Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhanje

Marketing

Chimichanga de pollo


za 4 osobe
vrijeme pripreme: 60 min





Sastojci:

8 tortilli (kupljene ili u domaćoj izradi)
3 paprike
7-8 šampinjona (po želji)
30 dkg pilećih prsa
1 konzerva graha
kukuruz (po želji)
sir Gauda
1 vrhnje
2 češnja češnjaka
malo vina
peršin
začini (sol, papar, Vegeta, ljuta i slatka paprika, curry...)

Priprema:

Piletinu izrežite na kockice, začinite (paprika crvena ljuta, slatka, curry, sol, Vegeta, papar...) te nauljite i izmiješajte. Ostavite neko vrijeme da stoji.

Na ulju pirjajte papriku, šampinjone i piletinu (preporučujem u odvojenim posudama). Sve stavite u jednu zdjelu (tavu, lonac), iscijedite grah i kukuruz te ispirjane sastojke pirjajte skupa još neko vrijeme. Posolite, popaprite začinite po vlastitom ukusu i dobro izmiješajte te pirjajte dok voda ne ispari.

Na pečene tortille stavite 2-3 žlice pripremljenih (pirjanih) sastojaka i naribajte sir. Zamotajte ih kao palačinku te ih posložite u namašćeni protvanj (tepsiju ili kako već). Na zamotane i tako poslagane tortille naribajte sir i pecite u pećnici 15-ak minuta na 180 stupnjeva.

Uz tortille možete servirati i bijeli umak. Vrhnje, iskosani peršin i češnjak izmiješajte, posolite i dodajte malo vina.

Savjet: Pažljivo s vinom da vam umak ne bude prerijedak. Ukoliko je rijedak, dodajte mliječnog namaza i dobro izmiješajte.

Dobar tek!


Post je objavljen 30.08.2006. u 22:44 sati.