kulerica

& svakodnevna spika

utorak, 22.02.2011.

Petzen, naše drago skijalište :-)

Od prošlog smo se posta najprije tjedan dana spremali za skijanje - znate već, završavanje poslova, pripremanje skijaških odijela i skafandera, pripremanje terena za poslove koji će nas dočekati po povratku i tako dalje. Zatim smo tjedan dana školskih ferija proveli, baš kao i prošle godine, u Koruškoj. Pa sam se po povratku razboljela i u društvu s bronhitisom provela cijeli prošli i početak ovog tjedna. Vjerojatno sam ugodna domaćica, budući da se moj gost cijelom kurom antibiotika tek mrvicu povukao, tako da razmišljam bih li sutra ponovno otišla doktorici ili ću si ipak dati par dana šanse za samoinicijativno izliječenje.

Kako bilo da bilo, tu sam, s ponešto problematičnim sinusima i ne baš sasvim zdravim grlom, spremna da podijelim s vama dojmove s ovogodišnjeg skijanja. Više o Bleiburgu možete pročitati u mom prošlogodišnjem postu, pa se neću ponavljati, jer nekih većih razlika u odnosu na prošlu godinu i nismo primijetili.


Prošle smo godine, doduše, stanovali u hotelu u središtu grada, dok smo ove godine bili u apartmanu mrvicu izvan grada, na brdu, s prekrasnim pogledom na skijalište, ispod balkona su nam se šetali konji i ovčice (dio farme koja je ljeti otvorena za goste apartmana, tj. za podmladak koji voli žnjarati živine), a dogodio se i bliski susret s dva jelena.Prije dolaska bili smo nesretni zbog smještaja - naime, u hotelu nije više bilo slobodnih obiteljskih soba, jerbo smo se kasno sjetili rezervirati je - no, čim smo došli, naši su se strahovi raspršili i trenutačno smo se oduševili apartmanom. Imali smo na raspolaganju rustikalno i, doduše, malo staromodno ali i više nego funkcionalno uređenih gotovo osamdeset kvadrata na prvom katu jedne tipične alpske kuće smještene na padini točno preko puta Petzena, s pogledom na pašnjake i skijalište te mnogo, mnogo sunca.


Evo i malo romantike - dnevni, večernji i noćni pogled s našeg balkona. Ne moram ni reći da je nebo svake noći bilo vedro i savršeno, a zvijezda... milijun.I o Petzenu ćete dosta podataka pronaći u mom prošlogodišnjem postu, stoga ovaj puta tek slikovne impresije.


Evo pogleda s gornje stanice gondole - kao što vidite, Koruška je gotovo bez snijega. Na našem nevelikom skijalištu bile su otvorene sve žičare i zatvorena samo jedna, plava, staza i moram reći da smo mužić i ja bili impresionirani pažnjom uloženom u održavanje staza. Vrijeme nije moglo biti bolje; sunčano, uz temperature između 10 i 16 stupnjeva, ovisno o danu. Uživajte u pogledu.


Ovo je restoran/kafić/Hütte gdje smo svakoga dana sjeli, popili i pojeli nešto. Usporedite, lijepo vas molim, prošlogodišnje slike s ovogodišnjima. Terasa je sva u suncu, milina. I moram reći da sam si svakoga dana priuštila sat vremena uživanja na prekrasnom planinskom suncu - uz kuhano vino i dobru knjigu, što ćeš bolje.


A evo i pogleda u obrnutom smjeru, s terase prema stazi.
I završit ću s jednom krasnom sličkom kasnoposlijepodnevnog sunca. Uživajte!


Oznake: Petzen, Koruška, skijalište

22.02.2011. u 20:25 • 19 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>
< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga


Brojim vas...

hit counter

od ljeta 2010.!


NOVO!
Pratite me na fejsu!

Kulerica na FB-u. Klik... Lajk!


Linkovi


Sezonski adventski kutak

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dioPišite mi na
kulerica@hotmail.comVAŽNO
U ovaj je blog uloženo previše slobodnog vremena, truda i volje da bi služio kao platforma za besplatne oglase. Komentari koji sadrže linkove na druge web stranice ili bilo koji drugi oblik reklame bit će bez iznimke brisani.

Želite li na mom blogu objaviti oglas ili reklamu, javite mi se na kulerica@hotmail.com i dogovorit ćemo se na obostrano zadovoljstvo. sretan© kulerica, 2004.-2014., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autorice. Za dogovor o bilo kakvom korištenju materijala s ovog bloga javite se na kulerica@hotmail.com.
Fotoputopisi:

Brno

Prag, prvi dio
Prag, drugi dio
Prag, treci dio

Salzburg 2005.

Krumbach

Beograd, prvi dio
Beograd, drugi dio

Crikvenica

Sheffield
Nottingham

Bratislava, 2005., prvi dio
Bratislava, 2005., drugi dio

Rodos, prvi dio
Rodos, drugi dio
Rodos, treći dio

Faliraki

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio

Salzburške Alpe, prvi dio
Salzburške Alpe, drugi dio

Hallein

Bad Ischl

Preduskrsni Beč

Borj Cedria, Tunis
Hammam Lif, Tunis
Nabeul, Tunis

München, prvi dio
München, drugi dio (Oktoberfest)

Bratislava 2007.

Konakli, Turska
Alanya, Turska

Oldenburg

Bremen, prvi dio
Bremen, drugi dio

Metković i okolica

Rim, 1. dio
Rim, 2. dio (Vatikan)
Rim, 3. dio (Explora)

Bleiburg 2010.
Petzen 2010.
Klagenfurt 2010.

Kemer, Turska
Tahtali Dagi, Olympos, Turska
Antalya, Turska

Petzen 2011.
Klagenfurt 2011.

Sisak

Mondsee
Bad Gastein
Stubnerkogel
Salzburg 2011.

Istra, 1. dio (Pula i Rovinj)
Istra, 2. dio (Brijuni i Fažana)

Bratislava 2011.

Bled, 1. dio
Bled, 2. dio

Postojnska jama

Venecija

Poreč i Rovinj

Minimundus, Austrija

Petzen 2013.

Graz

Familypark Neusiedlersee/Nežidersko jezero

Budimpešta, 1. dio
Budimpešta, 2. dio

Miramare, Italija
Trst, Italija

Styrassic Park, Austrija

Bad Vöslau, Austrija

Chiemsee, Bavarska, Njemačka
Legoland, Bavarska, Njemačka
Hohenschwangau i Neuschwanstein, Bavarska, Njemačka

Linz, Austrija

Željezno/Eisenstadt, Austrija


Zbog čega Kulerica?


Najprije, zato jer su sva pametnija imena koja sam imala na umu već bila zauzeta. Blogera očito ima puno previše. A zatim i zato jer se trudim ne živcirati se oko mnogih stvari, ponajviše oko ljudske gluposti. Be cool životni stav najbolje je što mogu učiniti za svoj miran san i nježni probavni sustav.