Kutak za žene

ponedjeljak, 29.06.2009.

Odlazak Kralja popa

Michael Jackson iznenada je preminuo od stanja koje liječnici opisuju kao zatajenje srca. Srce mu je stalo u njegovu domu u L.A.-u i unatoč naporima liječnika nije počelo ponovno kucati. Članovi obitelji pozvali su pomoć i pjevač je u vrlo teškom stanju odvezen kolima Hitne pomoći na UCLA Medical Center u Los Angelesu.

Michael Jackson, legendarna pop zvijezda, hospitaliziran je u bolnici u Los Angelesu nakon srčanog udara.

Pop zvijezdu Michaela Jacksona liječnici su proglasili mrtvim gotovo odmah po dolasku u bolnicu. Dovezen je u dubokoj komi, bez pulsa, te unatoč reanimaciji puls mu nije vraćen.

Proglašena je smrt pop zvijezde - kazali su za L. A. Times visoki izvori, što je nakon nekoliko sati potvrdio i patolog bolnice U.S.L.A. Medical Centra, dodavši kako će obdukcija biti napravljena već danas.

Kralj popa najavio je prošli mjesec povratničku turneju koja je trebala započeti 13. srpnja, no prva četiri koncerta navedene turneje nedavno su otkazana, a kao razlog tomu organizatori su naveli tehničke poteškoće. "Ovo će biti moji posljednji koncerti. Svirat ću pjesme koje moji obožavatelji žele čuti. To je to, ovo je posljednji čin, vidimo se u srpnju", rekao je Jackson ne nadajući se da možda neće uspjeti održati svoje obećanje.

Michael Joseph Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. u brojnoj glazbenoj obitelji kao sedmo od devetoro djece. Otac Joe imao je ambicija postati gitarist, ali da bi prehranio brojnu obitelj radio kao radnik u željezari. Svoje je ambicije prenio na sinove čije je talente rano prepoznao i u nastojanju da se probiju u glazbenom svijetu pružao im veliku potporu koja je često prerastala u pravo maltretiranje.

Michael je glazbenu karijeru započeo je s pet godina kao pjevač u grupi The Jackson 5 koju su osim njega sačinjavala njegova četiri starija brata. Michael se već u tako ranoj dobi nametnuo kao glavni pjevač i glavna atrakcija skupine The Jackson 5 zahvaljujući svom iznimnom talentu. Svoj prvi album "Got to Be There" snimio je 1971. godine. Blistavu solo karijeru započeo je 1979. godine albumom "Off the Wall" koji je godinu dana vladao američkim top listama. Bio je to prvi album koji je imao čak četiri hita u Top 10.

Jackson je u svojoj solo karijeri snimio i izdao najprodavaniji album svih vremena "Thriller" i za taj album 1996. godine na dodjeli World Music Awards dobio tu počasnu titulu. Michael Jackson je primio 13 Grammy nagrada. Od 1988. do 2005. godine Jackson je živio na Neverland Ranch imanju u kojem je izgradio zabavni park i osobni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama.

Karijeru mu je pomutilo suđenje za seksualno zlostavljanje djece temeljeno na glasinama da je tijekom dječjih zabava odvodio dječake u svoju spavaću sobu i tu ih zlostavljao. Njegovi odnosi sa djecom su pod medijsku pažnju došli ponovo do izražaja 2003. godine tokom TV emisije zvane Living with Michael Jackson. To je rezultiralo da Jacksonu bude suđeno i kasnije 2005. godine na teret stavljeno još optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

Michael Jackson imao je kontroverzan privatni život. Njegove su muze bile Elizabeth Taylor, Diana Ross i Tatum O'Neal za koju se tvrdi da je njegova prva velika ljubav. Ženio se dva puta, prvi put 1994. s Lisom Marie Presley, a drugi put s Debbie Rowe s kojom ima dvoje djece - sina Princea Michaela Jacksona I i kćer Paris Michael. Treće je dijete, Princea Michaela Jacksona II, dobio sa surogat majkom.

