Kuće Hrvatska

četvrtak, 04.09.2014.

Jadran čisti nekretnine od tereta, u vlasništvo vraća autokamp Selce i naselje Kačjak

Prema sporazumu s Vladom RH te Stečajnom planu Jadrana d.d., Uprava Jadrana je nakon završetka stečajnog postupka uspješno realizirala obvezu upisa dioničara u Središnje depozitarno klirinško društvo te završava rješavanje imovinsko-pravnih pitanja nekretnina i provedbu sporazuma s vjerovnicima.
I nakon završetka stečajnog postupka Uprava Jadrana d.d. nastavila je pregovore s vjerovnicima pa se i nakon zaključenja stečajnog postupka određen broj vjerovnika priključio Stečajnom planu, odrekli su se prava na odvojeno namirenje te su ušli u režim Stečajnog plana koji im daje pravo da za tražbinu 1. višeg isplatnog reda budu namireni 50% u dionicama, a 50% u novcu tijekom 60 mjeseci prema mogućnostima Društva te u drugom isplatnom redu 80% u dionicama.
U Jadranu kao prioritet smatraju isplatu dijela tražbina za 840 bivših i sadašnjih zaposlenika kojima je početkom ove godine isplaćeno 7,3 milijuna kuna, a preostalo je za isplatiti 23,2 milijuna kuna dok je namirenje u dionicama u potpunosti izvršeno. Uprava vjeruje da će, obzirom na dosadašnje poslovne rezultate, ponovnu isplatu dijela tražbina realizirati krajem ove ili početkom iduće godine.
Jadran nastavlja uspješnu turističku sezonu za koju su dijelom obnovljeni i otvoreni svi turistički kapaciteti, a koja će završiti pozitivnim poslovnim rezultatom nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #