lucicina kuhinja

05.06.2008., četvrtak

PARFE KOCKE

Sastojci za 15 osoba
Biskvitna podloga
6 kom bjelanjaka
20 dag šećera
10 dag margarina otopljenog
12 dag brašna
2 žlice kakaa
Krema 3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
25 dag šećera u prahu
6 kom žumanjaka
3 rebra čokolade otopljene
8 dl slatkog vrhnja

Priprema
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3,5dl vode, stavi na laganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem .

Image Hosted by ImageShack.us

A torta je napravljena od istih sastojaka, samo što sam stavljala žlicu tamne kreme, pa žlicu svijetle kreme na sredinu biskvita, tako da se to onda samo rasporedilo po biskvitu i dobile se šare kao u zebre. Torta je bila za poklon, pa nažalost nemam sliku presjeka...

Image Hosted by ImageShack.us

- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2008 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ožujak 2009 (5)
Lipanj 2008 (13)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (19)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

LJubav ide kroz želudac!

omiljene stranice