Sastojci za 10 osoba
biskvit
4 žutanjaka
24 dkg šećera
10 dkg brašna
10 žlica vruće vode
5 dkg mljevenih oraha
5 dkg kakaa
1 vrećica praška za pecivo
krema 1
20 dkg propasiranih jagoda
3 žlice gustina
3 žlice šećera
1 dcl vode ili soka od jagoda
krema 2
4 dcl slatkog vrhnja
300 g narezanih jagoda
2 paketa instant želatine
šećera po želji
2 dcl jogurta,dodati jogurt i narezane jagode
Priprema
Žumanjke posebno tući s šećerom,postepeno dodavati brašno pomiješanim s praškom za pecivo,dodati vruću vodu a potom i ostale sastojke,na kraju pomiješati bjelanjke,peći u obliku torte na 150-180 C ,cca 45 -50 min.
kremu 1 skuhati dok se smjese ne počne zgušnjavati.
krema 2 slatko vrhnje istući u šlag,dodati jogurt,jagode a potom umiješati i želatinu instant u prahu tek na kraju dodati šećer po želji već kako volite slatko.Kada se biskvit ohladi prvo namažite kuhanu kremu koja se ohladila a na nju kremu 2,poklopite drugom polovicom biskvita i premažite šlagom.
Posluživanje
torta bi trebala odstojati 2-3 h u frižideru prije posluživanja