Kuće Hrvatska

petak, 10.06.2016.

Zbog Beograda na vodi Vučić ruši gradonačelnika

Mutni poslovi Malog
Skromno naselje Savamala našlo se na putu gradnji velikog stambenog-poslovnog kompleksa Beograd na vodi, vrijednog 3,5 milijarde eura, kojeg uz veliku Vučićevu podršku priprema kompanija iz UAE-a Eagle Hills. Rušenje naselja došlo je kao naručeno srpskoj oporbi te je organizirala već tri prosvjeda i najavljuje nove. "Siguran sam da im namjera nije bila loša i da su željeli osigurati mnogo ljepši prostor čisteći od ucjenjivača ili kriminalaca koji su zloupotrebljavali taj prostor za svoju zaradu, ali to se ne smije tako raditi", rekao je Vučić govoreći o noćnom pohodu u Savamali između 24. i 25 travnja, kada su u Srbiji održani parlamentarni izbori.
Gradonačelnik Siniša Mali je za događaje u Savamali, kada su nepoznate osobe u fantomkama bagerima rušile kuće i prolaznicima oduzimale mobitele tvrdio: "Ni Grad Beograd, ni bilo koja institucija nije u tome sudjelovala i to je ono za šta sam ja odgovoran." Iako Vučić zasad hvali Malog, on je težak uteg vlasti naprednjaka koji ovih dana formiraju novu vladu. Mali je radio u Agenciji za privatizaciju, vodio je konzultantsku agenciju Oli Consulting, da bi postao savjetnik za financije tada prvom potpredsjedniku vlade Vučiću, a zatim gradonačelnik. Prošle godine otkriveno je da je povezan s četiri netransparentne offshore kompanije, a Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) tvrdi kako je u vrijeme obavljanja javnih dužnosti Mali bio dio tih kompanija.
Kupovina 24 apartmana
Konkretno, navodi se da je Mali kao direktor dvije tvrtke s Britanskih Djevičanskih otoka kupio 24 luksuzna apartmana u bugarskom ljetovalištu Sveti Nikola od direktora ruske kompanije Lukoil kojoj je Mali 2003.
pomogao u privatizaciji benzinskih postaja Beopetrola nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #