Opet ludnica, Opet nepotrebno O potrebnome

subota, 11.07.2009.

ukinuće prijevoza školarcima

Kako li lijepo i pametno. Sada ćemo potpomognuti dijeci da se naviknu na stariji život. Uvijek se šale kako su njihovi djedovi govorili ''kad sam ja bil 'ko ti, peške sam išel celih 10 km do škole''. E pa deda, sad nisi jedini, povijest se ponavlja.

Zapravo razumno je to, moramo zbilja sve rezati, makar smatra za one najmanje bi trebali ostaviti prijevoz, recimo do 12 godina. Ta djeca zbilja jos ne misle dosta kad prelaze cestu. Ali dobro, kad prvo dijete pogine, onda će se možda vlada i osvjestiti. Kriv će biti naravno vozač.

Problem je u tome sto nisu stigli niti onu milijardu uštede skresati, nego samo 780 milijuna. Fali im opet prek 14 milijardi. Ako nam je ovo šokantno, ne znam kako misle uvest ljude u razumjevanje za 14 milijardi. Možda jedino ak' ukinu neka ministarstva.

Zapravo jadno je gledati da kad se reže i dalje se nereže sve. Udžbenici uopče ne bi bili skupi ako bi ih uveli na peto godišnje cikluse. Čemu svake godine novi, čemu?? A onda se vrate ona pitanja: znači dijeca ne smiju dobiti barem prijevoz ali novci za Hrvate u BIH ostaju na istome. Nemam niš protiv njih tamo. Problem je što nitko nezna u kakav to projekt radi očuvanja i njegovanja hrvatske kulture i opstanka se sljevaju ti novci. Pravi Hrvati to tamo niš ne dobe, osim Mostarskog Sveučilišta koje je dobilo više novaca nego Zagrebačko. Zar nije HDZova ideja u tome da tamo svi dobiju hrvatske putovnice, da je Hrvatska domovina svih Hrvata, pa samim time Zagreb glavni grad svih njih u inoyestvu i doma.

Da ne spominjem most Pelješac. Super, povežimo krajeve Hrvatske, ali samo ako možemo. Trebalo bi kao za vrijeme rata napraviti plotonski most i gotovo. Kad stignu novci, bumo ga digli u zrak i sagradili Euročudo. Ta cesta ne će oživjeti nikakvu industriju da bi bila isplativa. Prije bi do Siska trebali izgraditi cestu, gdje zbilja je još ostalo barem malo industrije. Ne rađe šaljemo dijecu na ruski rulet.

-idemo dalje!

11.07.2009. u 19:04 • 0 KomentaraPrint#

petak, 10.07.2009.

zakon o oplodnji

je li to mogoce, nasi lepi so skocili in pomogli .... mozda je i Cehoku bilo prevec vratiti hrvatsku u 70-te

Ako ste i pobozni onda znate zapovjed voli susjeda svoga. Tamo ne pise ''ak je ateist ili tome slicno, uzmi mu''. Sada ispada da je to ultimativno katolicki zakon, a zapravo je represivan na mnoge. Postoje parovi, i to musko-zenski, o homoseksualnima ne cu uopce rasspravljati to je druga tema po mome misljenju. Ti parovi se mozda ne zele vijencati, i to je to. Nekima to jaca ljubav.

Zar smo toliko naivni da mislimo kako se zbog ovog zakona ne ce vise ljudi vijencati tek zbog formalnosti. Vijencanje ce postati prazan papir, formalnost. To ce tek unistiti svetost, takoreci, vijencanja.

Kao da se i dalje zene ne ce moci, pa i homosekualnog opredjeljenja, moci oploditi. U Zagrebu imamo par krasnih lokacija, dosta je malo kasnije prosetati i gotovo.

Ovaj zakon ce zapravo pogubiti onih najveceg srca, oni koji su spremni u ekonomskom kolapsu dati skupocijene novce da bi se ipak oplodili, i imali dijete. Taj roditelj, usudujem se reci, ce imati mozda vise ljubavi nego puno onih brakova kad mladi parovi ostaju trudni ...znato ono "ups dragi,,,,trudna sam." To bi se trebalo nazvati Kaptol ekspres.

A zamrzivac. Kao ako se ne upotrjebi, ubili smo ga. To je kao da kazemo da ubijemo dijete spontanim pobacajem. Jedino bi se trebalo donjeti uredbu gdje su parovi obvezni upotrjebiti jajasca u nekom roku dok ne uspiju imati dijete. Time zadovoljavamo i one koji misle da to nije sala i oni koji misle da im je to jedini nacin, koji im oduzimamo pravo na dijete.

Zar nije smjesno da takav zakon, koji zapravo je zakon o zivotu i smrti, ovisi o nekom kvorumu.

Na kraju krajeva, neka se nekome zacece definira zamrzavanjem jajasaca. Meni je mozda zacece kada si ja zelim dijete, pa mi ga Vlada ovim zakonom ubije! Koga da sudim? Mogel je biti mali Ivek, ali ne, draga zao mi je, nesmijemo ga razviti.

10.07.2009. u 17:39 • 0 KomentaraPrint#

mmf

Znaci nasa vlada ne pregovara s mmf-om nego ''samo trazi kontakte''. To mi zvuci kao kad frajer veli u baru da mu ne triba zenska nego '''samo trazi kontakte''.

Stara izreka kaze: muskarci lazu najvise, ali zene najace. Tako da sad kad imamo premjerku-hibrid, neme vise i jace.

-idemo dalje!

10.07.2009. u 13:27 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.07.2009.

sindikati i godisnji

Sindikati vele neka se ovi u Saboru i Vladi zabavljaju krizom kroz ljeto, nema vremena za odmore.

To bi bilo istina ako bi nasi HDZedovci bili obican cvijetic politike. I istina, njima ne triba ten za prikrivanje, i ovak su lipi.

Ali moram reci, mislim kako bi bilo vise korsiti ako bi ih pustili na sunce sad kad kisa prode. Nek' se malo poprze. To su vam ko pomme frittes (pomfri), morate ga proprzit u vrelom ulju. Evo zalazem se da nase te politicare sufinanciramo s Uljem, naravno domace proizvodnje. Spasimo i industriju i njih.

-idemo dalje!

09.07.2009. u 22:01 • 0 KomentaraPrint#

hrt i sanader

Znaci emitirali su. Protuzakonito. Sad kad su skuzili, sto ce se desiti? HRT mora platiti kaznu, a radna mjesta ostaju ne dirnuta.

Da prozvakam.

Drzavna tvrtka, ce drzavi platiti iste novce koje joj je drzava dala u prvom redu. Genijalno. Evo, Hrvatska je zbilja predvodnik tehnologije. Nitko na svijetu nema jos pojam besplatne reklame.

I jos k tome, vracajuci a ne placaju ci te novce nasa premijerka uz pomoc biseg su ustedjeli jos jedan milijun kuna u proracuna. Eto sad nam jos fali samo 13,999.000.0000 kuna.

-idemo dalje!

09.07.2009. u 21:57 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



  srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (7)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

otrjeznjavanje

ne dajmo se zavaravati glupostima, lažima i/ili proturiječjem

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr