Misao na Ljubav

25.08.2008., ponedjeljak

Malo istine za okrepu nas svih sumnjivihŽeđam za Tobom
Istina je. Stojim na vratima tvog srca, dan i noć. I onda kada ne slušaš i kada sumnjaš da bih to mogao biti Ja, Ja sam tamo. Iščekujem i najmanji znak tvog odgovora, čak i najtiši poziv koji će Mi dozvoliti da uđem.

I želim da znaš da Ja dolazim kad god Me pozoveš - uvijek, bez sumnje. Dolazim tiho i neprimjetno, s beskrajnom moći i ljubavlju, donoseći mnoge darove Svoga Duha. Dolazim sa Svojim milosrđem, sa Svojom željom da oprostim i izliječim, i s ljubavlju većom od tvoga shvaćanja, ljubavlju koja je velika kao ljubav koju sam primio od Oca („Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas...“ Iv 15,9). Dolazim s vatrenom željom da te utješim i da ti dam snage, da te podignem i povijem tvoje rane. Donosim ti Svoje svjetlo, da rastjeram tvoju tamu i tvoje sumnje. Dolazim sa Svojom snagom da mogu nositi tebe i svo tvoje breme; sa Svojom milosti, da dodirnem tvoje srce i promijenim tvoj život; i mir ti Svoj darujem da umirim tvoju dušu.

Poznajem te u cijelosti - znam sve o tebi. Svaku sam vlas na tvojoj glavi izbrojio. Ništa u tvome životu nije nevažno za Mene. Slijedio sam te godinama i uvijek sam te ljubio, čak i u tvojim lutanjima. Znam sve tvoje probleme. Znam tvoje potrebe i tvoje brige. Da, znam sve tvoje grijehe. Ali ponovno ti kažem da te ljubim - ne zbog onoga što jesi ili nisi učinio, ljubim te zbog tebe samoga, zbog ljepote i dostojanstva koje ti je Moj Otac dao stvorivši te na Svoju sliku. To je dostojanstvo koje si često zaboravio, ljepota koju si okaljao grijehom. Ali ja te ljubim onakva kakav jesi, i prolio sam Svoju Krv da bih te pridobio nazad. Ako Me samo zamoliš s vjerom, Moja će milost dotaći sve ono što treba promijeniti u tvome životu; i Ja ću ti dati snage da se oslobodiš grijeha i njegove razarajuće snage.

Znam što je u tvome srcu - znam tvoju usamljenost i tvoje rane - odbačenost, osude, poniženja..Sve sam to ponio prije tebe. I sve sam to ponio za tebe, tako da možeš podijeliti sa Mnom Moju snagu i pobjedu. Znam posebno tvoju potrebu za ljubavlju – kako žudiš za ljubavlju i pažnjom. Ali kako si često uzalud žudio, tražeći tu ljubav sebično, pokušavajući ispuniti prazninu u sebi prolaznim zadovoljstvima s još većom prazninom grijeha. Žudiš li za ljubavlju? „Dođite k meni svi vi koji ste žedni...“ (Iv 7,37). Ja ću te zadovoljiti i ispuniti. Žudiš li za pažnjom? Brinem o tebi više nego što možeš zamisliti - do toga da sam umro na križu za tebe.

Žeđam za tobom. Da, to je jedini način kojim mogu opisati Svoju ljubav prema tebi. ŽEĐAM ZA TOBOM. Žeđam da te ljubim i da budem ljubljen od tebe - toliko si Mi dragocjen. ŽEĐAM ZA TOBOM. Dođi k Meni i Ja ću ispuniti tvoje srce i izliječiti tvoje rane. Učinit ću te novim stvorenjem i dati ti mir, čak i u svim tvojim kušnjama. ŽEĐAM ZA TOBOM. Nikada ne smiješ sumnjati u Moje milosrđe, Moje prihvaćanje tebe, Moju želju da ti oprostim, Moju čežnju da te blagoslovim i da živim Svoj život u tebi. ŽEĐAM ZA TOBOM. Ako se osjećaš nevažnim u očima svijeta, to uopće nije važno. Za Mene na cijelom svijetu ne postoji nitko tko Mi je važniji od tebe - ŽEĐAM ZA TOBOM. Otvori Mi srce, dođi k Meni, žudi za Mnom, daruj Mi svoj život - i dokazat ću ti koliko si važan Mome Srcu.

Zar ne shvaćaš da Moj Otac već ima savršen plan kako promijeniti tvoj život, počevši od ovog trenutka? Vjeruj Mi, moli Me svaki dan da dođem i preuzmem nadzor nad tvojim životom - i Ja ću to učiniti. Obećavam ti pred Svojim nebeskim Ocem da ću činiti čudesa u tvome životu. Zašto bih to učinio? Zato što ŽEĐAM ZA TOBOM. Sve što tražim od tebe je da Mi se potpuno predaš. Ja ću učiniti sve ostalo.

