Sastojci za 2 osobe
2 manje tikvice
2 režnja češnjaka
1 jaje
- sol
- glatko pšenično brašno
Priprema
Tikvice dobro operite i ogulite im koru ( ako su vaše domaće koru im ne trebate guliti ) te ih naribajte na najsitnije rupice na ribeži. Ostavite ih da tako naribane odstoje 20 minuta, a onda ih dobro ocijedite od vode koju puste.
U jednu zdjelu stavite naribane tikvice, dodajte protisnuti češnjak, sol i jaje. Dobro promiješajte. Možete dodati i sjeckani peršin ili naribani krumpir ili mrkvu, kako vam odgovara. Dodajte malo po malo brašna da dobijete jako gustu i ljepljivu smjesu.
Na malo zagrijanog ulja pomoću žlice stavljajte polpete pržiti kao fritule, okrećući ih da se dobro popeku sa svih strana.
Kad uhvate zlatno-smeđu boju, maknite ih s vatre.