Uz Elvisa Presleya i Beatlese, Michael Jackson smatra se najvećim fenomenom popularne glazbe 20. stoljeća, čija slava se protegnula i u naredno stoljeće. Blistava karijera koju je započeo u 11. godini nastupajući kao dio obiteljskog benda Jackson 5, potrajala je gotovo 40 godina, tijekom kojih je prodao preko 750 milijuna primjeraka nosača zvuka.

29.06.2009. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 18.06.2009.

I oni to rade, ali ne žele priznati

Iako smo za neke stvari duboko uvjerene da su svojstvene samo nama ženama, začudile bi se, jer i muškarci rade neke slične stvari kao i mi, ali neki to dobro sakrivaju. Svoje male tajne imaju gotovo svi muškarci, koje će rijetko priznati svojim partnericama, a još manje o tome pričati sa svojim frendovima ne bi li ispali mekušci. Riječ je o malim ritualima, sitnim zadovoljstvima koje imaju.


I oni plaču

Iako u današnje vrijeme ima sve više muškaraca koji se ne boje pokazati osjećaje, još uvijek je velik broj onih koji vjeruju da su suze znak slabosti.

Stoga ćete rijetko vidjeti svog dragog kako plače, no to ne znači da ne pusti koju suzicu kada je sam. Prema nekim istraživanjima koja su provedena, pokazala su da muškarci plaču čak jednom mjesečno.


Odbijaju seks

Glavobolje i odbijanje seksa nisu rezervirani samo za žene. I muškarcima se, iako rjeđe, dogodi da zakažu i ne žele seks. Razlozi su umor, stres ili jednostavno lijenost, ali svoje slabosti nikako ne žele priznati ni sebi ni drugima.


Gledaju ženske serije i filmove

Sigurno ste se barem nekoliko puta našle u situaciji s muškarcem kako se za vrijeme vašeg gledanja serije "Kućanice" i "Seks i grada" ili neke romantične komedije, primijetile kako se na samo spominjanje toga muškarci zgražavaju. No to ipak nije baš tako. Izgovor za gledanje ovih serija jest da vama prave društvo no ustvari uživaju u zavrzlamama kućanica iz predgrađa i u seciranju ljubavnih problema cura iz New Yorka.


Piju ženska pića

S prezirom gledaju na šarene koktele koje pijuckate i ne pada im na pamet priznati vam da i oni ponekad potajno uživaju u ženskim pićima. Probali su margaritu, a vjerojatno i uživali u nekom ženskom likeru. No pred vama uvijek piju pivo, vino ili viski, jer ipak su to muška pića.


Vole maženje i partnericama daju slatke nadimke

S prijateljima glume mačo komade, no iza zatvorenih vrata svojim partnericama daju razne slatke nadimke, kojih se ne bi posramio ni najveći zavodnik svih vremena.

Repertoar se sastoji od naziva odmila poput dušice, slatkice, ljubice, cvjetiću, pa se ponekad čini da pate od romantičnog Touretteovog sindroma. Nasreću, ovakav način komunikacije, potvrđuju neka istraživanja, povoljno utječe na zdravlje i emocionalni odnos, a također oslobađa od stresa.


Primjećuju zgodne frajere

Ako ga upitate kako mu izgleda neki drugi muškarac, pravit će se da ga nije ni primijetio ili će vam reći da nema nikakvo mišljenje. Za razliku od žena koje se ne boje priznati da je neka druga žena zgodna, muškarci zaziru od ovakvih komentara da ih se ne bi pogrešno shvatilo. Misle da će, ako kažu da je neki muškarac zgodan, drugi pomisliti da s njim želi otići u tursku saunu. Iako ne žele priznati da primjećuju druge muškarce, to je daleko od istine. Primjećuju ih oni itekako, iz jednostavnog razloga - vole znati kako izgleda njihova konkurencija.


Ne žele priznati da prate modu i imaju omiljeni brand

Makar većina muškaraca tvrdi da se ne zamara izgledom, vjerojatno ćete primijetiti da to i nije baš tako, te da su ipak odani jednoj modnoj marki i da pomno paze što će i kako kombinirati. Privlače ih određeni brandovi ne samo zato što smatraju da u njihovim modelima dobro izgledaju, već i zato što na taj način štede vrijeme.

Ove njihove slatke tajne uglavnom su simpatične ženama. Muškarac koji se ne boji prigrliti svoju žensku stranu daleko je veći i jači muškarac od onoga koji glumi mačo tipa. Bar tako misle žene.

18.06.2009. u 12:51 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 16.06.2009.

Zašto su bivše nama sadašnje?

Ona nam se čini savršenom. Ima divnu kosu, ima smisao za humor, s njom je bio na moru, s njom je bio na vikendici, ona ga je prvi put vozila u autu i s njom se ljubio na svom krevetu. Gdje god se okrenemo vidimo nju i njihovu prošlost. To što je to prošlost, a mi sadašnjost to nas ne zanima.

Ona je njemu stvarno prošlost, bar tako kaže. Ne misli na nju, ne želi ju i prije svega postoje opravdani razlozi zašto više nisu zajedno. No nas ni to ne zanima. Koliko god to ne želimo, uspoređujemo se s njom. Čini nam se apsolutno savršenim to što ona ima konja, to što ima kuću na moru i svoju firmu.

Dok on na to gleda sasvim drugačije, mi u nevjerici gledamo njega. On misli da je konj lijep za gledati, ali ne za imati. Misli da bolje da nema auto obzirom na to kako vozi, a firma je samo teret i uzrok stresa. Ali nas u tom ludilu uopće ne zanima što on misli, iako bi nas samo to trebalo zanimati. Mi imamo neku svoju teoriju u glavi koje se držimo.

Ljubomora i zavist nas iznutra izjedaju i u svakom njegovom koraku vidimo naznake nje ili njih. Zašto to uporno radimo? Umjesto da uživamo u vezi koju imamo, ne osvrćući se na prošlost i gledajući samo u budućnost koja bi mogla biti vrlo lijepa ako ju mi ne uprskamo svojim konstantnim zvocanjem. Jel te zvala? Vidjeli ste se, zašto? I kopanjem po prošlosti. Gdje ste sve bili na moru? Kolko puta je spavala kod tebe? Jel ju tvoja mama voljela?

U našu obranu, situacija bi vjerojatno bila malo jednostavnija da oni nisu prijatelji. Da. Oni su vrlo zrele i racionalne osobe koje nakon veze nisu vidjeli razloge zbog kojih ne bi bili prijatelji. Hm, možda bi im ja mogla ukazati na par njih? Sve u svemu svaki takav razgovor završava u njegovom zagrljaju dok govori kako nikog nije volio kao nas, kako mu ona više ništa ne znači te kako smo nemjerljive s njom. To je dovoljno za idućih nekoliko idiličnih dana. Sve dok nam neka glupa situacija opet ne unese nemir u misli.

A stvarno mu vjerujemo. Ne vidimo zašto bi lagao (osim da se smirimo i da više ne spominjemo to, hmm). I tako se vrtimo u krug. Što više ona odlazi u prošlost, to ju mi više izvlačimo u sadašnjost. Trudimo se raditi nemoguće stvari samo da bi naša veza bila drugačija od njihove. Uz sve divne riječi, uz svu ljubav i vremenski dulji period nego što je ona dobila s njim polako počinjemo shvaćati da smo očito stvarno nemjerljive s njom. No sad nam je mržnja prema njoj i taj natjecateljski štih već ušao pod kožu i postao navika.

Voljele bi znati što misli i da li je i njoj svejedno s kim je on i to što nju više ne voli. No da li je to bitno? NIJE. Nije bitno gdje je, nije bitno što radi niti s kim je. Dok god nije sa našim dragim. Ali mislim da je nemoguće tražit da nam je svejedno. Jer svugdje, u svakom periodu tjekom prošlosti i u svakoj vezi diljem svijeta svaka Ona povremeno misli na Njegovu bivšu maštajući da joj iskopa oči. Ili bar počupa za tu savršenu kosu.


16.06.2009. u 07:52 • 0 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Opis bloga

Blog za frendice.