27

nedjelja

studeni

2011

Autoportret kao životopis ili životopis kao autoportret

U Galeriji Klovićevi dvori traje izložba koja prikazuje tradicionalna kiparska djela i multimedijalne postmodernističke autoportrete.
"Od kipa do ispovijedi" postavljena od 29. rujna do 30. studenog, a posjetiteljima nudi širi sferu shvaćanja autoportreta.


Portret glave sa znakom Mcdonald'sa


Autor niže portrete na čelu stigmatizirene određenim simbolima od ideologija do vjera. Ovaj je označio simbolom Mc'donaldsa, te tako prikazao suvremenog potrošača.


U ovim autoportretima, možemo pronaći nešto svoje, neko iskustvo, raspoloženje ili naviku. Prvi put vidim ovakvu izložbu autoportreta, koja nije prikaz idealnih, zamrznutih likova ili profila, već je dinamični, životopisni prikaz.


"Vječni ples" , Ivane Resić Šore



Časnik i ja u "vječnom" plesu


Da bi nam to dočarali autori kocepta izložbe, Ive Šimata Banova i Dalibora Prančevića, postavili su djela različitih autora.
Autoportreti suvremene umjetnosti, daju slobodu čovjeku da bude ono što je, bez potrebe za uzvišenošću, time nas ova izložba zove da se uživimo u uloge koje nudi i sami pronađemo svoje trenutno stanje i razmislimo o životopisnom portretu, kojim bi se mi prikazali.


Biram između izložene odjeće, od kojih svaka predstavlja ulogu žene


Monodrama Mejre Mujičić...


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.