utorak, 28.12.2010.

Christus est natus

Božićno vrijeme zaista je najljepše u godini. Malotko se ne slaže s tim. Argumenti protiv poput shopping-manije, nerealnog forsiranja mira i ljubavi, jednostavno su preslabi da sruše posebnost i bogatstvo blagdana. Vjernicima pogotovo. Od djetinjstva pamtim još jedan detalj koji mi se urizao u tzv. Božićni duh, a to su Božićni koncerti. Gotovo svaka crkva si priušti jedan. I pjevaju svi; mali i veliki, profesionalci i amateri. Posebno me oduševljava što tada na repertoaru uglavnom nisu popularni pjesmuljci božićnih karakteristika već tradicionalna klasična, usudila bi se reći, remek djela koja obogate dušu u pravom smislu riječi.




Klapa sv.Pavla apostola, Nikada zvona nisu zvonila slađe


Sutradan Božića poslje večernje mise u Župi sv. Pavla na Pujankama u Splitu, održan je upravo jedan takav. U intimnoj atmosferi prigušenih svjetala, bez puno pompe i publike, dirigentica Sara Dodig te muška klapa, a potom i župni zbor sv. Pavla apostola poklonili su svojim župljanima kratak ali iznimno ugodan poklon. Program je bio sljedeći:

Klapa sv.Pavla apostola

Ecce nomen Domini, gregorijanski napjev
B. juračić: Ecce nomen Domini
V.Sunko, arr.: Nikada zvona nisu zvonila slađe


Župni zbor sv. pavla: Adeste fideles

Župni zbor sv. Pavla apostola

J. f. Wade: Adeste fideles
S.Dodig: Pismu novu svi pivajmo (napjev iz Velog Varoša); solist: Ivo Maleš
L. couperin: Pastorella
A. čalo, obr.: Preveliku radost navišćujem vama (Božićni napjev s Murtera)


Župni zbor sv. pavla: Pastorella


Božić je duhovni blagdan, koji bi trebao u svakom čovjeku probuditi, prvo vjeru u bolji život, potom volju, hrabrost i nadu za daljnju borbu kroz život, te na koncu nježnost i toplinu prema bližnjima, kao i praštanje. Ovakve božićne „poslastice“ svakako pomažu da čovjekovo srce barem otvori put ka ostvarenju pravog cilja ovog blagdana.


- 21:58 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.12.2010.

060 9000!!! 060 9000!!!



6,15 kn jeftinije je od obične kave u centru Zagreba, i zaista nije puno za odreći se u humanitarne svrhe. Priliku za to imamo sve do 31. ožujka 2011. na broj telefona 060 9000. Time možemo sudjelovati u prikupljanju sredstava za proširenje Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Naime, novac je potreban za za tipiziranje uzoraka krvi dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica kojom se utvrđuju antigeni tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih koji za izlječenje trebaju transplantaciju od nesrodnih donora.




koncert Želim život, 21.12.2010.
Uploaded by stlatica. - Explore more music videos.

Pogađate zasigurno, da se radi o Zakladi Ana Rukavina. Da bi ova akcija bila uspješna, i ove godine, po peti put, 21. prosinca organiziran je humanitarni božićni koncert pod nazivom "Želim život". I dok su, uz izravan prijenos na nacionalnoj televiziji, na Trgu bana Jelačića AliBi, Bojan Jambrošić, Colonia, E.T., Emilija Kokić, Feminnem, Franka Batelić, Jole, Karma, Kim Verson, Lana Klingor, Jacques Houdek i Novi fosili zabavljali građane, u Novinarskom domu „zvijezde“ hrvatskog društva bile su na raspolaganju građanima za razgovor. U jednoj večeri prikupljeno je oko pola milijuna kuna.




koncert Želim život, 21.12.2010.
Uploaded by stlatica. - See the latest featured music videos.


Za one koji ne znaju, Zaklada Ana Rukavina osnovala je i javnu banku krvi iz pupkovine u kojoj je trenutno pohranjeno oko 3.000 uzroka krvi. Zaklada Ana Rukavina


koncet Zaklada Ana Rukavina, 21.12.2010.
Uploaded by stlatica. - Watch more music videos, in HD!

Ovaj koncert je zahvala svim dobročiniteljima koji zakladi pomažu od njezina osnutka te ljudima koji su darovali krv za osnivanje registra dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica, kako bi se pružila nada za život svima koji se bore s hematološkim bolestima. Nadam se da će ovakvih akcija još biti i da će se naši građani i u buduće pokazivati jedinstvenima i širokogrudnima kao i u svakoj humanitarnoj akciji do sada.


- 15:23 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.12.2010.

Čestitaj papirnato

Sigurno će svatko za ovaj Božić primiti puno božićnih čestitki! Lijepe su to, zasigurno, riječi koje će se zateći na našim mail adresama ili, još češće, mobitelima. Puno puta se pričalo o tome kako su sms-ovi masovno zamijenili pozive i susrete. I vama se zasigurno dogodilo da one udarne blagdanske dane mreže budu zablokirane, da ne možete uspostaviti poziv ni poslati poruku. I, ruku na srce, većina će svima u imeniku poslati isti tekst. Namjera je dobra, u to nema sumnje, ali za posebno uveseljavanje najmilijih potrebno je samo malo više truda i novca.



*USUN

Mnogi slanje onih starih, papirnatih čestitki, smatraju napornim i pada im teško izdvojiti vrijeme za to. Sada se, umjesto poštaru, radujemo zvuku sms poruke, jer poštar nosi samo račune, a novca nikad dosta. Zar nebi bilo lijepo od nas da i mi pomognemo poštaru da zajedno sa nama razveseli ljude?



*USUN

Možda bi bilo dobro ponovo izgraditi tu tradiciju u našim obiteljima. Kao što svakog Božića kitimo božićno drvce, pečemo kolače i idemo na polnoćku, počnimo pisati čestitke. To je zapravo, užitak za nas kojim bi na pažljiviji i konkretniji način pokazali koliko nam se do naših najdražih stalo! Dakle, što nam je potrebno? Jedna mirna večer sredinom prosinca, malo dobre volje i još boljih želja te, naravno, čestitke, markice i adrese.



*USUN

Pročitah da taj običaj slanja božićnih čestitki potječe još iz viktorijanskog doba u Engleskoj. Bila to istina ili ne, svatko od nas može učiniti da običaj ne završi baš u Hrvatskoj. Papirnata čestitka ispisana rukopisom zasigurno će duže ukrašavati naše domove od sms poruka koje ćemo nedugo nakon Božića izbrisati.


* Izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama osnovana je 01.10.2004. godine i u Hrvatskoj zastupa pet umjetnika, koji su članovi Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima ili nogama i stipendisti su međunarodne udruge. Umjetnici su: Goran Radić, Stjepan Perković, Maria-Kristina Božičević, Ana Slonjšak i Marija Glavičić - Počuć.

- 21:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.12.2010.

Seve internacionale

Iako naslov možda zvuči klišej, svi se moramo složiti, bili njeni fanovi ili ne, da Severina pali gdje god se pojavi. Tako je bilo i u klubu Shamballa 3.12. Promocija DVD –a "Tridesete uživo" začinjena je gotovo trosatnim koncertom kojim je Seve za Bozicne blagdane darovala zagrebačku publiku. 60 kuna bilo je dovoljno da budete dio odlične atmosfere kojom je odisao prepun klub, no vrijedi napomenuti da su na promociji ipak mogli biti samo VIP gosti.




Iako je već davno zakoračila u tridesete, gospođica Vučković, po mnogima izgleda bolje nego ikad. A kao prava zvijezda, svoju ljepotu i adute zna iskazati. Najbolje odijevena Hrvatica, za izvrstan styling pobrinula se i te večeri. A nizanjem svojih najvećih hitova sa početka karijere pa do sada, te brojnim popularnim pjesmicama kolega sa naše estrade, pobrinula se i za iznimno uspješan koncert.




Kao što je Severina posebna, ni njeno DVD izdanje nije uobičajno. Naime, DVD je prvi u Hrvatskoj u HD Blue Ray produkciji. Osim videosnimka sa njenog koncerta u Areni Beograd, sadrži i CD sa svim njenim pjesmama kao i dokumentarni film Darka Drinovca "Kad se pretvorim u Severinu". No ni to nije sve, u plišanoj kutiji nalazi se i karaoke opcija, tako da Sevine hitove mozete pjevati i kod kuce. A dame ce biti zadovoljne svilenom maramom te kremom za bore oko očiju.







Seve nacionale svakako je opravdala svoj status estradne dive. Sve pohvale i njoj i mini orkestru za ovu glazbenu večer. Ja joj od srca želim još puno dobrih koncerta, i naravno, ono što uvijek ističe kao veliku želju, da se sretno uda!



(video preuzet s YouTube)

- 22:54 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Pokušaj sudjelovanja u gužvi kreatora naše zbilje

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr