Opet ludnica, Opet nepotrebno O potrebnome

nedjelja, 18.10.2009.

Plaća bivšeg premijera

Zašto se sad iznenada čudimo, odnosno od nekoliko dana nakon njegovog silaska s pozicije predsjednika Vlade RH. Kada se neki zakoni koji nisu populistički nastrojeni: zašto se tada ne bunimo. Vjerujem kako treba pomoći novinarima da obavljaju svoj posao, ali isto tako imamo jako puno neozbiljnih novinara koji izdaju članke bez lektroske provjere. Ponekad i tisku naiđemo na eropa bez u i s malim e. I onda se ljutimo kad neki političar koristi pogodnosti zakona o mirovini. Najlakše je napisati članak o umjetnoj oplodnji. Mediji nisu samo radi obavješćivanja javnosti nego i glas javnosti vladajučima i oporbi.

Što se dodatno tiče Sanadera. Čovijek je skinuo svoju povlasticu nakon što je našao posao. Pod 1. većina nas u Hrvatskoj bi koristila privilegije koje nam država daje....pardon većina ih već koristi. Pod 2. barem je otkazao biti teret kada se zbrino za sebe. Zapravo ako je pod 1. kao u narodu, možda bi i pod 2. bilo u narodu. To znači: ako bibilo kvalitetnih mogučnosti za zapošljavanje, mnogi bi se skinuli s vrata državnog proračuna.

18.10.2009. u 11:26 • 0 KomentaraPrint#

subota, 17.10.2009.

Hebrang "restrukturiranje brodogradnje trebalo obaviti pred 50 godina" (jl)

Ovim blogom ne namjeravam nikoga direktno izazivati, nego samo naglasiti argumente koji su apsolutno neutemeljeni te samo bezveze troše prostor u tisku.

Opet se želi koristiti režimom Komunizma, koji je kod nas bio blag nasprem Varšavskog pakta. Prije 50 godina Jugoslavija nije imala brodogradnju. Time bi se dr. Hebrangu trebalo pojasnit kako je u pravu tek toliko da smo mogli prije 50 godina restrukturirati nešto što tada nije postojalo. Evo kao da za 40 godina ja velim kako je trebalo danas restrukturirati Hrvatsko Svemirsko Stajalište. Apsurdno je provoditi takve komentare. To su komentari jake nesigurnosti jer ne postoju konstruktivan argument nego samo frustracija.

Time bih pojasnijo takoreći uspjeh Jadranke Kosor. Ona je žena za koju se kao i za svakoga svašta može reći, ali ona zna kako komunicirati s ljudima bolje nego većina političara. Pogledajte samo koliko je pitanja strpljivo proslušala, konstruktivno odogovrila, i bez galame i kompleksa iznjela. Da, nema rezulata, desili su se opet zakoni koji šokiraju Hrvatsku javnost. Ali u komunikaciji je napravila takav iskorak, koji je sveo na to kako danas rijetko tko bi doveo natrag Sanadera iliti upitao njezin legitimitet. Svaka čast. Upravo zato mi je to teško gledati jer ona pokazuje da i s mrvicu više volje u Hrvatskoj se stvari mogu poboljšati. Nažalost ali i na sreću: Ovo je korak u maratonu od 40km.

17.10.2009. u 18:40 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 13.10.2009.

kontrola lječenja

Nadzor nad građanima koji namjerno izostaju s posla pod lozinkom da su bolesni, je dobra ideja. I treba prekinuti s time, uvesti reda. Nažalost, ekonomski, to nije kobno za zdravstvo već za sveukupno gospodarstvo. Ministar nikako ne želi ići provjeravati "svoj" teritorij. Nabava robe i zapošljavanje u bolnicama. Nitko ne spominje način na koji se pravovremeno objavljuju javn natječaji. Slično kao s brodogradilištima, namjerno se stvaraju pre kratki rokovi. Brodogradilišta promatraju iz cijele Europe, pa tako smo morali produžiti natječaj. Po meni je to več ogroman promak. One tvrtke koje bi se kandidrale na natješaju s duljim rokom sad opet to nemogu to učiniti. Znači pogoduje se samo onima koji su ovak-ili-onak već krpali prijedlog. Isto takva je situacija u zdravstvu koje nitko ne gleda pa samo onaj koji na vrijeme zna za natječaj se stigne pripremiti. Onda jedva ima neku konkurenciju i "legalno" pobjedi. A tako zapravo odlaze naše milijarde, i što je još gore, kupuje se šrot roba.

13.10.2009. u 14:44 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 11.10.2009.

Komentar na postove "Za koga ću glasovati?"

Vrlo jednostavno: glasovat cu za onoga koji ce najbolje vrsiti svoju ustavnu obvezu. To je u prvom redu, onaj koji ce malo ozbiljnije pratiti Ustavnost zakona koje potpisuje. Drugo je taj koji zna vise jezika i kultura, a istovremeno zbilja temeljito poznaje Hrvatsku povijest bez lijevog ili desnog ili injeg preuvelicavanja. Taj drugi dio zato sto mu je druga jaca funkcija zastupati nasu vojsku i biti sukreator vanjskih poslova. To znaci da je stalno u kontaktu s inozemstvom te mora imati tu kulturolosko-jezicnu bazu. Ako prestanemo gledati stranacka obiljezja, meni je jasno tko je ta osoba.

Nazalost u Hrvatskoj ne postoji povjerenje kako netko iz drugih politickih redova moze biti dobar. Ako si SDP, mrzis svakog HDZovca, ako si u HDZu svi su u SDPu komunisti, ako nisi ni u jednoj stranci onda svatko tko je u nekoj stranci je prevarant. Obiljezavamo ljude po stranackoj pripadnosti a ne po njihovim karakteristikama. A u slucaju glasovanja za Predsjednika to je naj bitnije. A kad su bili parlamentarni izbori, radili smo obrnuto. Analizirali smo Milanovica kao nesposobnjakovica, Sanadera kao onog koji jedino nesto moze, its. kada smo zapravo upravo tada trebali promatrati stranke.

11.10.2009. u 19:07 • 0 KomentaraPrint#

HDZ zna, Hebrang ne-zna

Bitno je vidjeti je li je ikoji od predsjednickih kandidata znao prijevremeno koja ce im se pitanja postaviti u nedavnom kvizu. Tocno. Opravdava li to kako pretsjednicki kandidat ne zna koji je Dan Pobjede? Ne. Hebrang moze koliko hoce provjeravati tko je zna za pitanja, ali takvo pitanje te godina priznanja Hrvatske mora znati svaki kandidat za predsjednika. Tu se radi o osnovnom znanju koje predsjednik jednostavno mora znati kao sto jednostavno moramo znati da u prometu crveno svijetlo znaci stani.

11.10.2009. u 19:03 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 06.10.2009.

zanimljivo

Govoreci o promjenama, kako smo danas u 21. stoljecu, Hrvatska se umorila od proslosti. Nase najvece stranke, i ona ljeva i ona desna, oba dvije koriste rijeci koje nisu suvremeno-povjesno standardne. SDP koristi rijec Partija iz bivse Juge, dok HDZ ustraje na tudmanovskoj Zajednici. Osobno volim rijec zajednica, ali stvar je simbolike. Sve ostale stranke koje su se zbilja stvorile u suvremenoj Hrvatskoj imaju jednostavno rijec Stranka u sebi.

06.10.2009. u 21:28 • 0 KomentaraPrint#

ne-legimitet Vlade

Ljudi su zaboravili na zadnjim izborima kako se u nas glasuje za parlamentarno-stranacke ili neovisne liste. Mi ne glasujemo za premijera ili premijerku. To sto se kampanja HDZ vrtila oko Sanadera to ne znaci da kao glasaci nemamo odgovornost i ne predajemo svoj glas HDZu. Nazalost to je istina. U Hrvatskoj cesto moramo prezivjeti pad kako bi odskoknuli. Nitko tko je glasovao za HDZ ne moze i ne smije se buniti jer premijer vise nije Sanader. Jedini nacin danas je ne glasovati za HDZ na iducim izborima.

06.10.2009. u 21:24 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.



< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Travanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (7)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

otrjeznjavanje

ne dajmo se zavaravati glupostima, lažima i/ili proturiječjem

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr