Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinarubic

Marketing

Čestitaj papirnato

Sigurno će svatko za ovaj Božić primiti puno božićnih čestitki! Lijepe su to, zasigurno, riječi koje će se zateći na našim mail adresama ili, još češće, mobitelima. Puno puta se pričalo o tome kako su sms-ovi masovno zamijenili pozive i susrete. I vama se zasigurno dogodilo da one udarne blagdanske dane mreže budu zablokirane, da ne možete uspostaviti poziv ni poslati poruku. I, ruku na srce, većina će svima u imeniku poslati isti tekst. Namjera je dobra, u to nema sumnje, ali za posebno uveseljavanje najmilijih potrebno je samo malo više truda i novca.



*USUN

Mnogi slanje onih starih, papirnatih čestitki, smatraju napornim i pada im teško izdvojiti vrijeme za to. Sada se, umjesto poštaru, radujemo zvuku sms poruke, jer poštar nosi samo račune, a novca nikad dosta. Zar nebi bilo lijepo od nas da i mi pomognemo poštaru da zajedno sa nama razveseli ljude?



*USUN

Možda bi bilo dobro ponovo izgraditi tu tradiciju u našim obiteljima. Kao što svakog Božića kitimo božićno drvce, pečemo kolače i idemo na polnoćku, počnimo pisati čestitke. To je zapravo, užitak za nas kojim bi na pažljiviji i konkretniji način pokazali koliko nam se do naših najdražih stalo! Dakle, što nam je potrebno? Jedna mirna večer sredinom prosinca, malo dobre volje i još boljih želja te, naravno, čestitke, markice i adrese.



*USUN

Pročitah da taj običaj slanja božićnih čestitki potječe još iz viktorijanskog doba u Engleskoj. Bila to istina ili ne, svatko od nas može učiniti da običaj ne završi baš u Hrvatskoj. Papirnata čestitka ispisana rukopisom zasigurno će duže ukrašavati naše domove od sms poruka koje ćemo nedugo nakon Božića izbrisati.


* Izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama osnovana je 01.10.2004. godine i u Hrvatskoj zastupa pet umjetnika, koji su članovi Međunarodne udruge umjetnika koji slikaju ustima ili nogama i stipendisti su međunarodne udruge. Umjetnici su: Goran Radić, Stjepan Perković, Maria-Kristina Božičević, Ana Slonjšak i Marija Glavičić - Počuć.


Post je objavljen 13.12.2010. u 21:36 sati.