Kutak za žene

ponedjeljak, 29.06.2009.

Odlazak Kralja popa

Michael Jackson iznenada je preminuo od stanja koje liječnici opisuju kao zatajenje srca. Srce mu je stalo u njegovu domu u L.A.-u i unatoč naporima liječnika nije počelo ponovno kucati. Članovi obitelji pozvali su pomoć i pjevač je u vrlo teškom stanju odvezen kolima Hitne pomoći na UCLA Medical Center u Los Angelesu.

Michael Jackson, legendarna pop zvijezda, hospitaliziran je u bolnici u Los Angelesu nakon srčanog udara.

Pop zvijezdu Michaela Jacksona liječnici su proglasili mrtvim gotovo odmah po dolasku u bolnicu. Dovezen je u dubokoj komi, bez pulsa, te unatoč reanimaciji puls mu nije vraćen.

Proglašena je smrt pop zvijezde - kazali su za L. A. Times visoki izvori, što je nakon nekoliko sati potvrdio i patolog bolnice U.S.L.A. Medical Centra, dodavši kako će obdukcija biti napravljena već danas.

Kralj popa najavio je prošli mjesec povratničku turneju koja je trebala započeti 13. srpnja, no prva četiri koncerta navedene turneje nedavno su otkazana, a kao razlog tomu organizatori su naveli tehničke poteškoće. "Ovo će biti moji posljednji koncerti. Svirat ću pjesme koje moji obožavatelji žele čuti. To je to, ovo je posljednji čin, vidimo se u srpnju", rekao je Jackson ne nadajući se da možda neće uspjeti održati svoje obećanje.

Michael Joseph Jackson rođen je 29. kolovoza 1958. u brojnoj glazbenoj obitelji kao sedmo od devetoro djece. Otac Joe imao je ambicija postati gitarist, ali da bi prehranio brojnu obitelj radio kao radnik u željezari. Svoje je ambicije prenio na sinove čije je talente rano prepoznao i u nastojanju da se probiju u glazbenom svijetu pružao im veliku potporu koja je često prerastala u pravo maltretiranje.

Michael je glazbenu karijeru započeo je s pet godina kao pjevač u grupi The Jackson 5 koju su osim njega sačinjavala njegova četiri starija brata. Michael se već u tako ranoj dobi nametnuo kao glavni pjevač i glavna atrakcija skupine The Jackson 5 zahvaljujući svom iznimnom talentu. Svoj prvi album "Got to Be There" snimio je 1971. godine. Blistavu solo karijeru započeo je 1979. godine albumom "Off the Wall" koji je godinu dana vladao američkim top listama. Bio je to prvi album koji je imao čak četiri hita u Top 10.

Jackson je u svojoj solo karijeri snimio i izdao najprodavaniji album svih vremena "Thriller" i za taj album 1996. godine na dodjeli World Music Awards dobio tu počasnu titulu. Michael Jackson je primio 13 Grammy nagrada. Od 1988. do 2005. godine Jackson je živio na Neverland Ranch imanju u kojem je izgradio zabavni park i osobni zoološki vrt za djecu sa posebnim potrebama.

Karijeru mu je pomutilo suđenje za seksualno zlostavljanje djece temeljeno na glasinama da je tijekom dječjih zabava odvodio dječake u svoju spavaću sobu i tu ih zlostavljao. Njegovi odnosi sa djecom su pod medijsku pažnju došli ponovo do izražaja 2003. godine tokom TV emisije zvane Living with Michael Jackson. To je rezultiralo da Jacksonu bude suđeno i kasnije 2005. godine na teret stavljeno još optužbi za seksualno zlostavljanje djece.

Michael Jackson imao je kontroverzan privatni život. Njegove su muze bile Elizabeth Taylor, Diana Ross i Tatum O'Neal za koju se tvrdi da je njegova prva velika ljubav. Ženio se dva puta, prvi put 1994. s Lisom Marie Presley, a drugi put s Debbie Rowe s kojom ima dvoje djece - sina Princea Michaela Jacksona I i kćer Paris Michael. Treće je dijete, Princea Michaela Jacksona II, dobio sa surogat majkom.

Uz Elvisa Presleya i Beatlese, Michael Jackson smatra se najvećim fenomenom popularne glazbe 20. stoljeća, čija slava se protegnula i u naredno stoljeće. Blistava karijera koju je započeo u 11. godini nastupajući kao dio obiteljskog benda Jackson 5, potrajala je gotovo 40 godina, tijekom kojih je prodao preko 750 milijuna primjeraka nosača zvuka.

29.06.2009. u 10:58 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  lipanj, 2009 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Opis bloga

Blog za frendice.