Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magictouch

Marketing

'AJMO ISPOČETKA

Oh kako krasno! Vidjela sam da je On u startu odlučio biti fin s vama. Kako divno! I kako predvidivo! Uvijek je divan prema drugima! Savršeno odgojen čovjek, nema što! Svima vam je čestitao novu. Ja sam zaboravila. Zato što je meni svaki dan godina. Nova godina. Hgrrh! Evo čestitam sad - sve najbolje vam želim. Kratko.

Nas dvoje nove godine oduvijek slavimo solo u našem stanu. Gledamo odurni tv program i jedemo prase i francusku salatu. U ponoć piljimo kroz prozor u nebo i gledamo vatromet. Ove godine vatromet u ovom gradu je bio brutalno siromašan. Iskomentirali smo to točno u ponoć, čestitali si 2011. kao što sam ju ja sada čestitala vama i sa pjenušca kojeg smo kao i svake godine otvorili reda radi, prešli na birano bijelo vino. Ja inzistiram na ostavljanju darova Lakšmi na žutoj prostirci i paradiram u crvenom donjem rublju. On sjedi napet u fotelji kao da čeka izvlačenje loto brojeva a ne Novu godinu. Ne govorim puno, da se opet ne porječkamo, pa si u usta guram čokoladne kolače. Žvačem. Prežvakujem 2010. jedva čekajući da pustim vodu za njom. On inzistira da poklopac na wc školjci uvijek bude poklopljen, jer ako je dignut , navodno, energija životnog prostora odlazi. Fakin kud? U odvod? Nikad ga ne spuštam zato što se u tom slučaju vidi gnjusna plastična siva cijev u zidu koju poklopac, ako je dignut, ipak skrije. Ionako imam buket suhog cvijeća pored školjke. Po feng shui-u to je, kažu, dovoljno. Wc je jedino mjesto na kojem se smije držati suho cvijeće. Navodno.
Ovu novu godinu smo započeli mojim pitanjem o vjenčanju i zasnivanju obitelji. On se uvijek iznenadi kad ga pitam kad ćemo se vjenčat i kad ćemo imati djecu kao da ga to pitam prvi put. A nije tako. Pitam ga to bar pet puta godišnje u proteklih pet godina. Prvih pet godina sam šutjela. Deset godina smo zajedno i ja se već pomalo brinem o tempu svog biološkog sata. Nije da juri, ali ni ne stoji pa...ne propuštam barem pitati.
Što od vina što od mučnih pregovora oko stvaranja obitelji pokupili smo se na spavanje u 02 sata. Bez ikakvog postignutog dogovora. Navodno sam OPET uprskala ulazak u novu godinu.
"Imat ćemo dijete kad budeš bolja prema meni", reče mi. Svaki put. A najbolja sam. Znam da jesam.
Da si nabavimo kućnog ljubimca?

Ona



bok!
od srca vam hvala na vašim komentarima. ova ideja je sad službeno i zaživjela. ipak,iz sveg tog tri slova su me pogodila direktno u čelo - pms! ona pms zdušno poriče. u devedeset posto slučajeva nije se osječala krivom, šteta što joj nikad nije palo na pamet da se brani šutnjom, a kad god ga je priznala, učinila je to začudo bez emocija, nekako...kao u haagu. no to je tematika s kojom ćemo se ionako vjerovatno često susretati i u budućnosti.
meni je doček prošao bez većih stresova. sjećam se jednog kojeg je ona, bez ikakve najave, organizirala tematski. bosna!!! tada sam jeo njezinu verziju te kuhinje (ona nema baš nikakve veze s bosnom), slušao sevdalinke i hari mata hari (katastrofa) a vrhunac je bio njezin trapavi trbušni ples. od muke sam se naroljao ko ždraka. priznajem, sav se unezvjerim od dočeka jer ne kužim zašto se oko toga diže tolika prašina. što se feng shuia tiče ona ga ne bi prepoznala ni da joj priđe s transparentom i predstavi joj se. buket mrtvog cvijeća u toj priči ne može imati nikakvog efekta. ženidba? kad sam ja to htio nije bila u tom filmu, bila je premlada, imala drugih vizija ali godine čine svoje. sad ja nisam u filmu. to što se histerično dernja po čitave dane, neće požuriti taj proces, ali prezauzeta je sama sa sobom da bi to mogla uvidjeti.
tek kad osjetim da su se naše suprotnosti povezale i ujedinile može. a i djeca. kućni ljubimac je po meni loša ideja. ja bi inzistirao na mačku (narančastom, tigrastom) a ona na malom histeričnom psiću. možda će ova godina biti ok. sve je isto a opet totalno drukčije. otvaraju se neke nove varijante. počela je baš dobro.

pozdrav, on.


Post je objavljen 06.01.2011. u 14:33 sati.