Life in Amsterdam

utorak, 13.10.2009.

Fijuuuu....

Da, fijuuuu. Koji odaziv !!!! Ne sjecam se kada sam dobila tako puno reakcija na blog !!! A jesam li lijepo rekla da "Amsterdam" izaziva akciju-reakciju, u svakom pogledu !!! ;)

No, da ne bih sada produljivala komentare na komentare, ajmo probat ovako: Prvo bih htjela razjasniti neke ocigledne nesporazume.
Naime, i meni se svidja Amsterdam. Ali, isto tako, turistima se cini ljepsim nego sto uistinu jest. Ima svoj car koji hipnotizira svakog. Nekog dulje, nekog krace. Nama, koji u njemu zivimo, ruzicasta maglica opcinjenosti polako se dize nakon odredjenog vremena, pa ga prihvatimo onakvog kakav je, sa svim manama i vrlinama. A sto cemo drugo ???
Osjecam se obaveznom reagirati na par vasih cijenjenih postova.
romantales - slazem se s tobom da Nizozemska ima puno za ponuditi, da je zanimljiva i "uvrnuta". Nazalost, stereotipa se uvijek najteze osloboditi, pa ponekad ogranicavaju ljude da otvore oci i stvore svoje utiske. Mali je relativno dobro.
seoska idila - ovi lijepi kanali bljeste samo na suncu...inace smrde :)
D.S.O. - vjerojatno spacecake, kriv za scary trip :)
psiholiza - nisam nigdje u blogu upotrijebila rijec "bizarnost", samo "groteska", nisam niti ismijavala niti potcjenjivala pogrebne povorke u ova dva slucaja, niti imam sto protiv uplate pogrebne pripomoci, dapace, svako prema svojim zeljama i mogucnostima. Samo sam navela dva slucaja koja su mi se cinila zanimljivim kroz prizmu naseg poimanja sprovoda i naglasavanja razlika u obicajima. I nisam rekla da Surinamci uvijek plesu na sprovodima.
natraska live - dobrodosla !!!
samotvoja lucija - slazem se sa tobom
lolina - wrong, Zagreb je jedinstven !!! :)))
zoccao - hvala ti na paznji i utrosenom vremenu da prolistas moje postove i hvala ti na tome sto si me podsjetio da sam se nekad znala smijati. Napisao si jako lijep komentar, jos jednom hvala. Pozdrav i tebi i javi se jos koji put !
margaritas ante...- vlasti su jako zaostrile kriterije i uistinu pocele sa ciscenjem "poroka", zasukali se rukavi...:)
Juliere - draga, nije te dugo bilo !! pozdrav !!! samo me interesira - da li te zustavila policija na biciklima, skuterima, konjekima ili rolama ??? :) Pikula je , hvala, sad ovak, pa onak...uglavnom, grizem nokte.. Klima je ocajna..imas pravo. Pusa tvojoj Suncici...
svinjce - cool !! kratko i jasno !!!
smiling circket - polako ali sigurno gasi se prepoznatljivost Amsterdama..rade jako vrijedno na tome, hvala na lijepim zeljama za Pikulu
mare - bicikli...ne tako dobri kad lijeva kisa i puse hladan vjetar, a sto je skoro svaki dan !!! :)
altazar - dva dana - premalo, zauvijek: predugo !!!
Zvrk - onda moras doc u svibnju kada se otvara Keukenhof, jedno cca 20 km od A'dama, to je eksplozija tulipana a i ostalog cvijeca, sadnica, sjemenja itd....zanimacija i zabava za cijeli dan !! pusa zvrku
dejmon - naslucujem li cinizam u tvom komentaru ????:)

No, da se vratimo mom Amsterdamu...
Da utjesim zoccao- a sto se tice mojih ex-susjeda Brazilaca, kruzi prica da su pobjegli u ilegalu tj. u podrum nase zgrade. Vidjam jednog od njih, koji zagonetno nestane nakon sto udje u zgradu, a bogme jedno vrijeme smo se u podrumu susretali sa vesmasinom i sparetom, doduse istekanim iz struje jer dole nema stekera. Cemu su sluzile...??? Mozda rade na baterije ??? :)
Ali, kao sto sam rekla, dobili smo gornje susjede Egipcane, Kopte. Gospodja Kopt baca vrece za smece, doduse zavezane, sa drugog kata na plocnik, 3 minute prije nego dodju smetlari. Valjda ih nanjusi. A ja se bojim da ce mi na glavi zavrsiti njeni otpatci, pa ponedjeljkom i cetvrtkom, kada kupe smece, cijeli dan ne provirim niti nosom kroz prozor, za svaku sigurnost. Vrece za smece su najopasnije, ali svakakvi predmeti lete kroz prozor na plocnik...odjeca, dokumenti, kljucevi..cekamo supruga.
Njena djeca su mi nedavno izjavila, sa odredjenom dozom ponosa, da doma imaju stakora !!! E, sad, da li se radi o kucnom ljubimcu ??? Ili se trebam brinuti da cu dobiti dodatne rupe u plafonu, osim ove za napu u kuhinji ?? Da li je taj ljubimac pod kontrolom i da li ga izvode u setnju na lancu ili slobodno seta po instalacijama u zidovima? Sudeci po zvukovima, ljubimac si kopa izlaz za nuzdu. Uglavnom nocu..Strahujemo...
Obitelj Kopt svake subote pece rostilj na balkonu, a kako je balkon okrenut na ulicnu stranu, ubrzo od dima ne vidimo susjednu zgradu, mali trgic se takodjer ispuni dimom, o nasem stanu da i ne govorimo, a u daljini uvijek zacujemo zavijanje vatrogasnih sirena...Od dima ne vidimo vatrogasce.
Ta ista Obitelj ocekivala je posjet rodjakinje arhitektice iz Egipta. I onda su cijelu noc strugali namjestajem, odsarafljivali pa zasarafljivali, ujutro izbacili pola namjestaja na ulicu a da bi smjestili jedan krevet na rasklapanje. Vjerojatno da Arhitekticu impresioniraju modernim minimalizmom. Zidovi i jedan rasklopivi krevet nasred sobe. A mozda su i farbali ???

Vijest: morala sam si kupit naocale za citanje. Kada su uputstva za upotrebu Pikulinih lijekova postali samo jedna masna crna mrlja na papiru i kada sam morala stati na lojtre da procitam novine, vidjela sam da je vrag odnio salu i da moram nabaviti cvikse. Ispostavilo se da moram nositi stakla debljine dna od pepeljare. Jedva smo nasli okvire, sa federima sa strane. Muz veli da izgledam ko Sharon Stone (???, no, hvala mu), djecu asociram na Baku. Srecom (ili nazalost) samo dok citam. Ili pisem. Ili gledam televiziju...Ne usudim se ic u ducan, jer ne vidim cijene, a Muz zadovoljno trlja ruke jer je na indirektan nacin obuzdana moja Potrosacka Groznica. Jos uvijek redovno zaboravljam cvikere doma. Ak necu zimu provest u japankama i badekostimu, moram ic u shopping i prisjetiti se uzimat naocale. Buduci se radi o dalekovidnosti, lakse mi je sa mog prozora procitat za koga je posta ako postar pita nego kaj su djeca napisala u skoli na papir. Ali zato mogu sa zavidne udaljenosti, bez naocala, djeci odgovorit kojoj aviokompaniji pripada avion iznad nasih glava. I to je nesto. :)

Pozdravljam vas za danas !!! hvala vam !! mama iz Amsterdama

13.10.2009. u 14:57 • 9 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Srpanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (3)
Siječanj 2011 (1)
Rujan 2010 (3)
Lipanj 2010 (2)
Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (2)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Kolovoz 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Studeni 2008 (2)
Listopad 2008 (1)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (6)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (2)
Ožujak 2007 (8)
Veljača 2007 (10)

Komentari da/ne?

Opis bloga

Sve i svasta....

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
---------------------------
bigmamma
zvrk
juliere
babl
ribafish
bugenvilija - foto
seoska idila
zubor vode
bugenvilija
luki2
niskozemska