Kuhajmo zajedno....

30.08.2006., srijeda

Chimichanga de pollo


za 4 osobe
vrijeme pripreme: 60 min





Sastojci:

8 tortilli (kupljene ili u domaćoj izradi)
3 paprike
7-8 šampinjona (po želji)
30 dkg pilećih prsa
1 konzerva graha
kukuruz (po želji)
sir Gauda
1 vrhnje
2 češnja češnjaka
malo vina
peršin
začini (sol, papar, Vegeta, ljuta i slatka paprika, curry...)

Priprema:

Piletinu izrežite na kockice, začinite (paprika crvena ljuta, slatka, curry, sol, Vegeta, papar...) te nauljite i izmiješajte. Ostavite neko vrijeme da stoji.

Na ulju pirjajte papriku, šampinjone i piletinu (preporučujem u odvojenim posudama). Sve stavite u jednu zdjelu (tavu, lonac), iscijedite grah i kukuruz te ispirjane sastojke pirjajte skupa još neko vrijeme. Posolite, popaprite začinite po vlastitom ukusu i dobro izmiješajte te pirjajte dok voda ne ispari.

Na pečene tortille stavite 2-3 žlice pripremljenih (pirjanih) sastojaka i naribajte sir. Zamotajte ih kao palačinku te ih posložite u namašćeni protvanj (tepsiju ili kako već). Na zamotane i tako poslagane tortille naribajte sir i pecite u pećnici 15-ak minuta na 180 stupnjeva.

Uz tortille možete servirati i bijeli umak. Vrhnje, iskosani peršin i češnjak izmiješajte, posolite i dodajte malo vina.

Savjet: Pažljivo s vinom da vam umak ne bude prerijedak. Ukoliko je rijedak, dodajte mliječnog namaza i dobro izmiješajte.

Dobar tek!

- 22:44 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Mali rječnik kulinarskih pojmova

Napomena