu me nije briga. Ionako ću sutra već živjeti neki sasvim drugi život u kojem ćemo nesuglasice iz ovoga danas zatomiti, praveći se oboje da smo ih zaboravili, kao što novorođenče kad dođe na svijet "navodno" zaboravi svoje prošle živote.

Ona


- 18:56 - Komentari (42) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.01.2011.

'AJMO ISPOČETKA

Oh kako krasno! Vidjela sam da je On u startu odlučio biti fin s vama. Kako divno! I kako predvidivo! Uvijek je divan prema drugima! Savršeno odgojen čovjek, nema što! Svima vam je čestitao novu. Ja sam zaboravila. Zato što je meni svaki dan godina. Nova godina. Hgrrh! Evo čestitam sad - sve najbolje vam želim. Kratko.

Nas dvoje nove godine oduvijek slavimo solo u našem stanu. Gledamo odurni tv program i jedemo prase i francusku salatu. U ponoć piljimo kroz prozor u nebo i gledamo vatromet. Ove godine vatromet u ovom gradu je bio brutalno siromašan. Iskomentirali smo to točno u ponoć, čestitali si 2011. kao što sam ju ja sada čestitala vama i sa pjenušca kojeg smo kao i svake godine otvorili reda radi, prešli na birano bijelo vino. Ja inzistiram na ostavljanju darova Lakšmi na žutoj prostirci i paradiram u crvenom donjem rublju. On sjedi napet u fotelji kao da čeka izvlačenje loto brojeva a ne Novu godinu. Ne govorim puno, da se opet ne porječkamo, pa si u usta guram čokoladne kolače. Žvačem. Prežvakujem 2010. jedva čekajući da pustim vodu za njom. On inzistira da poklopac na wc školjci uvijek bude poklopljen, jer ako je dignut , navodno, energija životnog prostora odlazi. Fakin kud? U odvod? Nikad ga ne spuštam zato što se u tom slučaju vidi gnjusna plastična siva cijev u zidu koju poklopac, ako je dignut, ipak skrije. Ionako imam buket suhog cvijeća pored školjke. Po feng shui-u to je, kažu, dovoljno. Wc je jedino mjesto na kojem se smije držati suho cvijeće. Navodno.
Ovu novu godinu smo započeli mojim pitanjem o vjenčanju i zasnivanju obitelji. On se uvijek iznenadi kad ga pitam kad ćemo se vjenčat i kad ćemo imati djecu kao da ga to pitam prvi put. A nije tako. Pitam ga to bar pet puta godišnje u proteklih pet godina. Prvih pet godina sam šutjela. Deset godina smo zajedno i ja se već pomalo brinem o tempu svog biološkog sata. Nije da juri, ali ni ne stoji pa...ne propuštam barem pitati.
Što od vina što od mučnih pregovora oko stvaranja obitelji pokupili smo se na spavanje u 02 sata. Bez ikakvog postignutog dogovora. Navodno sam OPET uprskala ulazak u novu godinu.
"Imat ćemo dijete kad budeš bolja prema meni", reče mi. Svaki put. A najbolja sam. Znam da jesam.
Da si nabavimo kućnog ljubimca?

Onabok!
od srca vam hvala na vašim komentarima. ova ideja je sad službeno i zaživjela. ipak,iz sveg tog tri slova su me pogodila direktno u čelo - pms! ona pms zdušno poriče. u devedeset posto slučajeva nije se osječala krivom, šteta što joj nikad nije palo na pamet da se brani šutnjom, a kad god ga je priznala, učinila je to začudo bez emocija, nekako...kao u haagu. no to je tematika s kojom ćemo se ionako vjerovatno često susretati i u budućnosti.
meni je doček prošao bez većih stresova. sjećam se jednog kojeg je ona, bez ikakve najave, organizirala tematski. bosna!!! tada sam jeo njezinu verziju te kuhinje (ona nema baš nikakve veze s bosnom), slušao sevdalinke i hari mata hari (katastrofa) a vrhunac je bio njezin trapavi trbušni ples. od muke sam se naroljao ko ždraka. priznajem, sav se unezvjerim od dočeka jer ne kužim zašto se oko toga diže tolika prašina. što se feng shuia tiče ona ga ne bi prepoznala ni da joj priđe s transparentom i predstavi joj se. buket mrtvog cvijeća u toj priči ne može imati nikakvog efekta. ženidba? kad sam ja to htio nije bila u tom filmu, bila je premlada, imala drugih vizija ali godine čine svoje. sad ja nisam u filmu. to što se histerično dernja po čitave dane, neće požuriti taj proces, ali prezauzeta je sama sa sobom da bi to mogla uvidjeti.
tek kad osjetim da su se naše suprotnosti povezale i ujedinile može. a i djeca. kućni ljubimac je po meni loša ideja. ja bi inzistirao na mačku (narančastom, tigrastom) a ona na malom histeričnom psiću. možda će ova godina biti ok. sve je isto a opet totalno drukčije. otvaraju se neke nove varijante. počela je baš dobro.

