Chimichanga de pollo
za 4 osobe vrijeme pripreme: 60 min Sastojci: 8 tortilli (kupljene ili u domaćoj izradi) 3 paprike 7-8 šampinjona (po želji) 30 dkg pilećih prsa 1 konzerva graha kukuruz (po želji) sir Gauda 1 vrhnje 2 češnja češnjaka malo vina peršin začini (sol, papar, Vegeta, ljuta i slatka paprika, curry...) Priprema: Piletinu izrežite na kockice, začinite (paprika crvena ljuta, slatka, curry, sol, Vegeta, papar...) te nauljite i izmiješajte. Ostavite neko vrijeme da stoji. Na ulju pirjajte papriku, šampinjone i piletinu (preporučujem u odvojenim posudama). Sve stavite u jednu zdjelu (tavu, lonac), iscijedite grah i kukuruz te ispirjane sastojke pirjajte skupa još neko vrijeme. Posolite, popaprite začinite po vlastitom ukusu i dobro izmiješajte te pirjajte dok voda ne ispari. Na pečene tortille stavite 2-3 žlice pripremljenih (pirjanih) sastojaka i naribajte sir. Zamotajte ih kao palačinku te ih posložite u namašćeni protvanj (tepsiju ili kako već). Na zamotane i tako poslagane tortille naribajte sir i pecite u pećnici 15-ak minuta na 180 stupnjeva. Uz tortille možete servirati i bijeli umak. Vrhnje, iskosani peršin i češnjak izmiješajte, posolite i dodajte malo vina. Savjet: Pažljivo s vinom da vam umak ne bude prerijedak. Ukoliko je rijedak, dodajte mliječnog namaza i dobro izmiješajte. Dobar tek! |
kolovoz, 2006 | > | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv