Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 25.09.2017.

Todorić se opet oglasio na blogu: "Tko vodi Agrokor?"

"Ante Ramljak, današnji izvanredni upravitelj Agrokora, koji je, prema vlastitim riječima pisao Lex Agrokor, uveo je svojeg bivšeg poslodavca i poslovne suradnike u kreiranje i nadgledanje
poslova kompanije."
Ivica Todorić napisao je novu objavu na svojem blogu u kojoj se posebno osvrnuo na izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka:
"Ante Ramljak, današnji izvanredni upravitelj Agrokora, koji je, prema vlastitim riječima pisao Lex Agrokor, uveo je svojeg bivšeg poslodavca i poslovne suradnike u kreiranje i nadgledanje poslova kompanije. Cijela skupina ljudi, interesantno, dolazi iz CAIB-a Beč, investicijske banke koja je u kasnim devedesetima i početkom prvog desetljeća 2000. godine bila iznimno aktivna u brojnim transakcijama u
Hrvatskoj i regiji nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 28.12.2016.

Izgradnja dva luksuzna ljetovališta Valamar Rivijere vrijednih 562 milijuna kuna

"U ta dva ljetovališta radit će više od 620 zaposlenika, a u samu izgradnji uključen je lokalni građevinski sektor, s tim da je čak 55 posto lokalnih tvrtaka i dobavljača opreme iz Istre", rekao je Kukurin.
Po njegovim riječima, taj opsežni investicijski projekt u Rapcu uključuje kompletnu rekonstrukciju dvaju ljetovališta sa 764 smještajne jedinice u 15 zgrada, devet tematskih restorana i 13 bazena. Gradi se i Maro klub te više igrališta za djecu, dva zabavna centra, unutarnji i vanjski fitness i wellness. Ulaganje obuhvaća i uređenje plaža i šetnica te hortikulturno uređenje kompletne zone. Gradilište se prostire na više od 15 hektara i najveće je gradilište u hrvatskom turizmu.
Flego je istaknuo kako iz godine u godinu Istra potvrđuje svoju vodeću poziciju u razvoju turizma u Hrvatskoj.
"To je rezultat strateškog planiranja i dugoročnog razvojnog usmjerenja u kojem investicije poput ove u Rapcu predstavljaju najbolju potvrdu izvrsne suradnje javnoga i privatnog sektora te stvaranja pozitivne poduzetničke klime", rekao je istarski župan, dodajući kako to što u izgradnji tih dvaju ljetovališta na dan prosječno radi 1100 radnika dovoljno govori o veličini projekta vrijednog više od pola milijarde kuna.
Po riječima labinskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Tulia Demetlike, taj veliki investicijski projekt ima iznimno značenje za dugoročno pozicioniranje Rapca kao prestižne turističke destinacije,
ali i za razvoj tog dijela Istre nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 11:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2016.

Kuvajćani će ubrzo slobodno kupovati nekretnine u BiH

Prema sadašnjem zakonu stranci kao fizičke osobe mogu postati vlasnici nekretnina po načelu reciprociteta, čega s Kuvajtom neće biti.
Državljani Kuvajta, jedne od najbogatijih država na svijetu, uskoro bi mogli dobiti mogućnost kupnje i uknjižbe nekretnina na svoje ime na teritoriju Bosne i Hercegovine bez postojećih zakonskih ograničenja koja se odnose na nužnost reciprociteta odnosno mogućnost da i državljani BiH takvo isto pravo imaju u Kuvajtu, prenose u petak lokalni mediji. Takav prijedlog već se ozbiljno razmatra u vladi Federacije BiH, potvrdio je savjetnik entitetskog premijera Suvad Osmanagić za Dnevni avaz. Prema njegovim riječima, cijeli projekt izmjene zakona bi
podrazumijevao i izmjene propisa koji se odnose na reciprocitet te inozemna ulaganja u cijelosti nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.10.2016.

"Hrvatska je start za širenje u regiji"

Ulazak na hrvatsko tržište prirodan je korak u daljnjem razvoju brenda.
U travnju iduće godine svoja vrata kupcima u Hrvatskoj otvorit će prva od 50 planiranih trgovina poljskog lanca Pepeco.
Iako ne želi reći o kojoj je veličini investicije riječ, operativni direktor Pepco Croatia Tomislav Bekavac Poslovnom dnevniku otkriva da je ulazak na
domaće tržište startna pozicija za daljnje širenje u regiji nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.08.2016.

Zapele nerkretninske investicije Džeke i Spahića u Dubrovniku

SARAJEVO - Bh. reprezentativci Edin Džeko i Emir Spahić najavljuju kako imaju namjeru dio zarađenih miliona uložiti u gradnju luksuznih apartmana u Dubrovniku. To potvrđuje i činjenica da je ovaj dvojac kupio i zemlju u jednom od najatraktivnijih naselja, ali na gradnju će morati pričekati jer, već duže vrijeme čekaju zeleno svjetlo gradske uprave. Kako tvrde, nadležne službe nemaju razumijevanja za njihove zahtjeve i otežu s izdavanjem građevinske dozvole.
Edin Džeko, poznati nogometaš Rome i reprezentativac BiH, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje je često viđan kada bi dolazio na odmor kod prijatelja Emira Spahića. Džeko je kupio veliku kuću s bazenom i pogledom na more, Grebene i Uvalu Sumartin na početku Ulice Petra Svačića koju je izgradio dubrovački arhitekt Stipe Pašalić.
"Poznati bosanskohercegovački nogometaš za luksuznu je vilu na dubrovačkom Babinu kuku iskeširao 2,6 milijuna eura, ali zbog niza čudnih razloga, građevinu dugo nije mogao uknjižiti.
Od 2011. godine pravo zaloga na vili ima Dubrovčanin Ivo Jaković, od kojeg su supružnici Pašalić svojedobno uzeli kratkoročni zajam, ali i splitski agent za nekretnine Ante Akrap",
citira Slobodna Dalmacija portal Faktor.ba.
Kako bi mogao kupovati nekretnine u Hrvatskoj, Džeko je morao dokazati da u susjednoj zemlji ima odobren stalni boravak ili pokazati dokaz da obavlja dopuštenu djelatnost. On se, zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije Senijadom Ibričićem, odlučio za ovo drugo i prije tri godine osnovao trgovačko društvo DŽ.E.I., sa sjedištem u Splitu, u kojemu obavlja funkciju člana društva, a njegov otac Midhat je direktor.
Zbog toga je zajednički biznis i izgradnja apartmana tandema Džeko – Ibričić bio sasvim logičan slijed događaja. Naime, ovaj dvojac gradi luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more, a budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka.
Edin Džeko i Emir Spahić vlasnici su i luksuznih nekretnina u glavnom gradu BiH, piše Faktor. Podug je spisak stanova i nekretnina u Sarajevu čiji je vlasnik Dijamant. Na Poljinama je kupio dva apartmana, jedan stan u novoj zgradi na Socijalnom, kao i u tržnom centru Importanne. Najvrijednija Džekina nekretnina u šeheru je svakako ona u Titovoj ulici na broju 48, za koju je kompaniji “Šipad Komerc”, platio 4.650.000 KM.
Emir Spahić u vlasništvu u Sarajevu ima stanove u blizini stadiona Grbavica i u zgradi na Socijalnom nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Luksuzni Zagorčev stan procijenjen na 7 milijuna kuna, država kupila za 2,36 milijuna

Prodajom stana od 311 kvadrata u zagrebačkoj Hatzovoj ulici, a na temelju pravomoćne presude u slučaju 'dragulji' iz 2010. država od Vladimira Zagorca želi naplatiti
dio duga od 39 milijuna i sudske troškove od 17 milijuna kuna nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.06.2016.

Otkuda je izronilo novih gotovo 100 tisuća hektara?

Što taj novi podatak konkretno donosi u raspolaganju zemljišnim fondom?
Značajno je povećan no najviše nas brine to što u novim hektarima ima podosta zemljišta koje je uključeno u šumsko-gospodarski osnov (ŠGO), a na terenu zapravo nije šuma.
Radili smo analizu koja je pokazala kakvo je stanje po županijama glede usporedbe podataka o državnome poljoprivrednom zemljištu (oranice, pašnjaci, livade) s podacima o poljoprivrednome zemljištu koje je u ŠGO. Primjerice, u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 69 tisuća hektara poljoprivrednoga zemljišta čak je 65 tisuća upisano u šumsko gospodarski osnov. Izdvojimo li iz toga barem 1000 hektara, jer to uistinu nije šuma niti će ikada biti, otvara se mogućnost za poljoprivredu, a ona se u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema kamo širiti, nema novih poljoprivrednih površina. Na novih 1.000 hektara može se podići voćnjake, maslinike, uzgajati ljekovito bilje ili nešto drugo. Kanimo u svim županijama ustanoviti što nije šuma niti je pripremljeno za pošumljavanje te razgovarati s Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskim šumama kako bi se vidjelo koji se dio takvih površina može ustupiti poljoprivredi. Uspijemo li barem 10 tisuća hektara novih površina privesti poljoprivrednoj proizvodnji, napravili smo puno.
Lani ste najavljivali informacijski sustav sa svim podacima u vezi s državnim poljoprivrednim zemljištem te njegovu otvorenost i za javnost no još ga nema. Zašto?
U završnoj je fazi, jedinice lokalne samouprave moraju nam dati još neke podatke. Planiramo ga javnosti učiniti dostupnim ujesen, s evidencijom svih ugovora, vidjet će se sve državno zemljište i status čestica. Za one pod zakupom bit će navedeno tko je zakupac, dokad ugovor traje, po kojemu osnovu je sklopljen te zakupnina koju plaća. Vidjet će se koje su čestice prodane i one koje su još dostupne te za koje ćemo raspisivati natječaje. Kada se puste takve informacije u javnost vjerojatno će isplivati novi problemi no to je dobro jer se takvim portalom problemi mogu brže i transparentnije rješavati. Hrvatski građani imaju pravo znati kako se koristi državno poljoprivredno zemljište i tko ga koristi, stoga podaci moraju biti javno dostupni
Što je pokazala inventura koju ste proveli nad državnim parcelama?
Analiza ugovora otkrila je puno. Našli smo 5.000 korisnika koji državi duguju 220 milijuna kuna za prošlih deset godina
Još istražujemo 11.000 korisnika čiji je dug veći od 800 milijuna kuna nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.05.2015.

'Hrvatska još nije spremna za porez na nekretnine'

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić gostovao je na Poslovnom uzletu Splita.Gost intervjua Jedan na jedan,
kojeg je na Poslovnom uzletu grada Splita vodio Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika, bio je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 21:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.04.2015.

Kuće jeftinije od stanova

Kupnja kuće ili stana, kupcima često ovisi i o cijeni koju je potrebno izdvojiti za jedno ili drugo, a veliku ulogu u određivanju cijena igra potražnja na pojedinim područjima.
Primjerice, u Zagrebu su stanovi znatno traženiji od kuća, pa su i njihove cijene više. Prema podacima portala Crozilla.com, prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ stana u Zagrebu je za 27,6 posto,
odnosno 338 eura viša od cijene kuća. Osim u Zagrebu, stanovi su tijekom ožujka bili skuplji od kuća i u brojnim drugim gradovima kao što su Bjelovar, Osijek, Varaždin, Rijeka i Šibenik.
Najveća razlika pritom je zabilježena u Varaždinu, u kojem su kuće bile jeftinije čak 63,2 posto,
što pretvoreno u novac daje razliku od 432 eura po metru kvadratnom nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 18:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.02.2015.

Atlanticova tvornica uskoro u pogonu

Gradnja nove tvornice za proizvodnju energetskih pločica Atlantic Grupe u Novoj Gradiški ulazi u posljednju fazu. Investicija vrijedna 120 milijuna kuna s početkom godine ušla je u testnu fazu,
a radovi idu prema planovima, poručuju iz Atlantica. – Gradnja i opremanje tvornice energetskih pločica u Novoj Gradiški teku prema planu.
Trenutačno je u tijeku testiranje strojeva, a proizvodnja i plasman prvih proizvoda s tih linija očekuju se do kraja prvog tromjesečja – šturo su odgovorili iz Atlantica Grupe. Prema neslužbenim informacijama proizvodnja kreće prvog dana veljače. Tom investicijom tvrtka Emila Tedeschija planira otvoriti u prvoj fazi 50 radnih mjesta, a do kraja investicije zaposlit će ukupno 120 ljudi target=_blank>nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 20:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.09.2014.

Jadran čisti nekretnine od tereta, u vlasništvo vraća autokamp Selce i naselje Kačjak

Prema sporazumu s Vladom RH te Stečajnom planu Jadrana d.d., Uprava Jadrana je nakon završetka stečajnog postupka uspješno realizirala obvezu upisa dioničara u Središnje depozitarno klirinško društvo te završava rješavanje imovinsko-pravnih pitanja nekretnina i provedbu sporazuma s vjerovnicima.
I nakon završetka stečajnog postupka Uprava Jadrana d.d. nastavila je pregovore s vjerovnicima pa se i nakon zaključenja stečajnog postupka određen broj vjerovnika priključio Stečajnom planu, odrekli su se prava na odvojeno namirenje te su ušli u režim Stečajnog plana koji im daje pravo da za tražbinu 1. višeg isplatnog reda budu namireni 50% u dionicama, a 50% u novcu tijekom 60 mjeseci prema mogućnostima Društva te u drugom isplatnom redu 80% u dionicama.
U Jadranu kao prioritet smatraju isplatu dijela tražbina za 840 bivših i sadašnjih zaposlenika kojima je početkom ove godine isplaćeno 7,3 milijuna kuna, a preostalo je za isplatiti 23,2 milijuna kuna dok je namirenje u dionicama u potpunosti izvršeno. Uprava vjeruje da će, obzirom na dosadašnje poslovne rezultate, ponovnu isplatu dijela tražbina realizirati krajem ove ili početkom iduće godine.
Jadran nastavlja uspješnu turističku sezonu za koju su dijelom obnovljeni i otvoreni svi turistički kapaciteti, a koja će završiti pozitivnim poslovnim rezultatom nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.07.2014.

Nastavak pada broja zaposlenih u građevinskom sektoru

Kontinuirani negativni trendovi u građevinskom sektoru odražavaju se na kretanja broja zaposlenih. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a za svibanj broj zaposlenih u građevinskom sektoru nastavio je s negativnim godišnjim stopama rasta čiji neprekinuti niz traje još od rujna 2009. Tako je s preko 102 tisuće koliko je iznosio broj zaposlenih u rujnu 2009. njihov broj smanjen na 69.261 u svibnju ove godine.
Pri tome kontinuirani pad broja zaposlenih bilježe djelatnosti gradnje zgrada, gradnje građevina niskogradnje te specijalizirane građevinske djelatnosti koje u odnosu na rujan 2009. redom bilježe pad broja zaposlenih od 39%, 26% te 27%. Najznačajnije smanjenje broja zaposlenih bilježi djelatnost izgradnje zgrada što i ne čudi s obzirom da je stambeno tržište snažno pogođeno krizom te da je prodaja stanova svedena na minimalne razine.
Uzimajući u obzir doprinos rastu broja nezaposlenih Hrvatska nije iznimka jer i u zemljama EU-a upravo građevinski sektor ima veliki udio. U razdoblju od 2010. do 2013. u Grčkoj i Španjolskoj zaposlenost u građevinskom sektoru pala je za više od 50% a u Bugarskoj, Irskoj, Portugalu i Sloveniji za 20 do 30% (u Hrvatskoj -25% u spomenutom razdoblju) nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #