15

nedjelja

prosinac

2013

U ime plina


Sjajne vijesti za sve vas!

Stiže pliiiin!!!

Wooohoooo!!!!

U planu su pet plinovoda, LNG terminal, i vađenje plina iz Jadrana.

A znate kako se kaže: "Gdje ima plina ima i milijardi"

Pa nije li to divno, ministar Vrdoljak govori da imamo milijarde kubika i milijarde dolara vrijednog plina koje ćemo izvaditi bušeći u Jadranu.
Pa Milanović ide u Azerbajđan da nam donese plin. Plin će stići iz Katara i napraviti će se LNG terminal, a terminal košta milijarde i oko njega se može napraviti industrija vrijedna milijarde.
A plin vrijedan milijarde otkriven je i u Jutarnjem listu. Evo:"Oko LNG terminala treba sagraditi galaktiku poslovnih pothvata".

Cijela galaktika! i to samo oko plina.

No, najveći dio njegovih futurističkih prijedloga zapravo stoji čvrsto nogama na zemlji i predstavlja samo nadogradnju ili proširenje tehnologija i biznisa koji već u Hrvatskoj postoje i koji se mogu svesti na zajednički nazivnik plinofikacije. Ostalo su sjajne prilike za iskorištavanje hladnoće koju stvara pretvaranje tekućeg prirodnog plina u stlačeni (CNG) ili “obični” konzumni plin u plinovitom stanju. Ta je hladnoća zapravo otpadna i suvišna - ako se pusti u more, ona će nanijeti štetu životu u podmorju, ali ako se pametno iskoristi, kao što predlaže Puhalovich, onda može oko terminala stvoriti cijelu galaktiku poslovnih pothvata, industrija, radnih mjesta i energije koja na prvi pogled kao da dolazi ni iz čega: od najbanalnijih stvari kao što je čuvanje u hladnjačama do provjere podnosi li neki raketni motor vakuum i niske temperature koje vladaju na putu od Zemlje do Mjeseca.

Kad stigne plin svega će biti i milijarde će teći. kad dobijemo plin idemo na MJESSEEEC!!!
Uz malu pomoć plina moći ćemo hladiti sve: naše meso, naše hotele, naše motore raketa s kojima ćemo ići na Mjesec. Jednom riječju kad stigne plin na Jadran moći ćemo se opustiti, uživati i "laditi jaja".

Dakle sve je super, ne moramo fasade zgrada ogrnuti u izolirajuće materijale da u njima bude toplo. Ne moramo graditi termoelektrane na ugljen, ni pećinske hidroelektrane u okolici Dubrovnika.
Sad imamo plin, plin će nas spasiti! Skoro da nam ni investitori ne trebaju jer će nam plin donijeti milijarde pa se nećemo morati gnjaviti s tim investitorima i njihovim mušicama.

Plin je novo čudo vrijedno milijarde. S plinom sve ide. Jutarnji s plinom, Gotovina s plinom, LNG s plinom, Petrokemija s plinom, plinski biznis s INA-om, Azerbajđanci s plinom, Katarci s plinom, Vrdoljak s plinom, Južni tok s plinom, krakovi plinovoda s plinom, Jadran s plinom, plodovi mora s plinom, fritaja s tartufima i plinom...

plin, plin, plin, plin....

A čini mi se da ćemo se o plinu naslušati u skoroj budućnosti.

Ja od Djeda Mraza želim da mi ovoga Božića donese donese plin! Mislim da svako dijete zaslužuje da dobije bocu plina pod borom ovoga Božića.

plin, plin, plin, plin....

Za kraj Something Completely Different: Monty Python - Spam

a o spamu i na wikipediji...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.