Kuće Hrvatska

četvrtak, 25.09.2014.

Država Hypu nudi dio Golog otoka

ZAGREB - Nakon što se odustalo od kupnje zemljišta za gradnju LNG terminala na Krku, država sad Hypo banci nudi novo rješenje – zamjenu za dio Golog otoka.
Naime, parcela na kojoj bi trebao niknuti terminal pod hipotekom je te banke i dok god se slučaj ne riješi, projekt će i dalje stajati na mrtvoj točki.
- Namjera nam je zamijeniti jedan dio zemljišta na Golom otoku koji bi odgovarao tržišnoj vrijednosti zemljišta na Krku. Rješavanje pitanja zemljišta svakako će ubrzati cijeli projekt s obzirom na to da je to preduvjet za izdavanje građevinske dozvole, rekao je za tportal Mladen Antunović, direktor tvrtke LNG Hrvatska nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.09.2014.

Veliki interes za Goli otok, nudi se i varijanta gay turizma

ZAGREB - Danas istječe rok za predaju ideja, inicijativa i programa razvoja 100 državnih nekretnina u Hrvatskoj na poziv koji je krajem srpnja objavio Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), a među do sada pristiglim inicijativama je i više od deset za revitalizaciju Golog otoka, doznaje danas Hina iz tog ureda. Kako ističu iz DUUDI-ja, relativno su zadovoljni dosad pristiglim idejama u sklopu prve savjetodavne akcije "Projekti 100". Još ne mogu iznositi detalje o njihovom broju i sadržaju, već će pričekati nekoliko dana zbog prijava koje stižu poštom, nakon čega će o izvijestiti javnost.
Napominju i da bez obzira na pristigle ideje i inicijative ništa još nije konačno određeno, nego će se sve prvo analizirati i razgovarati s inicijatorima, a tek potom organizirati javne natječaje za davanje u zakup, najam i prodaju tih nekretnina prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH. DUUDI, naime, podsjeća da je tražio iskazivanje interesa, ideje i prijedloge za stavljanje državnih nekretnina u funkciju, da ih se iskoristi kao 'motor' daljeg razvoja jedinica lokalne samouprave te prikupe znatna sredstva.
Među tim nekretninama ima i neizgrađenog i izgrađenog građevinskog zemljišta te objekata, ima ih u svakoj županiji, većinom su to bivše vojne nekretnine, a sveukupno obuhvaćaju površinu od 20 milijuna metara četvornih.
Kao vrlo interesantne iz DUUDI-ja su izdvojili brojne vile u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama (vila Izvor), bivšu političku školu u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku Vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezaru Sisak (stara tvornica), rezidencijalni objekt u Zagrebu, data centar Deanovec te Goli otok, koji među svim nekretninama zauzima jednu od najvećih površina, 4,5 milijuna metara četvornih ili skoro 25 posto od ukupne površine nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.09.2014.

Investicije u građevini padaju veći niz godina, što je potrebno da bi se takav trend zaustavio?

Damir Percel smatra da je konkretna provedba velikih investicija osnovni uvjet za oporavak graditeljstva.
Osnovni uvjet za značajan oporavak i zaustavljanje pada sektora graditeljstva je konkretna provedba velikih investicija, pogotovo javnih.
Takve investicije su najavljivane, ali ih u posljednjih nekoliko godina naprosto nije bilo. S druge strane, kada se govori o privatnim investicijama, uvjet je osiguranje dobre poduzetničke klime nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.09.2014.

Jadran čisti nekretnine od tereta, u vlasništvo vraća autokamp Selce i naselje Kačjak

Prema sporazumu s Vladom RH te Stečajnom planu Jadrana d.d., Uprava Jadrana je nakon završetka stečajnog postupka uspješno realizirala obvezu upisa dioničara u Središnje depozitarno klirinško društvo te završava rješavanje imovinsko-pravnih pitanja nekretnina i provedbu sporazuma s vjerovnicima.
I nakon završetka stečajnog postupka Uprava Jadrana d.d. nastavila je pregovore s vjerovnicima pa se i nakon zaključenja stečajnog postupka određen broj vjerovnika priključio Stečajnom planu, odrekli su se prava na odvojeno namirenje te su ušli u režim Stečajnog plana koji im daje pravo da za tražbinu 1. višeg isplatnog reda budu namireni 50% u dionicama, a 50% u novcu tijekom 60 mjeseci prema mogućnostima Društva te u drugom isplatnom redu 80% u dionicama.
U Jadranu kao prioritet smatraju isplatu dijela tražbina za 840 bivših i sadašnjih zaposlenika kojima je početkom ove godine isplaćeno 7,3 milijuna kuna, a preostalo je za isplatiti 23,2 milijuna kuna dok je namirenje u dionicama u potpunosti izvršeno. Uprava vjeruje da će, obzirom na dosadašnje poslovne rezultate, ponovnu isplatu dijela tražbina realizirati krajem ove ili početkom iduće godine.
Jadran nastavlja uspješnu turističku sezonu za koju su dijelom obnovljeni i otvoreni svi turistički kapaciteti, a koja će završiti pozitivnim poslovnim rezultatom nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #