Sastojci za 15 osoba
Biskvitna podloga
6 kom bjelanjaka
20 dag šećera
10 dag margarina otopljenog
12 dag brašna
2 žlice kakaa
Krema 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
25 dag šećera u prahu
6 kom žumanjaka
3 rebra čokolade otopljene
8 dl slatkog vrhnja
Priprema
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3,5dl vode, stavi na laganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .
A torta je napravljena od istih sastojaka, samo što sam stavljala žlicu tamne kreme, pa žlicu svijetle kreme na sredinu biskvita, tako da se to onda samo rasporedilo po biskvitu i dobile se šare kao u zebre. Torta je bila za poklon, pa nažalost nemam sliku presjeka...