Već sada vidim mjesto koje je Moj Otac pripremio za tebe u Mom kraljevstvu. Zapamti da si u ovome životu hodočasnik, na putu kući. Grijeh te ne može nikada zadovoljiti, niti ti dati mir koji tražiš. Sve ono što si tražio izvan Mene ostavilo je samo još veću prazninu u tebi, zato se nemoj navezivati na prolazne stvari ovoga života. Ali prije svega, ne bježi od Mene kada padneš. Dođi k Meni bez odlaganja. Kad Mi predaš svoje grijehe, daješ Mi radost da budem tvoj Spasitelj. Ne postoji ništa što ne mogu oprostiti i izliječiti; stoga dođi i olakšaj svoju dušu.

Bez obzira koliko daleko odlutao, bez obzira koliko Me često zaboraviš, bez obzira koliko križeva moraš nositi u svome životu, postoji nešto što želim da zapamtiš, nešto što se neće nikad promijeniti: ŽEĐAM ZA TOBOM. Ovakvim kao što jesi. Ne moraš se promijeniti da bi vjerovao u Moju ljubav, jer će te upravo tvoja vjera u Moju ljubav promijeniti. Ti Me zaboravljaš, ali Ja te tražim svakog trenutka - stojim na vratima tvoga srca i kucam. Je li ti teško u to povjerovati? Zato pogledaj na križ, pogledaj Moje srce koje je bilo probodeno za tebe. Zar nisi razumio Moj križ? Tada poslušaj ponovno riječi koje sam s njega izgovorio - zato što one jasno govore zašto sam sve ovo pretrpio za tebe: „ŽEDAN SAM...“ (Iv 19, 28). Da, žeđam za tobom kao što psalam koji sam molio kaže o Meni: „Tražio sam nekog da me ljubi i nisam našao nikoga...“ (Ps 69,25). Cijeli tvoj život tražio sam tvoju ljubav - i nikada te nisam prestao ljubiti i čeznuti za tvojom ljubavlju. Pokušao si puno toga u svojem traganju za srećom; zašto Mi ne pokušaš otvoriti svoje srce, upravo sada, više nego ikada prije?

Svaki put kada otvoriš vrata svoga srca, svaki put kad Mi se približiš, čut ćeš Moj glas, iznova i iznova, ne ljudskim riječima, već u duhu: „Bez obzira sto si učinio, ljubim te zbog onog sto jesi. Dođi k Meni sa svim svojim jadima i grijesima, sa svojim teškoćama i potrebama i sa svom svojom čežnjom da budeš ljubljen. Stojim na vratima tvoga srca i kucam... Otvori Mi, jer ŽEĐAM ZA TOBOM...“

- 22:14 - Komentari (11) - Isprintaj - #

11.08.2008., ponedjeljak

A za što sam ja pozvan?

Uvijek me prati misao što trebam činiti u životu. Činiti, misliti, vidjeti, reagirati...
Što i kako? Neki put ne reagiramo dobro i požalimo radi toga.
Neki put jednostavno smo ljuti, nervozni ali to nije opravdanje za naše ponašanje.
Važno je nikada prestati razmišljati. Ali ne i nećkati se i biti sigurann u sebe.
Jeli uopće korisno biti ljut? Je li mudro biti nervozan?
Nužno? Nije. Nikada nije.
Ali za to je potrebno mnogo molitve i velika budnost duše. Biti budan znači biti svjestan Božjeg prisutstva i vlastite malenkosti. A to znači biti iznutra ispunjen i sretan. Tada čovjek od srca trpi za druge i tada mu nije teško vidjeti i u ljudima koji Boga ne poznaju Boga života i ljubav.
Rastite i brzo se obratite! Nema važnijega nego biti uz Boga!
Sve ostalo ostavite na stranu. Molite i tražite. I sve će vam se dati ako je od Boga.
Upoznajte koliko je velik ovaj naš Bog i kolika je velika ljubav, a osobito milosrđe nad nama...
Jer za to smo pozvani. Biti velikima u svojoj malenkosti.
tad prestaje nervoza, ljutnja. Tad počinje razumijevanje da postoje stvari kojima ne mogu upravljati, čemu se moramo prepustiti. Bogu u ruke.
Sjećate se onog uzdaha? Oče u tvoje ruke predajem duh svoj. To je pouzdanje i bliskost Bogu.
To znači biti Sin. Znati da je Otac u pravu. Da On zna najbolje.
Znajmo i mi i predajmo sami sebe Njegovoj volji.
To je prava radost. To je moje zvanje.
A za tu radost si i ti pozvan...
Mir i dobro svima dragima mojim...
Hrabri budite, On je uz nas...nemamo se čega bojati, sve dok smo Mu blizu.
- 12:54 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.