LLumar folije za stakla

27.11.2011., nedjelja

Solutia kupuje Southwall Technologies



Proizvođač LLumar folija, kompanija Solutia u pripremi postati vlasnik proizvođača stakala i folija - Suthwall Technologies. Dovršetak akvizicije se očekuje u prvom kvartalu 2012. godine.

Southwall je lider u tehnologijama vakumskog raspršivanja preko 25 godina, s fokusom na proizvodima za staklarsko i tržište folija za stakla. Prvi low-E proizvod u svijetu, Soutwhall-ovo Heat Mirror® staklo, uvršteno je u Top 100 Izuma 20-tog stoljeća uvaženog “Popular Science” magazina.

"Ova akvizicija učvršćuje Solutia-u kao svjetskog lidera u naprednoj tehnologiji raspršivanja metala, kombinirajući vodeću industrijsku komercijalnu ekspertizu s inovacijskim mogućnostima sljedeće generacije u stvaranju naprednih rješenja prozorskih folija.“
Jeffry N. Quinn, CEO Solutia-e.


Kombinirajući svoje izvrsnosti i golema iskustva, spajanjem Solutia-e i Southwall-a stvaraju se nove mogućnosti inovacija u razvoju folija slijedeće generacije, sa jednom već u pripremi...

Solutia priprema novi jedinstveni proizvod na svjetskom tržištu – solarno-zaštitna folija “ugrađena” unutar Saflex® polivinil slojeva za laminiranje stakala. Tim inovativnim proizvodom stvara se barijera zaštite od sunca unutar laminiranog stakla.



08.11.2011., utorak

Znate li da je LLumar prva autofolija u svijetu?

U svijetu folija za stakla postoji priča koja kaže da je tijekom 1970-tih godina postavljač folija montirao foliju za ravno-staklene površine po porvi puta u svijetu na automobil. U tom se trenutku „rodilo“ zatamnjivanje automobila. Tada je započeo razvoj specijaliziranih autofolija! Folija koju je navedeni majstor koristio - LLumar!


Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.