pozdrav, on.

- 14:33 - Komentari (28) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2011.

UVOD

Bok ja sam Ona. Kasnije će se javiti i On. Nas dvoje zajedno pišemo ovaj blog.
Zašto?
Živeći već cijeli jedan bračni staž zajedno, (nismo u braku) shvatili smo da gotovo uopće ne komuniciramo i došli na ideju da ono što mislimo jednostavno jedno drugom napišemo. Pred vama. Bez cenzure. Bez dlake na jeziku. Bez zadrške. Vi ćete biti sudac, matičar, pop, odvjetnik, prijatelj, neprijatelj, dušebrižnik, liječnik, kritičar...što god vam padne na pamet. Kritika nam je najpotrebnija. I glasovanje hahaha. Žudimo za izglasavanjem prava i ravnopravnosti. Jedno drugom rijetko kad damo za pravo jer smo oboje veći pravnici od pravnika pa smo neke teme našeg zajedništva odlučili predati vama.
I On i ja egocentrično vjerujemo da bi ovo mogao biti zanimljiv materijal za neko sociološko istraživanje hahah, psihoanalizu ili tek zabavu, a možda nekome i pomognemo. Možda vi pomognete nama. Svi volimo ponekad zapiknuti nos u tuđe živote. Ja i On nešto manje od ostalih. Ja vjerujem da je to zato što smo oboje previše ekscentrični, samodostatni, samodopadni ili kako hoćete... Sami ćete već uspjeti izvesti neki zaključak o nama na temelju budućih postova.
Uglavnom, pukao nam je šav.
Neka ovo bude edukativan, gorak, sladak, mučan, iscjeljujuć, duhovit i ozbiljan blog. Nadam se da ćemo uspjeti. Svakakvi smo, ali najmanje smo dosadni!
Bit će ovo kao chat na otvorenom.
Hvala na pažnji!
Onabok, ja sam on.
meni se sada ovo ne da raditi, ali mi je ona objasnila da to mora biti baš sada!
odupirao sam se vrlo kratko, jer sam već od prvih njezinih argumenata shvatio da je tako pametnije. kao i nebrojeno puta do sada.
ona je uvijek prva i sve vam je lijepo objasnila. (jedino ne znam što znači izraz da nekome "pukne šav"). ona je pametna ali i brza na okidaču. to je zbog horoskopa. drago mi je što joj se nisu obistinili neki mladenački snovi pa tako i oni da radi u policiji ili vojsci jer bi prvi njezin metak dobili kolege ili suborci. zašto, pitam se i ja...
Inače, mi komuniciramo, ali jednosmjerno, jer ona ne sluša nego priopćava što ima za reći pa bi ovo moglo biti zgodno jer moje riječi više neće odlaziti u vjetar, sigurno će ih i pročitati.
Što se egocentričnosti tiče, to je čista laž, takav bi od nje pobjegao već drugi dan. ja nju jako volim, ali što je previše , previše je. koji put mi se čini da je najsebičnija persona u krugu od sto km. ova godina počela je jako dobro, i od samog dočeka su nam se počele događati čudne stvari (o kojima će tek biti rječi) tako da smo u ovih pet dana mnogo toga preokrenuli naglavačke, a i ovaj blog je dio te priče. izuzetno bi mi bilo drago da nam se javljate sa vašim reakcijama jer mislim da bi nam jako dobro došlo "drugo mišljenje".
s malim kašnjenjem, želim vam sve najbolje u ovoj godini (sve vam cvalo).
pozdrav, on.- 19:36 - Komentari (22) - Isprintaj - #