Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je u srijedu uoči sjednice Vlade da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj.
"U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova", kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam.
"Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu.
Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka", kazao je Kuščević.
Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.
"Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata", kazao je Kuščević.
Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su,
radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom nekretnine Istra

Post je objavljen 17.02.2016. u 11:30 sati.