Kuće Hrvatska

petak, 26.02.2016.

Drugi kolosijek Dugo Selo-Križevci do 2019.

Konzorcij DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže ponovno izabran za izvođača radova.
Hrvatski konzorcij DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže ponovno je izabran za izvođača radova na rekonstrukciji postojećeg i
izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo - Križevci, priopćila je u četvrtak HŽ Infrastruktura.
Riječ je o strateškom projektu od javnog značaja i dosad najvećem infrastrukturnom željezničkom
projektu koji Europska unija sufinancira u Hrvatskoj prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.02.2016.

Stopa nezaposlenosti porasla peti mjesec zaredom, na 18,5 posto

Podaci s web stranice HZZ-a pokazuju da je na početku veljače rast nezaposlenosti zaustavljen, pa je trenutačno nezaposleno oko 290.700 osoba, otprilike 2.500 osoba manje nego na kraju siječnja.
Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u siječnju peti mjesec zaredom, sa 17,9 na 18,5 posto, pokazuju u utorak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
I dok je na mjesečnoj razini porasla, na godišnjoj je razini stopa nezaposlenosti pala. U siječnju je bila za 1,7 postotnih bodova manja u odnosu
na isti lanjski mjesec, kada je iznosila 20,2 posto cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.02.2016.

Kuće u Zagrebu najtraženije

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su se tijekom siječnja najviše pretraživale kuće na području Zagreba, Zadra, Osijeka, Pule i Samobora.
No, kada je o Zagrebu riječ, Diana Perger, vlasnica agencije za promet nekretninama "Euro-interijeri", za portal Crozilla.com kaže kako se najviše traže kuće u zoni
tramvaja za investicijsku gradnju, a na rubnim dijelovima grada i obroncima Sljemena za život. Navodi i kako kupci daju prednost rubnom zapadnom i sjeverozapadnom
dijelu grada pred istočnim real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.02.2016.

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je u srijedu uoči sjednice Vlade da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj.
"U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova", kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam.
"Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu.
Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka", kazao je Kuščević.
Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.
"Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata", kazao je Kuščević.
Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su,
radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.02.2016.

Uskoro potpisivanje ugovora za Kupare

Odluka Vlade kojim je pihvaćena ta ponuda odnosi se na tri koncesije koje se daju na 99 godina, i to na osnivanje prava građenja, na zakup hotela Grand i na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na području Brašina.
Investitor je ponudio 172 tisuće eura godišnje za naknadu za osnivanje prava građenja, 58,5 tisuća eura za godišnji zakup hotela Grand te naknadu za koncesiju na pomorskom dobru od 8,10 kuna po metru (oko 640 tisuća kuna godišnje) kao fiksni dio te još promjenljivi dio naknade za koncesiju na pomorskom dobru od 3 posto ukupnog godišnjeg prihoda ostvarenog pružanjem usluga na plaži.
Vlada je ujedno bila prihvatila i prijedlog sporazuma između države i općine Župa dubrovačka temeljem kojeg bi ta općina stekla pravo na 25 posto prihoda koje će država ostvarivati od naknade za osnivanje prava građenja i prava služnosti na zemljištu u državnom vlasništvu, kao i dijela prihoda od zakupa hotela Grand.
"Naš plan je u Kuparima u četiri godine uložiti nešto malo manje od 100 milijuna eura, izgraditi dva hotela s pet zvjezdica s oko 400 smještajnih jedinica i jednu vilu, sve vrlo luksuzne razine. Iako su prema uvjetima natječaja rokovi za dovršetak gradnje i primanje prvih gostiju najdulje u idućih sedam godina, vjerujemo da ćemo to moći obaviti znatno ranije te da će Ritz-Carlton prve goste imati već u sezoni 2020.", najavio je još ranije Paladina.
Prema poslovnom planu, radovi trebaju početi za otprilike godinu dana, što je, po ocjeni Paladina, kao i svi drugi rokovi, vrlo optimistično, jer prije toga će kao investitor surađivati s lokalnom zajednicom na izradi urbanističko-prostornog plana za tu lokaciju, koji sada ne postoji, a koji mora biti usklađen i s njihovom vizijom i master planovima za Kupare.
Rokovi će ovisiti i o njima kao investitoru, ali većim dijelom i o javnim institucijama koje će biti uključene, a nakon urbanističko-prostornog plana kreće izrada arhitektonskog i drugih rješenja potrebnih za početak radova,
u kojima će sudjelovati hrvatske građevinske i druge tvrtke stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2016.

Todorić za 28,7 milijuna eura prodaje Sub City južnoafričkom fondu

Todorićeve tvrtke ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravitelji prostora i to, finalizira li se ova kupoprodaja, za još 12 godina.
Konzum pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom," kratko su odgovorili iz Agrokora na upit prodaju li neke
objekte tom južnoafričkom investicijskom fondu stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.02.2016.

Deripaska nudi 140.000 eura za zakup Trstena

PODGORICA - Podgorička firma K.P.M. Limited, koja se povezuje sa ruskim milijarderom Olegom Deripaskom, ponudila je 140.000 eura za jednogodišnji zakup plaže Trsteno, bez uračunatog poreza na dodatu vrijednost. Minimalna cijena jednogodišnjeg zakupa jedne od najljepših plaža na Crnogorskom primorju bila je 30.000 eura.
Ponuda K.P.M. Limiteda otvorena je u petak, a predstavnici Morskog dobra o njoj će se izjasniti u narednih desetak dana, pišu Vikend novine.
Kompanija K.P.M Limited i sa njom povezana firma Overseas Assets Managment, koju takođe kontroliše Deripaska, vlasnici su zemljišnog kompleksa od 550.000 kvadrata
koji se prostire od rta Platamuni do uvale Trsteno.
Osim K.P.M. Limiteda, ponudu je dostavila i budvanska kompanija Altia Montenegro, koja je za zakup Trstena spremna da plati 110.000 eura, bez PDV-a.
Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, kompaniju Altia Motenegro osnovala je firma Altia Limited, dok se kao osnivač K.P.M. Limited vodi kompanija Tangril Equites LTD sa Britanskih djevičanskih ostrva.
Plaža Trsteno jedina je na području kotorske opštine za koju su dostavljene dvije ponude, od njih 19, koliko se našlo na tenderu Morskog dobra. Za ostale plaže, čije su početne cijene godišnjeg zakupa bile od 180 do 5.000 eura,
dostavljena je po jedna ponuda, dok za četiri nije bilo interesovanja apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.02.2016.

Nakon desetljeća životna osiguranja preotela liderstvo autoosiguranjima

Preliminarni podaci Hrvatskog ureda za osiguranje otkrivaju da je u 2003. na životnim osiguranjima ugovorena premija u visini 1,35 milijardi kuna dok je isplata po isteklim policama iznosila tek 173 milijuna kuna. Samo desetljeće i koju godinu poslije, konkretno za 2015.
premija na životnim osiguranjima narasla je na 2,93 milijarde kuna dok je osiguranicima s isteklim policama isplaćeno čak 1,65 milijardi kuna prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2016.

Ruska vlada najavila nove poreze naftnim tvrtkama

Izvori nisu mogli reći koliko se točno prihoda namjerava namaknuti zahvaljujući novom prijedlogu budući da se razgovori nastavljaju.
Ruske naftne tvrtke morat će ubuduće plaćati veće poreze na neka svoja polja u sklopu reformi koje je pripremilo rusko ministarstvo financija s ciljem povećanja prihodovne strane državnog proračuna, potvrdili su izvori za Reuters kojem je omogućen uvid u takve vladine planove.
Taj će prijedlog biti test hoće li se ministarstvo koje je zagovaralo štednju zbog gospodarske krize moći suprotstaviti moćnim energetskim lobijima koji tvrde kako trebaju poticaje a ne više poreze.
Prema dužnosnicima iz dvaju različitih ministarstava koji su govorili za Reuters pod uvjetom da ostaju neimenovani, posljedice porezne reforme bit će de facto ukidanje poreznih olakšica u nekim naftnim poljima.
To bi moglo pogoditi sva greenfield, odnosno nova razvijena naftna polja koja trenutno uživaju različite porezne olakšice, kazali su za Reuters izvori iz
ministarstva financija i energetike nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #