Kuće Hrvatska

petak, 08.09.2017.

Hrvatski vojnici prvi put s hrvatskom jurišnom puškom VHS 2

Po prvi puta od sudjelovanja Oružanih snaga RH u misiji RS hrvatski vojnici bit će opremljeni hrvatskom puškom čime se podupire domaća obrambena industrija.
Ukupno 96 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u sklopu 7. hrvatskog kontinenta danas je ispraćeno u misiju potpore miru "Resolute Support"
u Afganistanu nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 12:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2017.

Softver za američke glasačke strojeve nastao je u Beogradu

Dominion Voting Systems podružnicu u Beogradu otvorio je 2005. godine i zapošljava pedesetak programera.
Barack Obama, Hillary Clinton i Donald Trump, kao i milijuni drugih američki birača, te stanovnici Filipina i Mongolije, glasali na strojevima čiji je softver napisan u Srbiji. Programeri iz beogradskog ogranka kanadske kompanije Dominion Voting Systems osmišljavaju isključivo sustave za elektronsko glasanje koji se koriste najviše u Americi, Aziji i Kanadi, piše Politika. Ti strojevi za glasanje prilično su pouzdani i brzi, kada su prije šest godina na Filipinima organizirani prvi elektronski izbori na svim razinama vlasti, zahvaljujući ovim tim strojevima
prvi neslužbeni rezultati bili su poznati već 30 minuta nakon zatvaranja biračkih mjesta nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.12.2016.

SMS Global otvorio podružnicu u Hrvatskoj, zaposlit će 30 radnika

Trenutno SMSGlobal ima bazu klijenata koja premašuje 360.000, uključujući poduzeća velikih razmjera poput Microsofta, ANZa, Etihada i Samsunga.
Tehnološka kompanija SMSGlobal započela je novu etapu svog poslovanja s internacionalnim proširenjem, otvorivši ovih dana hrvatsku podružnicu i ured za razvoj, u kojima namjerava zaposliti 30 developera i dizajnera, stoji u njezinu priopćenju.
SMSGlobal je svjetski poznati pružatelj SMS protokola, osposobljenih za slanje i primanje mnoštva SMS poruka odjednom, koju je prije 33 godine osnovao tehnološki guru Carl Krumins. Kao veliki igrač u sektoru komunikacija na globalnoj razini, kompanija je revolucionizirala način na koji poslovanja mogu komunicirati sa svojim klijentima, korisnicima i zaposlenicima.
Trenutno SMSGlobal ima bazu klijenata koja premašuje 360.000, uključujući poduzeća velikih razmjera poput Microsofta, ANZa, Etihada i Samsunga.
U optjecaju su također planovi za daljnje proširenje njihove baze s klijentelom diljem svijeta.
Taj tehnološki gigant je ima ukupno aktivnih 6 ureda diljem svijeta.
"Zaintrigiran i uzbuđen s prospektom vala novog i mladog tehnološkog talenta u istočnoj Europi, kao i s prilikom za njegov razvoj, Krumins se odlučio na kupnju prostora u Zagrebu koji služi kao novootvoreni ured za razvoj", navodi se u priopćenju.
U uredu od 401 četvorni metar u Eurotoweru, planira se angažirati 30 talentiranih developera i dizajnera, koji će raditi na razvoju kompletno nove i napredne platforme za digitalnu komunikaciju. Ona će pri završetku biti lansirana u New Yorku, a eventualno i puštena u optjecaj na globalnoj razini.
"Vrlo smo uzbuđeni što otvaramo podružnicu u Hrvatskoj. Uvidjeli smo da postoji izrazit talent za tehnologiju u ovom dijelu svijeta i jednostavno ne možemo dočekati da dovedemo više mladih developera koji će postati dio našeg tima", izjavio je Krumins.
Projekt i sve operacije vezane uz hrvatsku podružnicu SMSGlobala nadgleda Nedim Čehajić, 22-godišnji projekt menadžer.
SMSGlobal je trenutno u procesu zapošljavanja, a posao je okarakteriziran zavidnim plaćama i
prilikama za konstantni razvoj i unaprjeđivanje vještina zaposlenika nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.10.2016.

Hervis otvorio 200. prodavaonicu

Širenje Hervisa u regiji, ali i šire omogućuju usmjerenost na inovacije, među ostalim i višekanalna mogućnost kupovanja koja je omogućena svim Hervisovim kupcima.
Uspješnost tog koncepta potvrđuje i zavidna brojka: Hervis je otvaranjem svoje dvjestote trgovine na novoj poslovnoj prekretnici nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 19:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.06.2016.

Zbog Beograda na vodi Vučić ruši gradonačelnika

Mutni poslovi Malog
Skromno naselje Savamala našlo se na putu gradnji velikog stambenog-poslovnog kompleksa Beograd na vodi, vrijednog 3,5 milijarde eura, kojeg uz veliku Vučićevu podršku priprema kompanija iz UAE-a Eagle Hills. Rušenje naselja došlo je kao naručeno srpskoj oporbi te je organizirala već tri prosvjeda i najavljuje nove. "Siguran sam da im namjera nije bila loša i da su željeli osigurati mnogo ljepši prostor čisteći od ucjenjivača ili kriminalaca koji su zloupotrebljavali taj prostor za svoju zaradu, ali to se ne smije tako raditi", rekao je Vučić govoreći o noćnom pohodu u Savamali između 24. i 25 travnja, kada su u Srbiji održani parlamentarni izbori.
Gradonačelnik Siniša Mali je za događaje u Savamali, kada su nepoznate osobe u fantomkama bagerima rušile kuće i prolaznicima oduzimale mobitele tvrdio: "Ni Grad Beograd, ni bilo koja institucija nije u tome sudjelovala i to je ono za šta sam ja odgovoran." Iako Vučić zasad hvali Malog, on je težak uteg vlasti naprednjaka koji ovih dana formiraju novu vladu. Mali je radio u Agenciji za privatizaciju, vodio je konzultantsku agenciju Oli Consulting, da bi postao savjetnik za financije tada prvom potpredsjedniku vlade Vučiću, a zatim gradonačelnik. Prošle godine otkriveno je da je povezan s četiri netransparentne offshore kompanije, a Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) tvrdi kako je u vrijeme obavljanja javnih dužnosti Mali bio dio tih kompanija.
Kupovina 24 apartmana
Konkretno, navodi se da je Mali kao direktor dvije tvrtke s Britanskih Djevičanskih otoka kupio 24 luksuzna apartmana u bugarskom ljetovalištu Sveti Nikola od direktora ruske kompanije Lukoil kojoj je Mali 2003.
pomogao u privatizaciji benzinskih postaja Beopetrola nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.02.2016.

Kuščević: Uskoro odluka o modelu poticane stanogradnje

ZAGREB - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević izjavio je u srijedu uoči sjednice Vlade da će se vrlo brzo donijeti odluka s kojim će se od tri modela nastaviti poticajna stanogradnja (POS) u Hrvatskoj.
"U Hrvatskoj postoje tri programa POS-a, a postoji i taj vrlo dobar zakon te se samo u dvije godine izgradilo više od pet tisuća stanova", kazao je Kuščević, dodajući da se sada sagledavaju aspekti sva ta tri modela - POS, POS Plus i POS najam.
"Razgovaramo s bankama i vrlo brzo ćemo donijeti odluku s kojim ćemo modelom poticane stanogradnje nastaviti u ovoj godini i u ovom mandatu.
Želimo da se što manje optereti državni proračun i što više gradi s novcima banaka", kazao je Kuščević.
Ranije jutros ministar je, gostujući u emisiji HRT-a, najavio ukidanje projekta 'obveznog energetskog certificiranja apartmana za iznajmljivanje'.
"Dobro smo proučili pravnu strukturu i problematiku, konzultirali smo se s Ministarstvom turizma, sa širokim spektrom stručnjaka i ja sam donio odluku - ukinut ćemo certificiranje apartmana. Moj stručni tim upravo radi na toj odluci, bude li gotova, ja ću je potpisati i s time smo riješili dileme oko tih certifikata", kazao je Kuščević.
Zajednica obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK) pozvala je početkom veljače Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja da povuče pravilnik o obvezi pribavljanja energetskog certifikata za pružatelje turističkih usluga smještaja u domaćinstvu jer se, poručili su,
radi o dodatnom parafiskalnom nametu koji opterećuje domaćinstva koja se bave turizmom nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.07.2015.

Intenzitet oporavka građevine ovisi o korištenju fondova EU

ZAGREB - U travnju je indeks građevinskih radova pao za 1,1% na mjesečnoj razini (prema desezoniranim podacima), dok je na godišnjoj razini zabilježen njegov rast od 0,1% (prema kalendarski prilagođenim podacima). Time se, na godišnjoj razini, nastavlja rast građevinske aktivnosti započet u ožujku nakon šest godina gotovo kontinuiranog pada.
I nadalje se povoljnija kretanja ostvaruju na radovima na zgradama (na godišnjoj razini porasli za 3,2%) dijelom kao rezultat življe građevinske aktivnosti na turističkim objektima, industrijskim objektima, energetskoj obnovi javnih zgrada i obiteljskih kuća te izgradnji stanova u okviru projekata POS-a. Usto, pad aktivnosti na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi, složene građevine na industrijskim prostorima, ostale građevine) postupno usporava pa je, nakon pada od 5,7% u veljači te od 3,3% u ožujku, u travnju građevinska aktivnost na ostalim građevinama smanjena za relativno skromnih 1,2%. Pritom je u travnju udio radova na ostalim građevinama dosegao 55,7% ukupnih građevinskih radova, što je 1,8 postotnih bodova više nego u ožujku.
- Nakon šest godina kontinuiranog pada obujma građevinskih radova, koji je od pretkrizne 2008. godine do 2014. godine smanjen za gotovo 43%, u ožujku i travnju ove godine građevinska aktivnost
bilježi zaustavljanje negativnog trenda te minimalan rast koji je u travnju iznosio 0,1% na godišnjoj razini. Većina pokazatelja građevinske aktivnosti početkom ove godine pokazuje naznake oporavka,
ali intenzitet oporavka ovisit će i o korištenju dostupnih potencijala, poput fondova Kohezijske politike EU, ali i korištenja investicijskog plana za Europu (tzv. Junckerova plana) nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.02.2015.

Slovenija kreće s novom evaluacijom nekretnina uoči uvođenja poreza

Prema novom načinu procjene vrijednosti, cijene pojedinih vrsta nekretnina na nekim će se područjima u državi smanjiti u rasponu od 10 do čak 37 posto, čime će
se smanjiti i porezna osnova za njihove vlasnike
Od ukupno 6,5 milijuna nekretnina u državnom registru, niže u odnosu na prvu procjenu iz 2011. godine bit će procijenjeno 760.000 nekretnina, dok se povećanje vrijednosti
nekretnina ne predviđa ni za jednu nekretninsku zonu, objavila je slovenska vlada, koja priprema novi zakon o porezu na nekretnine s namjerom da on stupi na snagu s početkom iduće godine.
Na uvođenju poreza na nekretnine inzistirala je prijašnja vlada, ali je zakon, koji je već bio prihvaćen, ustavni sud poništio, među ostalim i zbog spornog načina
izračunavanja porezne osnove za nekretnine nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 23:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.11.2013.

Od Ministarstva Vodičani traže 2,6 milijuna kuna

Na javni poziv Ministarstva turizma za prijavu projekata za program Fonda za razvoj turizma u 2013. godini, Grad Vodice prijavio je tri sveobuhvatna i skupa projekta: Sportsko-rekreacijski centar Račiće, kupališni pojas Punta-Blata-Bristak, te šetnicu oko otoka Prvića.
Sredstva iz tog Fonda namijenjena su javnom sektoru i to za projekte razvoja javne infrastrukture i očuvanje resursne osnove turističkih atrakcija. Ministarstvo sufinancira do 80 posto prihvatljivih troškova provedbe pojedinog programa ili projekta. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000 kuna.
Vodičani su stoga zatražili sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije koja još nedostaje investicijskim projektima javne turističke infrastrukture, a neophodna je za njihovo kandidiranje na sredstva strukturnih EU fondova. Prema odredbama resornog ministarstva, za prijavljene vrijednosti projekata može se dobiti najviše do 80 posto prihvatljivih troškova nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2012.

Kamp Park Umag hotel i vile

Nacrt konačnog prijedloga ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana Istarske županije, pokrenute na inicijativu hotelijerske kuće Istraturist, dobio je negativno mišljenje umaških vijećnika, jer nije udovoljeno zahtjevu da se u kampu Park Umag povećaju smještajni kapaciteti u dijelu koji pripada Gradu Umagu. Namjera te tvrtke je u kampu, koji se prostire na području Umaga i Općine Brtonigle na površini od ukupno 70 hektara, izgraditi hotel i 30-ak vila.

Spomenimo još i to da je Park Umag pod upravom Istraturista više od 20 godina. Postojeće stanje u kampu čini 2.060 smještajnih jedinica nekretnine Istra, od čega su 268 mobilne kućice, zatim 596 luksuznih parcela s priključkom za vodu, odvod, struju, satelitskom televizijom, te 1.196 standardnih parcela s priključkom za struju. Kamp ima kategoriju od četiri zvjezdice, u cijelosti je opremljen i uređen po konceptu hotela na otvorenom, ima uređene plaže i tri kilometra dugu šetnicu.

Oznake: nekretnine Istra

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #