Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lipanasa

Marketing

ukinuće prijevoza školarcima

Kako li lijepo i pametno. Sada ćemo potpomognuti dijeci da se naviknu na stariji život. Uvijek se šale kako su njihovi djedovi govorili ''kad sam ja bil 'ko ti, peške sam išel celih 10 km do škole''. E pa deda, sad nisi jedini, povijest se ponavlja.

Zapravo razumno je to, moramo zbilja sve rezati, makar smatra za one najmanje bi trebali ostaviti prijevoz, recimo do 12 godina. Ta djeca zbilja jos ne misle dosta kad prelaze cestu. Ali dobro, kad prvo dijete pogine, onda će se možda vlada i osvjestiti. Kriv će biti naravno vozač.

Problem je u tome sto nisu stigli niti onu milijardu uštede skresati, nego samo 780 milijuna. Fali im opet prek 14 milijardi. Ako nam je ovo šokantno, ne znam kako misle uvest ljude u razumjevanje za 14 milijardi. Možda jedino ak' ukinu neka ministarstva.

Zapravo jadno je gledati da kad se reže i dalje se nereže sve. Udžbenici uopče ne bi bili skupi ako bi ih uveli na peto godišnje cikluse. Čemu svake godine novi, čemu?? A onda se vrate ona pitanja: znači dijeca ne smiju dobiti barem prijevoz ali novci za Hrvate u BIH ostaju na istome. Nemam niš protiv njih tamo. Problem je što nitko nezna u kakav to projekt radi očuvanja i njegovanja hrvatske kulture i opstanka se sljevaju ti novci. Pravi Hrvati to tamo niš ne dobe, osim Mostarskog Sveučilišta koje je dobilo više novaca nego Zagrebačko. Zar nije HDZova ideja u tome da tamo svi dobiju hrvatske putovnice, da je Hrvatska domovina svih Hrvata, pa samim time Zagreb glavni grad svih njih u inoyestvu i doma.

Da ne spominjem most Pelješac. Super, povežimo krajeve Hrvatske, ali samo ako možemo. Trebalo bi kao za vrijeme rata napraviti plotonski most i gotovo. Kad stignu novci, bumo ga digli u zrak i sagradili Euročudo. Ta cesta ne će oživjeti nikakvu industriju da bi bila isplativa. Prije bi do Siska trebali izgraditi cestu, gdje zbilja je još ostalo barem malo industrije. Ne rađe šaljemo dijecu na ruski rulet.

-idemo dalje!

Post je objavljen 11.07.2009. u 19:04 sati.