Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Austrija ulaganjem u stanogradnju želi potaknuti ekonomiju

BEČ - Austrija planira ubrzati ulaganja u javni sektor i u stanogradnju kako bi potaknula rast gospodarstva, najavio je austrijski ministar gospodarstva Reinhold Mitterlehner. "Gospodarsko stanje u Europi suočeno je sa stagnacijom. Moramo djelovati protiv toga", rekao je Mitterlehner za list Oesterreich.
Naveo je da Austrija računa na sredstva iz 315 milijardi eura vrijednog fonda Europske unije za poticanje investicija, no dodao je i da su potrebne poticajne inicijative na nacionalnoj razini.
"Jedan od važnijih projekata u 2015. godini bit će intenziviranje stanogradnje, ubrzavanjem već ranije planiranih projekata uz povoljne kamatne stope. Do pet milijardi eura planira se za stanogradnju", kazao je Mitterlehner u intervjuu za taj list. Ubrzat će se pritom i realizacija građevinskih projekata na saveznoj razini, a smanjit će se i birokracija, dodao je.
Austrija je ranije predviđala da će u 2015. njezin strukturni proračunski deficit iznositi jedan posto bruto domaćeg proizvoda, ali je pod pritiskom Europske komisije u listopadu smanjila taj manjak za 0,3 postotna boda.
Aktivnosti u austrijskom gospodarstvu pale su u trećem tromjesečju 2014. godine, a ekonomisti uglavnom očekuju da će u 2015. BDP rasti za manje od jedan posto nepremičnine Hrvaška

Post je objavljen 20.01.2015. u 11:45 sati.