LLumar folije za stakla

26.04.2012., četvrtak

Koje su prednosti prozorske folije?

Folije za staklene ovršine su danas poznat proizvod za ljude u Hrvatskoj. Nažalost, ozonski je omotač oštećen te Sunčevo zračenje postaje jače i štetnije po ljudsku kožu. Štoviše, uzrokuje i blijeđenje Vašeg namještaja u Vašem domu, predmeta ili presvlaka u Vašem automobilu te to štetno zračenje može dovesti do kožnih bolesti ili jednostavno - povisiti temperaturu u automobilu ili uredu do visokih i neizdrživih uvjeta.

LLumar folije za staklene površine

Postoje različite folije za staklene površine. Od automobilskih, za nijansiranje automobila, preko zaštitnih folija koje štite vrijednosti u zlatarnama, trgovinama, zalagaonica, automobila ili imovine; zatim dekorativne ili ukrasne folije za bilo estetske potrebe u uredu i domu te anti-grafitne folije, koje štite svoj izloge trgovina ili stajališta javnog prijevoza od vandalizma - sve one služe svojoj svrsi - zaštiti Vas, Vaših bližnjih ili materijalnih dobara.

U Hrvatskoj možete pronaći ovlaštene LLumar postavljače folija. Oni Vam omogućuju postavljanje najviše kvalitete i garantni rok na bilo koju vrstu folija. LLumar folije su ekološki prihvatljive, kao i njihova proizvodnja ... Osim toga, njihov cilj je smanjiti Vaše troškove koji se generiraju na hlađenje ljeti i grijanje zimi čak do 40% ukupno utrošene energije. Štite i od UV zraka, pretjerane topline i odsjaja. U međuvremenu, nude povrat ulaganja u roku od 3 godine. Mnoge starije građevine već imaju koristi od folija. Osim navedenih koristi koju Vam pružaju, mogu povećati vrijednost Vašeg automobila, pružiti jedinstveni individualni stil i udobnost unutrašnjosti vozila. Neka i Vaše vozilo ili građevina svojim jedinstvenim stilom izazivaju zavidne poglede prolaznika!

Za više informacija o odabiru folije za vozilo ili građevinu, kako ju kvalitetno i profesionalno postaviti, slobodno nam se obratite na dolje navedeni link. Kao posebnu prednost, u današnje doba, internet pruža priliku da još ponešto naučite o korisnosti folija za staklo, stoga posjetite naše stranice. Odaberite svoju foliju već danas!

LLumar kontakt






08.03.2012., četvrtak

Zašto popularnost prozorskih folija jača?

Folije za staklene površine su nastale prije više od 50 godina, no njihova popularnost nikada nije bila tako velika kao što je u modernije doba. Danas, sve veći broj vozača i vlasnika građevina shvaća kako je folija rješenje koje će im pružiti zaštitu od štetnih utjecaja solarne energije. UV zračenje većinom dana, a posebice tijekom ljetnih mjeseci, štetno djeluje na unutrašnjost vozila ili objekta. Uzrokuje blijeđenje, pucanje i pad kvalitete presvlaka ili podloga u vozilu te namještaja, tepiha ili umjetničkih djela. Danas sve više ljudi trpe učinke sunčevog zračenja na vlastitoj koži. Folija je nešto posebno - ona Vas štiti dok možete uživati u pogledu, štediti energiju, čuvati privatnost ili obavljati druge funkcije bez razmišljanja o štetnosti solrne energije.

LLumar, svjetski poznati brand najkvalitetnijih prozorskih folija, proizvodi se u S.A.D.-u. Folija, koja je samoljepljiva, koristi se za zatamnjenje prozora automobila, vozila javnog prijevoza - a to može biti učinjeno ili prozirno ili zatamnjeno do određenog stupnja propuštanja vidljive svjetlosti. S ovakvim karakteristikama, foliju je vrlo jednostavno za postaviti te sami proces vremenski ne uzima mnogo. LLumar folija za građevine ima drugačiju svrhu - UV zaštitu, zaštitu od sunca, odsjaja, uštedu energije, reflektiratinje svjetlosti, dekoraciju, zaštitu privatnosti... LLumar nudi najkvalitetniju sigurnosnu i zaštitnu foliju među konkurentima. Zaštitne folije za stakla postavljate kako biste zaštitili sebe, svoje bližnje i vlastite vrednote.

LLumar automobilske folije

LLumar folije za građevine

Postoje na tisuće raznih vrsta folija za nijansiranje automobila i građevina. Opremite se za zaštitu od UV zračenja, dekoraciju stakla, zatamnjenje i sl. Ako još uvijek niste pronašli ono što želite, postoji opcija da stvorite i kreirate proizvod po narudžbi. Postavljanjem folija na stakla, učinite nešto korisno za svoj automobil ili kuću. Folija će im omogućiti da izgledaju stvarno nevjerojatno, dok s druge strane, postići ćete ono potrebno – zaštititi najmilije i osobne vrednote te znatno poboljšati estetski izgled.

Za više informacija, pronađite nas ovdje!

LLumar Kontakt








27.02.2012., ponedjeljak

LLumar u svojoj ponudi nudi samo folije stabilnih boja

LLumar folije se proizvode suvremenom tehnologijom, a lokacija tvornice je u Martinsvilleu, S.A.D. LLumarom tonirana stakla, koja sadrže integriranu UV zaštitu, osim solarne zaštite i zaštite odsjaja, pruža i ekonomičnost (smanjenje potrošnje goriva). Također, nudi besprijekoran i elegantan izgled Vašeg vozila. Auto-folija u potpunosti zadovoljava i pruža korisniku iskoristivost od 100%
LLumar automobilske folije

U ponudi se nalazi preko 50 vrsta folija za postavljanje na auto stakla. LLumar folije su samoljepljive te se toplinski mogu obrađivati (skupljaju se po dužini). Njihovo postavljanje je brzo, a ako je ispunjen uvjet da ju postavlja profesionalan i certificiran LLumar postavljač. Svugdje u Hrvatskoj mogu se uočiti folije niže kvalitete. One su lošijeg izgleda (izblijedele, poljubičastile, bezbojne, prepune mjehurića ili pukotina). Međutim, LLumar nudi veliku razliku - postojanost boja - čak i kod svojih najnižih klasa folija. Kako biste osigurali da ćete postići bolje i trajnije rezultate, nemojte čekati i kontaktirajte nas!

Pri izboru LLumar folije za stakla, mogućnost odabira je na Vama! Odlučite između bezbojnih pa sve do tamnih folija za zatamnjenje, sa tvorničkom garancijom do 10 godina. Nemojte biti prevareni od strane jeftinih i nisko-kvalitetnih folija iz Azije, čija svrha je jedino mijenjati izgled Vašeg vozila, a pri tome ne donose ništa što pruža zaštitu putnicima i unutrašnjosti vozila.
LLumar kontakt



20.02.2012., ponedjeljak

LLumar – Automobilske folije iz S.A.D.-a

Zapadnjaci već odavno prepoznaju prednosti folija za staklene površine(LLumar folije)koju postavljaju na svoje automobile. I ne samo na njih! Na foliju više ne gledamo samo kao proizvod koji poboljšava izgled vašeg vozila. Ona daje na vrijednosti, ujedno obavlja mnoge manje i ne tako male zadatke poput zaštite od štetnih sunčevih zraka, provale, nezgoda, zaštićuje auto-lak i dr. Postoji nekoliko proizvođača folija u svijetu koji nude staklenu foliju s toliko korisnih značajki; a većina ih se nalazi u SAD-u. Na vrhu se nalazi LLumar – proizvođač folija koje su otporne na sve vremenske uvjete. Takve folije možete pronaći i u Hrvatskoj. Folije od primjerice jeftinih kineskih proizvođača, ne mogu konkurirati kvaliteti LLumar folija koje posjeduju puno više korisnih mogućnosti te što je i najvažnije, vraćaju investiciju uloženog za vrlo kratko vrijeme. U međuvremenu, Vi i Vaši suputnici u automobilu možete uživati u ​​većoj udobnosti i zaštiti privatnosti.

Automobilske folije(LLumar Automobilske folije) nude veliku priliku da primjerice svom starom limenom ljubimcu podignete ili promijenite izgled, učinite ga „novijim“, što za rezultat daje potpuno novi pogled na folije u cjelosti. Osim izgleda, smanjujete i temperaturu u vozilu, čak i do 20° C tijekom ljetnih mjeseci. Ljeti, temperatura u vozilu može narasti i do 50° C. Međutim, ako su prozori zatamnjeni folijom, temperatura unutrašnjosti može se sniziti 20° niže od perioda kada folija nije bila na staklima. Ušteda je i do 15% goriva koje se troši za rad klima-uređaja. Ali to nije jedina prednost LLumar folije! Ako se odlučite zamijeniti ili skinuti foliju sa stakla vozila, nakon nekoliko godina upotrebe, postupak skidanja je brz i jednostavan. LLumar folija omogućuje podešavanje tonusa auto-stakla u bilo kojem vremenu te uz vrlo malo truda.

Odaberite LLumar prozorske folije kako bi zaštitili Vaš automobil ili kuću. Zatražite usluge profesionalnog postavljača kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost i kvaliteta postavljene folije na staklo.



Kontaktirajte nas za više informacija!
LLumar Kontakt



08.02.2012., srijeda

Automobilske folije Vam pomažu da vaše putovanje bude ugodno i sigurno

Da li znate da cilj automobilskih folija nije samo da Vaše prijevozno sredstvo izgleda savršeno gledajući izvana? Jedna od svrha folija za staklo jest da bi se i povećala zaštita od UV zračenja, koje uništava interijer kabine. Folija snizuje temperaturu unutrašnjosti, te tako čini putovanje ugodnijim. Jednako tako, folije mogu pridonijeti boljoj koncentraciji vozača tijekom vožnje, umanjujući rizik od nezgoda te pridonoseći sigurnosti. Auto-folije su dizajniranirane i kako bi uštedjele gorivo od troškova pri radu klima uređaja, čineći ih ekonomičnim.

Mnoge folije daju atraktivan izgled i pridodaju estetskoj vrijednosti vozila. Postoje folije slabije kvalitete, one nakon ne više od godinu dana trajnosti blijede i odljepljuju se. Takvo što u većini slučajeva iziskuje plaćanje stručnjacima odstranjivanje istih ili riskirate još i više ako ju pokušate ukloniti sami. Takve folije osim što ne vraćaju uloženo u investiciju, njihov sastav dovodi do uzaludno potrošenog novca. Ovako gledajući, nijansiranje prozora Vašeg vozila s kvalitetnim proizvodom može postati prevelika investicija.

Doskočite tome postavljajući kvalitetan i pouzdan proizvod LLumar automobilskih folija!
LLumar automobilske folije

Čak i onim vozačima koji koriste sunčane naočale tijekom vožnje, možemo napomenuti da nijansiranje automobilskog stakla nije nužno da bude što tamnije. Razne folije za automobile dolaze u različitim nijansama, korisnik sam odlučuje ovisno o vlastitim željama. Folije ionako „rade isti posao“, a Vi dobijate zaštitu za automobil. Osim suputnika u njemu, auto folije se koriste i za zaštitu Vašeg vozila, sprečavajući oštećenja auto-laka i karoserije od kamenčića, grančica, insekata, itd. Također, postoje i folije za stakla koje štite prozore automobila od razbijanja ili provale te u slučaju nezgode, zadržavaju komadiće stakla na mjestu i sprečavaju rasprskavanje.

Kontaktirajte nas za još više informacija!
LLumar Kontakt

07.02.2012., utorak

Da li znate da autofolije ne moraju biti potpuno tamne?

U LLumar ponudi postoje autofolije koje štite od sunčevih zraka i to u varijacijama od potpuno tamnih, s 5% propuštanja vidljive svjetlosti pa sve do gotovo prozirnih, iznad 80% propuštanja vidljive svjetlosti. Ovo implicira da ako biste željeli postići efektivnu zaštitu od topline i UV zračenja ne morate u potpunosti „zacrniti“ stakla Vašeg automobila. Ovaj primjer svjetlijih folija je vrlo koristan ukoliko ne želite mijenjati izgled vozila, kao na primjer u slučaju restauracije ili zaštite oldtimera – vizualno gotovo nevidljivom zaštitom štitite i sebe i unutrašnjost vozila od solarne topline i štetnog UV zračenja.

Za više informacija, link je:
LLumar HR autofolije:




http://www.llumar.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=27 target=_blank>LLumar auto folije

22.12.2011., četvrtak

Ugodni blagdani i sretna Nova Godina

Svima želimo ugodne blagdane i sretnu Novu Godinu!

10.12.2011., subota

Nagrada za LLumar EnerLogic



Solutia Inc. (NYSE: SOA), svjetski lider u izradi kemikalija i materijala visokih performansi, dobitnik je cijenjenih nagrada „Product Innovation Awards“ (Nagrada za Proizvodnu Inovaciju) od strane Architectural Products magazina za vlastitu LLumar EnerLogic® prozorsku foliju, u čak tri kategorije. EnerLogic izolacijska folija svojim low-E premazom pridodaje do 92 % više izolacijskih mogućnosti komercijalnim i stambenim prozorima – pospješujući energetsku učinkovitost tijekom cijele godine. EnerLogic folije su dobile nagradu za izvrsnost proizvoda u sljedećim kategorijama: Zaštita Solarnom Kontrolom, Zaštita od Vlage/Termalna zaštita i Zaštita Prozora/Vrata/Otvora.

"Ova inovativna low-E folija demonstrira našu predanost stvaranju proizvoda s iznimnom energetskom učinkovitošću, koji podržavaju odgovornu upotrebu prirodnih resursa," izjavljuje Craig Ivey, predsjednik i generalni menadžer Solutia Performance Films odjela. "Kako je potražnja za energetski učinkovitim proizvodima u porastu, veseli nas ponuditi potencijalnim i sadašnjim klijentima još širi spektar prozorskih folija EnerLogic i njenih proizvodnih mogućnosti kroz bliži vremenski period."

Proizvodna inovacija časopisa Architectural Products prepoznaje proizvode, materijale i sustave koji vode komercijalne i institucijske dizajne u nove visine. Vođen neovisnom komisijom od 44 arhitekta i tehničkih specijalista koji su kvalificirani u procjeni proizvoda, PIA program procjenjuje proizvođače bazirano na atributima, kvaliteti, funkcionalnosti i/ili performansama iznad standarda pojedine industrije.

Predanost Solutia-e energetskim uštedama i održivosti jest 25 % smanjenja u ukupnoj emisiji stakleničkih plinova (GHG – Greenhouse Gas) po jedinici proizvodnje do kraja 2020. godine. Radi što boljeg dostizanja tog cilja, Solutia je izvršila Procjenu Životnog Ciklusa (Life Cycle Assessment - LCA) od strane Harmony Environmental, LLC, te ju je dala na procjenu nezavisnoj trećoj strani. Rezultati od nedavno završene studije daju zaključak da arhitektonske prozorske folije postaju karbonski neutralne u manje od dva mjeseca nakon postavljanja. S prosječnim vijekom trajanja od 15-tak godina, znači da ti proizvodi tipično pružaju preko 14 godina smanjenja stakleničkih plinova nakon uzimanja u obzir ukupog karbonskog „otiska“ samog proizvoda.

27.11.2011., nedjelja

Solutia kupuje Southwall Technologies



Proizvođač LLumar folija, kompanija Solutia u pripremi postati vlasnik proizvođača stakala i folija - Suthwall Technologies. Dovršetak akvizicije se očekuje u prvom kvartalu 2012. godine.

Southwall je lider u tehnologijama vakumskog raspršivanja preko 25 godina, s fokusom na proizvodima za staklarsko i tržište folija za stakla. Prvi low-E proizvod u svijetu, Soutwhall-ovo Heat Mirror® staklo, uvršteno je u Top 100 Izuma 20-tog stoljeća uvaženog “Popular Science” magazina.

"Ova akvizicija učvršćuje Solutia-u kao svjetskog lidera u naprednoj tehnologiji raspršivanja metala, kombinirajući vodeću industrijsku komercijalnu ekspertizu s inovacijskim mogućnostima sljedeće generacije u stvaranju naprednih rješenja prozorskih folija.“
Jeffry N. Quinn, CEO Solutia-e.


Kombinirajući svoje izvrsnosti i golema iskustva, spajanjem Solutia-e i Southwall-a stvaraju se nove mogućnosti inovacija u razvoju folija slijedeće generacije, sa jednom već u pripremi...

Solutia priprema novi jedinstveni proizvod na svjetskom tržištu – solarno-zaštitna folija “ugrađena” unutar Saflex® polivinil slojeva za laminiranje stakala. Tim inovativnim proizvodom stvara se barijera zaštite od sunca unutar laminiranog stakla.



08.11.2011., utorak

Znate li da je LLumar prva autofolija u svijetu?

U svijetu folija za stakla postoji priča koja kaže da je tijekom 1970-tih godina postavljač folija montirao foliju za ravno-staklene površine po porvi puta u svijetu na automobil. U tom se trenutku „rodilo“ zatamnjivanje automobila. Tada je započeo razvoj specijaliziranih autofolija! Folija koju je navedeni majstor koristio - LLumar!


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.