18

utorak

veljača

2014

Story Time #2

Gledala je kako clanovi benda ustimavaju instrumente samo nekoliko minuta prije nastupa. Ne samo ona, vec i ono malo ljudi sto se okupilo u baru. Nije to bio neki veliki, u gradu dobro poznati bar, bas kao sto ni sam bend nije bio nista vise poznatiji, popularniji.
Ipak, bila je tamo. Ali samo zato sto ju je, za nju jos relativno novi, krug prijatelja zvao da ide s njima. A i cula je da ce, izmedju ostalih pjesama, svirati i njenu omiljenu. "Vec cu trebali poceti sa svirkom," pomislila je pogledavsi na sat.
"Sve okay?" upitao je sa smjeskom na licu i vidljivim iscekivanjem u ocima. Ipak, nastupao je njegov najdrazi lokalni bend. Kao odgovor na njegovo pitanje samo je potvrdno klimnula glavom.
"Imas li mozda jos jednu cigaretu?" Sad je bio njen red da postavi pitanje, iako ga je to isto pitala i prije nepunih pola sata.
"Sve za tebe," rekao je, a osmijeh na njegovom licu kao da je postao jos siri.
Nije stigla ni izvaditi vlastiti upaljac kojeg je uvijek nosila sa sobom bez obzira na cinjenicu sto je zapravo bila nepusac, a on joj je vec pripalio cigaretu. "Posebna situacija," pokusala se opravdati u mislima znajuci da to radi samo kako bi u potpunosti ugusila nervozu, tjeskobu, kao i sve ostale osjecaje koje u tom trenutku nije zeljela. A nije zeljela osjecati apsolutno nista.
"Sedam godina seksa," cula je neciji, naravno, saljivi komentar.
"Ma daj, mogu bar poceti s poljupcem," nastavio je netko drugi, takodjer se saleci.
"Ajde, ljudi, poljubite se! Stvarno bi vam bilo vrijeme," nadodao je netko treci.
Zbunjeno ih je pogledala. I njega, naravno. No, u njegovim ocima samo je vidjela pitanje: "I, hocemo li?" Kao odgovor samo je slegnula ramenima.
"Meni je svejedno," rekla je.
"I meni isto," odvrati on.
"Onda," upita podizuci obrvu, "sto cemo?"
"Meni je svejedno," ponovi ona. "Ali meni bi to bilo prvi put," prizna, ali tiho. Dovoljno tiho da je samo on cuje. Samo se jos vise nasmjesio.
"Nebitno," sapnuo joj je, a njegove ruke vec su bile oko njenog struka.
Nije bila glupa. Znala je sto slijedi - vidjela je tu istu scenu vec beskonacno mnogo puta u filmovima, procitala je u mnogobrojnim knjigama. Njegove usne bile su na njenima. Ali nije osjecala nista. Posebice nista od onoga sto glavni junaci knjiga i filmova osjecaju. Bio joj je drag, ali joj nije stalo do njega. Barem ne na taj nacin. A njega nije bilo briga. I on je osjecao isto sto i ona. Kvragu, mozda mu cak nije ni bila draga. No tu ju nije sprijecilo da ga pita da je jos malo grli. Kao odgovor, samo ju je privio blize sebi.
Znala je da grijesi, ali nije marila. Znala je da ce je boljeti - ne fizicki, naravno. Znala je da ce je samoca, koju je u tim trenutcima osjecala, dotuci, no zagrljaj joj je u tom trenutku trebao vise od icega. A on je bio tu - spreman joj ga dati.
Potom su se zaculi prvi akordi pjesme koju nije mogla ne prepoznati. Pjesme koju je uvijek mogla slusati bez obzira na raspolozenje. Pjesme koja je bila jedan od razloga zasto je sada bila tu, a ne kod kuce. Pjesme zbog koje su joj oci sada bile prepune suza.
Sklopila je oci i izvukla se iz njegova zagrljaja. Nije pjevala - znala je da bi joj glas previse drhtao. Zato se samo njihala u ritmu pjesme pustajuci da je na barem tri, mozda cetiri, minute preplave osjecaji. A kad je pjesma zavrsila, otvorila je oci i nasmjesila se onim laznim osmjehom. Taj osmijeh nosila je ostatak veceri, a da nitko nije posumnjao u njegovu iskrenost. Ili pak neiskrenost.


soooo, another short story... nadam se da se barem nekome svidjelo ^^

Oznake: story time, short story

01

subota

veljača

2014

Story Time #1

Soooo... ovo je nesto sto sam napisala jos pocetkom travnja prosle godine.
Nadam se da ce se barem nekome svidjeti ^^



“Do you know sadness and loneliness?” she asked.
“Yeah, I do. In fact, I think everyone knows them, more or less,” I answered. I was confused.
“You know, those two seem to be my only friends. They’re always here, never leaving,” she said simply as she lit her cigarette.
For a second I thought she didn’t hear my answer, or that it didn’t matter to her. But I knew it wasn’t it. She was always the one who listened to others, gave the best advices, cared about others. Damn, I think she even saved someone’s life without realizing it. And in that moment, when she lit the cigarette, I saw pain in her eyes. I saw how lonely and hurt and sad she was. In that moment, I remembered the time when I saw her scars. “Oh, it’s just a cat,” she had said and smiled, from ear to ear, like she always did. Now, I knew it was nothing but a lie. I knew that those were battle scars she got after every battle she lost, or maybe won, in a war against herself. I knew she wasn’t okay and that she’s been like that for a while. But I didn’t do anything. I didn’t hug her because I was afraid. Afraid that she would start crying and crying in front of others, crying in front of me, was one of the things she really hated. So I said nothing. So I did nothing. I remained silent, knowing that the one who’s always helped others needed someone to help her. But no one was there. Not even me.

Oznake: story time, short story

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>