Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 26.02.2018.

Kineski milijarder postao najveći dioničar Daimlera, kompanije u čijem je vlasništvu Mercedes

U vladi nisu željeli komentirati izvješće njemačkog tabloida Bild am Sonntag prema kojem će Li posjetiti ured njemačke kancelarke Angele Merkel kako bi se u utorak tajno sastao s njezinim ekonomskim
savjetnikom nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 14:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.09.2017.

Century 21 okrupnjava tržišta nekretnina

Century 21 Hrvatska dio je američke tvrtke Century 21 Real Estate, okuplja 7400 nezavisnih agencija, ima 111 tisuća nezavisnih prodajnih predstavnika i prisutan je u 78 država svijeta.
- Hrvatsko tržište ima veliki potencijal, posebno za strane kupce i ulagače. U tom segmentu našim partnerima možemo ponuditi kvalitetnu platformu kako bismo što lakše došli do inozemnih klijenata. Hrvatske agencije za promet nekretninama već su odavno prepoznale snagu i sigurnost ulaska u globalne sustave franšiza, ali zbog uvjeta koji su im dosad nuđeni i slabe ponude franšiza nisu imali mogućnosti izabrati najbolju opciju za sebe. Trenutačno je nekoliko agencija u fazi pripreme za ulazak u naš sustav. Plan je da u sustav uđe otprilike 30 do 35 hrvatskih agencija te da do kraja godine prve agencije započnu poslovati unutar sustava Century 21 - otkriva za Jutarnji list Mario Debelec, direktor tvrtke Globalne nekretnine, koja je vlasnik master franšize (franšizodavac daje primatelju franšize ekskluzivno pravo na korištenje franšiznog paketa na jednom precizno određenom području)
Century 21 za Hrvatsku nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.05.2016.

Fond nastavlja sa sufinanciranjem energetske obnove višestambenih zgrada

V.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost također je najavio da će u srpnju biti raspisan novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada a nakon toga i natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Novost je da se projekti više neće financirati iz nacionalnih sredstava, nego iz dostupnih Europskih fondova.
"U sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za obnovu stambenog sektora do 2020. godine dostupno je čak 100 milijuna eura – 30 milijuna eura za obnovu obiteljskih kuća, dok je 70 milijuna eura predviđeno za obnovu višestambenih zgrade. Međutim, povlačenje EU sredstava podrazumijeva i prilagodbu uvjeta sufinanciranja", rekao je Majdandžić.
Objasnio je da će se pri određivanju visine poticaja u obzir uzimati kriteriji razvijenosti županije pa će se poticaji kretati od 40 do 50 posto. Naime, europska pravila projekte energetske obnove tretiraju kao projekte koji svojim korisnicima donose značajne uštede, pa samim tim i izravnu financijsku korist.
Na natječaj za europska sredstva građani će moći prijaviti zgrade D razreda ili lošije ako su smještene na kontinentu, odnosno C razreda i lošije ako se nalaze u primorju. Moguća će biti obnova samo cjelovitih zgrada, a ne pojedinačnih ulaza te će projekti, kako bi se kvalificirali za sufinanciranje, morati ostvariti više od 50 posto ušteda energije potrebne za zagrijavanje.
Uvjeti natječaja još se usuglašavaju s ministarstvima graditeljstva i prostornog uređenja te regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
Više detalja o izmjenama programa očekuju se u tjednima koji slijede, pa iz Fonda građane pozivaju da redovito prate internetske stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
"Svjesni smo da postoji veliki broj zgrada već sada spremnih za obnovu te vjerujemo kako neće biti problem prilagoditi
postojeće projekte kako bi zadovoljili nove uvjete sufinanciranja", rekao je Majdandžić nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2016.

Ruska vlada najavila nove poreze naftnim tvrtkama

Izvori nisu mogli reći koliko se točno prihoda namjerava namaknuti zahvaljujući novom prijedlogu budući da se razgovori nastavljaju.
Ruske naftne tvrtke morat će ubuduće plaćati veće poreze na neka svoja polja u sklopu reformi koje je pripremilo rusko ministarstvo financija s ciljem povećanja prihodovne strane državnog proračuna, potvrdili su izvori za Reuters kojem je omogućen uvid u takve vladine planove.
Taj će prijedlog biti test hoće li se ministarstvo koje je zagovaralo štednju zbog gospodarske krize moći suprotstaviti moćnim energetskim lobijima koji tvrde kako trebaju poticaje a ne više poreze.
Prema dužnosnicima iz dvaju različitih ministarstava koji su govorili za Reuters pod uvjetom da ostaju neimenovani, posljedice porezne reforme bit će de facto ukidanje poreznih olakšica u nekim naftnim poljima.
To bi moglo pogoditi sva greenfield, odnosno nova razvijena naftna polja koja trenutno uživaju različite porezne olakšice, kazali su za Reuters izvori iz
ministarstva financija i energetike nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.07.2015.

Tražene cijene kuća najviše u Dubrovniku i Splitu

ZAGREB - Prosječne tražene cijene kuća tijekom lipnja su zabilježile nešto niže vrijednosti no tijekom svibnja, a porast cijena zabilježen u Vukovaru (2,4 posto), Šibeniku (2,6 posto), Varaždinu (2,7 posto) i Splitu (3,3 posto), pokazuju podaci portala Crozilla.com. Najskuplje kuće koje su se oglašavale tokom lipnja nalaze se na području Dubrovnika, a prosječna tražena cijena im je iznosila 3448 eura po metru kvadratnom. Visoke cijene "kvadrata" kuća oglašavane su i u Splitu gdje se u prosjeku kreću po 2207 eura, a taj je iznos 3,3 posto viši no mjesec ranije.
Najniže cijene kuća tijekom lipnja su na portalu Crozilla.com oglašavane u Sisku, a tamo se za metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 511 eura. Niske cijene "kvadrata" su zabilježene i u Vukovaru, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 519 eura, te u Bjelovaru gdje se za metar kvadratni tražilo 582 eura.
Cijene zagrebačkih kuća, na mjesečnoj su razini pale za 5,3 posto, a za jedan se metar kvadratni, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 1186 eura.
Pulskim je kućama prosječna tražena cijena pala za 1,5 posto, pa se spustila na 1404 eura. Pad cijena od 0,2 posto, zabilježen je u Rijeci, gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1194 eura, te u Zadru gdje se tijekom lipnja za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1683 eura nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 20.01.2015.

Austrija ulaganjem u stanogradnju želi potaknuti ekonomiju

BEČ - Austrija planira ubrzati ulaganja u javni sektor i u stanogradnju kako bi potaknula rast gospodarstva, najavio je austrijski ministar gospodarstva Reinhold Mitterlehner. "Gospodarsko stanje u Europi suočeno je sa stagnacijom. Moramo djelovati protiv toga", rekao je Mitterlehner za list Oesterreich.
Naveo je da Austrija računa na sredstva iz 315 milijardi eura vrijednog fonda Europske unije za poticanje investicija, no dodao je i da su potrebne poticajne inicijative na nacionalnoj razini.
"Jedan od važnijih projekata u 2015. godini bit će intenziviranje stanogradnje, ubrzavanjem već ranije planiranih projekata uz povoljne kamatne stope. Do pet milijardi eura planira se za stanogradnju", kazao je Mitterlehner u intervjuu za taj list. Ubrzat će se pritom i realizacija građevinskih projekata na saveznoj razini, a smanjit će se i birokracija, dodao je.
Austrija je ranije predviđala da će u 2015. njezin strukturni proračunski deficit iznositi jedan posto bruto domaćeg proizvoda, ali je pod pritiskom Europske komisije u listopadu smanjila taj manjak za 0,3 postotna boda.
Aktivnosti u austrijskom gospodarstvu pale su u trećem tromjesečju 2014. godine, a ekonomisti uglavnom očekuju da će u 2015. BDP rasti za manje od jedan posto nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.08.2014.

