28.04.2006. / petak

Obavijest

Zbog prvomajskih praznika se najvjerovatnije nećemo ni javljati.Sretan1 maj i vidimo se !

- 05:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Najveća plazma na svijetu

Kompanija¨¨Panasonic¨¨na međunarodnom sajmu prezentirala je plazmu TV,za koji tvrdi da je najveća na svijetu.Naime,njen promjer je 261,62 centimetra.Japanski proizvođa踸Matsushita¨¨najavio je istovremeno da je već počeo prodavati plazme široke2,3 i visoke 1,3 metra.
Dnevni avaz 21.4.2006

- 05:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2006. / četvrtak

Komadić Mjeseca za Armstronga

Nil Armstrong,prvi čovjek koji je kročio na Mjesec,dobio je komadić Mjesečeve stijene koju je donio na Zemlju.¨¨Meni će pripadati samo dok budem pričao.Stoga ći pričati duže nego obično¨¨,našalio se Armstrong na svečanosti uručenja te NASA-ine nagrade.Kamen,sivi zrnasti bazalt,težak je dva grama.Trajno će biti izložen u Muzejskom centru.
Dnevni Avaz 21.4.2006

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.04.2006. / srijeda

Posjeta

Danas idem u Historijski Muzej.Kad ću već stići tamo?Ali neću dati ni lipe tralalal

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.04.2006. / utorak

Bikini slavi 60 rođendan

Natalia Veston (25) pobijedila je u oštroj konkurenciji ljepotica odjevenih u minimalne kupaće kostime na natjecanju¸¸MIss Hawaiian Tropic¨¨.Izbor najljepše¸¸bikini djevojke¨¨održan je u Las Vegasu uz predstavnice pedeset zemalja.
Bikini ove godine slavi 60 rođendan.Francuski stručnjak za automobile Louis Reard izmislio je bikini i dao mu ime po pacifičkom otoku na kojem je Amerika testirala atomsku bombu.Tvrdi se da je ¨¨tata bikinija¸¸ odabrao to ime kako bi naglasio da je jednodijelni kupaći kostim nepoželjan.Kada su se pedesetih godina u njemu pojavile Merlin Monro i Brižit Bardo,bikini je postao izuzetno popularan.
Dnevni avaz 21.4.2006

- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2006. / ponedjeljak

Ćevapćići su hit u Njujorku

Posljednjih godina bosanski oroizvodi počeli su da se pojavljuju na policama malih etničkih prodavnica u Njujorku.Većina Amerikanaca je čula za Bosnu i Hercegovinu zbog rata koji je tamo trajao od 1992 do 1995 i upravo je rat bio okidač za izvoz piše New York Times.
Bosanci koji su otišli u SAD počeli su da čeznu za ukusima doma, kaže vlasnik Euromarketa Peter Menikou.Njegova radnja specijalizovana je za prodaju hrane iz jugoistočne Evrope.Procjenjuje se da u Njujorku živi i radi oko 6000 Bosanaca.
Jugoslavija je prije raspada početkom 90-tih izvozila u SAD različite proizvode.Tada se se nije znalo odakle koji proizvosi dolaze kaže Menikou.
Sad svi pravr svoje
Hrana sa bivših jugoslovenskih područja slična je hrani njenih istočnihci južnih susjeda prije svega Grčke i Turske.Među najpoznatijim jelima su burek-vrlo ukusno predjelo na bazi tijesta i ćrvapčići-navodi New York Times.¨¨Unutar bivše Jugoslavije BIH je bila poznata po svom mesu kaže Simunović predsjednik kompanije Grand prix.List navodi da Simunović posluje sa 215 radnji u Njujorku koje su van Menhetna u dijelovima gdje žive imigranti.¨¨Da su Bosanci došli u Ameriku prije Italijana jeli bismo više burek nego picu.No,zakasnili smo¨¨ navodi Simunović
Oslobođenje 31.3.2006

- 05:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Humora malo stiže

Upoznavaju se američki i srbijanski policajci:
-Aj em Majkl aj em polismen
-Ja sam Milojko i ja sam polupismen

- 05:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.04.2006. / nedjelja

Klunijeva torba prodata za 45000 dolara

Torba sa poklonima koja je poklonjena Džordžu Kluniju tokom ovogodišnje dodjele Oskara dostigla je cijenu od preko 45000 dolara na jednoj dobrotvornoj onlajn aukciji.
Svi glumci koji su predstavljeni u kategorijama za Oskara primili su torbu sa poklonima,koji su uključivali ručni računar,dizajnerski kimono i bisernu ogrlicu.
Prihodi od aukcije su namjenjeni za pomoć žrtvama uragana koji su prošle godine pogodili SAD.
Klunijev glasnogovornik je kazao da je za njega uobičajeno da nudi takve poklone u dobrotvorne svrhe.
Organizacija United Way of America,koja stoji iza ove prodaje,nije otkrila ime uspiješnog natjecatelja na aukciji.
Tokom dodjele Oskara Kluni je proglašen najboljim sporednim glumcem za njegovu ulogu u filmu Syriana,što je bilo prvi put da se natječe za Oskara.
Oslobođenje 31.3.2006

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.04.2006. / subota

Brazilac u svemiru

Potpukovnik Markos Pontes postao je prvi brazilac koji je otišao u svemir nakon uspješnog lansiranja sa ruskog kosmodroma Baykonur.On će provesti devet dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) dok će njegove ruske i američke kolege ostati tamo šest mjeseci.
Pontes je zajedno sa Pavelom Vinogradovim iz Rusije i Amerikancem Džefrijem Vilijamskom član ekspedicije 13.
Vinogradov,komandir posade,kazao je da će tokom misije izvršiti 65 naučnih eksperimenata,ukljućujući i testiranje čovjekove reakcije na produženo svemirsko putovanje.
Pontes će se na zemlju vratiti sa Ekspedicijom 12,koja se na ISS nalazi do oktobra.
Pontes je sa sobom ponio brazilsku zastavu i fudbalsku majicu,kako bi,kako je kazao,pomogao svom timu na Svjetskom prvenstvu.
Njegov 84-godišnji otac je zajedno sa ostalom rodbinom i prijateljima prisustvovao lansiranju,koje je prenošeno uživo na televiziji u Brazilu.
Misija koja Brazil košta 10 miliona dolara dolazi manje od tri godine nakon što je brazilski svemirski program doživio katastrofu kada je raketa eksplodirala na platformi za lansiranje
Oslobođenje 31.3.2006

- 21:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2006. / petak

Achtung!

Sprachen sie Deutsch ?

- 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kalabungaaaa!!!!!!!!!!!!!

Ja sam Mikelanđelo

- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Super pjesma

sto kuraca,sto kuraca stoku čuva Raca.

- 22:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.04.2006. / četvrtak

Uskoro stiže matursko veče

26.5.2006 Održaće se mmatursko veče za maturante pete gimnazije u Sarajevu.Pozivamo sve da dođu jer biće to prava ludnicaaa!!!!!!!!!!

- 22:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.04.2006. / srijeda

Vrijeme je za buđenje

Dobro Jutro narode.uskoro nam počinje ljetna sezona pa će biti kupanja po raznim plažama .Hajde neka se neko smiluje pa mi pošalje e-mail na jastrijeb@walla.com o tome kako se pravi brojač posjeta na blogu i kako se postavlja slika na blog.Unaprijedhvala!

- 06:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2006. / utorak

Ustavno vijeće dalo zeleno svijetlo za novi zakon

Francusko Ustavno vijeće saopćilo je u četvrtak da je dalo zeleno svijetlo za Zakon o prvom zapošljavanju koji je izazvao veliko društveno nezadovoljstvo.Ova odluka otvara vrata predsjedniku Žaku Širaku da proglasi zakon,što bi se moglo dogoditi već u petak navečer,doznaje se iz vladinih izvora.Ustavnom vijeću su se obratili parlamentarci iz redova ljevice koji smatraju da ovaj zakon koji se odnosi na mlade ljude od 26 godina,povređuje osnovni princip jednakosti među radnicima,prenosi Fena.
Oslobođenje 31.3.2006

- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.04.2006. / ponedjeljak

Pitanje Uredništvu

Zna li mi tko postaviti brojač posjeta na blog ?Ako znate postavite mi molim vas

- 20:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Humora malo stiže

Vratio se Srbin na Kosovo pa direktno ode u fabriku gdje je nekad bio direktor kod sadašnjeg direktora Albanca.
-Dobar dan
-Dobar dan
-Ja sam prije rata bio direktor u ovoj firmi pa bih htio da mi se to mjesto vrati
-Svakako gospodine.Možete odmah preuzeti direktorsko mjesto.
-I porodica mi je ovdje radila pa ima li ikakve šanse da opet tu radi
-Naravno gospodine neka dođu imamo i za njih radna mjesta.
-Imao sam stan u centru pa bih htio da mi se vrati
-Odmah ćemo izbaciti porodicu koja je tamo pa se možete useliti
Srbinu ovoi bi čudno pa upita:
-A da to ti mene malo ne zajebavaš?
-Prvi si počeo-odgovori Albanac.

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.04.2006. / nedjelja

Na tragu lijeku protiv side

Američki znanstvenici smatraju da su vrlo blizu usavršavanju,lijeka čijom bi konzumacijom,ljudi mogli izbjeći infekciju virusom HIV-a,javljaju agencije.
Naime kombinacija dvaju lijekova,a koji su se već koristili u liječenju zaraze HIV-om,pokazala se obećavajućom prilikom testiranja na majmunima.Povodeći se tim rezultatima znanstvenici najavljuju proširenje istih testova i na ljude.
¨¨Ovo je prvi put da sam se susreo sa nečim što bi moglo imati preventivan utjecaj¨¨izjavio je Tomas Folks nadležni za istraživanje HIV-a
u Američkom centru za kontroliranje i spriječavanje bolesti.dodavši kako bi testirana kombinacija lijekova,ukoliko se pokaže učinkovitom,mogla biti ubrzo distribuirana širom svijeta,te kako bi na taj način mogla oslabitii širenje epidemije ove smrtonosne bolesti.
Oslobođenje 31.3.2006

- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2006. / subota

Ruzičasti taksi za žene

Dok britanska vlada nastoji suzbiti sve ćešće nekažnjeno nasilje u zemlji,dvije Enkleskinje došle su na zanimljivu ideju i u Londonu uveleružičaste taksije rezervisane samo za žene koje isto tako voze samo žene.
Kompanija Pimk Ladies Cabs osnovana je kao odgovor na sve veći strah žena koje su ponekada usred noćiprisiljene prevesti se do kuće taksijem ,često ne znajući da mogu ući u taksi koji to zapravo nije,objasnila je glasno govornica kompanije Ema Trimbl.
Prema podacima objavljenim u decembru.lazni taksisti u Londonu svakog mjeseca seksualno zlostavljaju ili siluju najmanje deset žena.
Kompaniju Pink Ladies Cabs osnovale su u junu 2005 godine majke porodica zabrinute za sigurnost svojih kćeri adolescentica.Postigle su pun pogodak.U manje od godinu dana 10000 žena postalo je članicaama Pink Ladies Cabsa.
Oslobođenje2.4.2006

- 22:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Molba

Ako tko zna kako se postavlja brojač posjeta neka nam to pošalje na jastrijeb@walla.com.Unaprijed zahvaljujemo

- 22:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izvinjenje

Jučer smo imali tehničkih problema pa se nismo javili.Molim da prihvatite izvinjenje.Hvala.

- 10:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.04.2006. / četvrtak

Hit je izložba o depresiji i ludilu

Izložba o depresiji i ludilu u Njemačkoj se pokazala tolikim hitom da je galerija morala produžiti radno vrijeme.U toku prvih pet sedmica od otvaranja,najmanje100.000 ljudi je došlo u berlinsku Novu nacionalnu galeriju kako bi vidjeli izložbu melanholija,genijalnost i ludilo u umjetnosti.¨¨U Njemačkoj postoji kultura pesimizma¨¨,izjavio je za njemačku štampu Džekson Džans,izvršni direktorAmeričkog instituta za savremene studije u Vašingtonu.
Istraživanje objavljeno krajem prošle godine otkrilo je da se osjećaj depresije u proteklih nekoliko godina udvostručio kod Nijemaca starosne dobi ispod 29 godina.
Nacionalni odbor za turizam i ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno su lansirali kampanju u vrijednosti od 2,1milion funti kako bi se nijemci naučili smijati.
Oslonođenje 7.4.2006

- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.04.2006. / srijeda

Predstavljamo vam mraturante pete gimnazije u Sarajevu

1.Ahmetović Adela-Štreberka koja bifla Latinski
2.Alihodžić Almina-Goraždanka koja je zauzela Otoku
3.Ašćić Lejla-Sponzoruša koja se većini nabacuje
4.Bašalić Edin-Nasljednik Brus Lija
5.Brkanić Maja-Bistrik girl
6.Cocalić Edin-Nogometaš Želje Koji namjerava preći u Real Madrid
7.Čustović Merima-Debatantica na raznim debatama
8.Đurđević Ema-Luda za Turbo Folkom
9.Džafović Fahrudin-Miran nekoliko dana nakon što mu otac dođe u škpli
10.Džananović Šejla-Ima zapisane teme za referate iz geografije
11.Dolovčić Minela-EX član vijeća učenika
12.Džananović Edina-Doseljenik iz Dobrinjske
13.Fejzić Belma-Čita i priča ko Brzi Gonzalez
14.Fisović Almina-tzv Mahatma Gandi
15.Hadžić Amila-Pristojna Dobrinjka
16.Herenda Safet-Primjerno vladanje bez špure sa časova i incidenata
!7.Idrizi Berina-Ohola TV zvijezda koja ne vidi dalje od svog nosa
18.Karić Tarik-Kategorija sumo hrvači
19.Klačar Hamdo-Vozari iz Vogošće
20.Kosovac Džana-Bilderka na tegovima
21.Lalić Dino-Žestoki komunista
22.Okić Mirza-Glumac horor predstava
23.Pandžo Merima-Spretni lovac koja je ulovlia fudbalera
24.Prguda Mirza-Voli puno izostajati
25.Rajkić Semir-Roker KLJ klase
26.Rastoder Lejla-Vjetropirka koja se voli svađatii
27.Sauerborn Davor-Malta boy koji se pali na predsjednicu
28.Šemić Merima-Cura sa petljom za svađu
29.Tirić Damir-Umišlja da je junak crtanih filmova
30.Trako Tarik-Frajer koji se puno kurči
31.Vragović Marko-Napaljen na Amilu.H
32.Zeković Amel-Filozofira u prazno
33.Vidović Željko-Neki sitni rokerčić

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2006. / utorak

Obavijest

Svoje komentare prijedloge,sugestije i pohvale šaljite nam na adresu:
jastrijeb@walla.com

- 19:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prijedlog reklame za Coca-Colu

Šta mislite kad bi reklama za Coca colu glasila ovako:
Na Kordunu grob do groba
Traži majka sina svoga
Našla ga je sreća prava
Coca-Cola osvježava

- 19:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vozdra ljudi šta mai ?Kako vam se sviđa moj blog'?Biće on još bolji akobogda.Poćinje sezona hajmo se kupati na moru.Juhuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- 19:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.04.2006. / ponedjeljak

Humora malo stiže

Vozili se Mujo i Haso u vozu i Muji se prisere.Ode on u WC kad tamo vidi zlatnu WC šolju.Brzo se posra ,vrati u kupe i upita Hasu:
-Haso sere li ti se?
-Pa Onako...
-De potjeraj to malo pa da vidiš šta naši vozovi imaju.
Ode haso u WC i od tog čuda se i njemu prisra i on obavi posao .
Taman on krenuo prema kupeu kad se iza njega neko razdera:
-Ekremee Neko ti se posro u trubu!

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Surfamo za vas

www.miniclip.com To su raznorazne igrice koje se mogu igrati besplatnocool

- 07:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Magistrala

-Znaš li da je Mujo magistrirao?
-?!?
-Spucao ga kamion na magistrali

- 05:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dobro Došli

Sinoć sam bio umoran pa vam nisam poželio dobrodošlicu na moj blog te to sada ćinim,Ovaj Blog će govoritr o svemu i svaćemu.Nadam se da će te i svojim Frendovima reći za ovaj blog .Hvala

- 05:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2006. / nedjelja

Joj ti kontrolni

Sljedeće sedmice ima 4 kontrolna.Maturant sam pa moram Štrebati.Da se upznate ovo je moj blog s kojim ćete akobogda surađivati.

- 21:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

ody>