HNB: Nema naznaka oporavka na tržištu nekretnina

ZAGREB - Aktualne cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj vratile su se na razine s kraja 2004. godine, no ni uz takav osjetan pad cijena nema naznaka promjena na zamrlom tržištu nekretnina, čije oživljavanje prvenstveno ovisi o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te s tim povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava.
Višegodišnja tendencija smanjivanja cijena stambenih nekretnina nastavila se krajem prošle te početkom ove godine, na godišnjoj razini cijene su prosječno pale za još 12 posto.
Tako je krajem 2013. kumulativni pad postignutih cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj s njihovih najviših razina, dosegnutih 2008., iznosio oko 30 posto, podaci su iz najnovije publikacije Hrvatske narodne banke "Financijska stabilnost".
Pritom se napominje kako tražene cijene stambenih nekretnina mjerene tržišnim indeksima upućuju da je kumulativni pad u tom razdoblju bio nešto manji (oko 20 posto), no s obzirom na usklađivanja traženih i ponuđenih cijena, koja su uobičajena u pregovaračkom procesu pri kupoprodajama, navedena je cjenovna korekcija realna.
Ta je korekcija, navode analitičari središnje banke, u cijelosti poništila snažan rast cijena zabilježen u pretkriznom razdoblju vrativši ih na razine s kraja 2004.
Budući da će očekivanje daljnjeg pada, uz niske razine potrošačkog optimizma, nastavljati vršiti pritisak na korekciju cijena, ocjenjuje se kako je nastavak takvih kretanja na tržištu nekretnina izgledan i u ostatku godine.
Rastuća nezaposlenost i smanjenje dohotka raspoloživog za potrošnju i investicije kućanstava u uvjetima još uvijek visoke neizvjesnosti glede ekonomskog oporavka nastavili su odgađati planove za kupnju ili izgradnju stambenih jedinica. Uz to, nesklonost novom stambenom zaduživanju i intenziviranju investicijske aktivnosti stanovništva dodatno je pojačana još uvijek prisutnim očekivanjima nastavka cjenovne korekcije u budućnosti.
Pritom potražnju kućanstava za novim stambenim kreditima nisu stimulirale ni blago niže kamatne stope banaka. Stoga će, unatoč i nadalje povoljnoj financijskoj dostupnosti stanova, oporavak tržišta nekretnina nastaviti primarno ovisiti o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava, zaključuju analitičari središnje banke nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2014.

French Store: Gastronomska ponuda Francuske od sad u srcu Zagreba

Nedavno otvoren dućan French Store je prvi specijaliziran dućan s francuskim pićima i delikatesama u Zagrebu. Na adresi Bukovačka cesta 25 očekuje vas najbolje od najboljeg iz srca Francuske.
Nedavno otvoren dućan French Store je prvi specijaliziran dućan s francuskim pićima i delikatesama u Zagrebu. Na adresi Bukovačka cesta 25 očekuje vas najbolje od najboljeg iz srca Francuske. Svim ljubiteljima internet kupovine dostupan je i web shop uz koji je proces kupnje brz, jednostavan i lak te će se u par klikova mišem u vašoj košarici pronaći najfinije od francuskog pića i delikatesa nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.02.2014.

Rus želi kupiti otok na Sjevernom Jadranu

– Ponuda za kupnju otoka nema puno. Tek pokoja. Kada do nas i stignu, najčešće dolaze iz država s područja bivšeg Sovjetskog Saveza. Uglavnom se ipak radi o Rusima. Doduše, znaju i Englezi pokazivati zanimanje za ovakve investicije. Naravno, sve su to iznimno imućni ljudi kojima je kupnja otoka prije svega stvar prestiža, kaže Milan Mandić za Novi list.
Bijeg od užurbane i stresne civilizacije na samoću jadranske pučine drugi je dobar razlog da netko dio svog bogatstva uloži u otok. A jadranskih otoka na prodaju nema puno; možda dvadesetak. Zanimljivo, Milan Mandić otkriva da je njegovu agenciju već zvalo nekoliko prodavatelja sjevernojadranskih otoka. Radi se o suvlasnicima otoka koji su složni da prodaju naslijeđeno. No, sve je još daleko od toga da je posao sklopljen. I nitko, jasno, zasad još ne prodaje Krk, Cres ili Lošinj, ali otoci koji im gravitiraju su – na prodaju. Blizina zračnih luka Pula i Rijeka razlog je ovom zanimanju za sjevernojadranske otoke.
– Ovaj naš kupac traži otok površine od 50.000 do 400.000 četvornih metara. Zbog privatnosti traži nenaseljeni otok, dodaje Mandić nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #