Svoju prvu radila sam pred 30 godina i rekla, da sljedeću radi za kćerinu udaju A kako se ne udaje, radila sam od 1,5 kg frikadoa za svoj rođendan prošli mjesec i bila je kvalitetna uz domaće njoke....Da sam je slikala i stavila na post, ( bolje da nisam ) ne bi bila ovako lijepa kao tvoja
11.09.2025. (13:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Je, kako sam i rekla - nije fotogenična. To može malo biti problem. Ja sam kupila pola buta, al sam jedva izvukla komad koji se da lijepo špikati. I nikada ranije nisam jela nečiju pašticadu - imam samo recept i svoje okusne pupoljke... a oni vole slano-slatko-kiselu kombinciju, pa recept prilagode sebi. A vole i vino... jasno :))
11.09.2025. (14:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro da ti se skuhano ne pokvari u potrazi za savršenom scenografijom:)
Njoki mi nisu jasni. Nekako mi djeluje da to nije izvedivo samo sa vilicom. Ja ih samo razvaljam, posječem na jastučiće i frk u vodu...nema po njima crtica...
11.09.2025. (14:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jooj, daaj... pa kupovni su :)) Htjela sam ih napraviti, ali mi je ovaj put to bilo malo previše jer sam morala loviti (dobro) svjetlo :I Ali obećala sam (si) odmah da drugi put idu i domaći njoki... i to bez crtica (da se vidi da su takvi - ipak ja to sve radim najviše zbog fotografija :)) Al' moja mama je uvijek valjala preko vilice i crtice su se fino vidjele.
Nije se pokvarilo... jer sam fotkala jdan tanjur, pa s njim u hladnjak. Onda bih složila drugi... par fotki, vidjela da ne valja pa i s njim odmah u hladnjak. Pa treći... .))) Bio je još i problem s umakom. Brzo se razdvoji (i ružno izgleda). Tome sam na kraju doskočila s malo maslaca kao emulgatorom.
11.09.2025. (14:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I ja sam u milisekundi pomislila da su kupovni, ali sam tu opciju odmah odbacila. Znam da voliš mijesiti. Moj sin je jednom uzeo kupovne, ali smo složno zaključili da su moji puuuno bolji. Ali priznajem da su kupovni fotogeničniji od mojih...
11.09.2025. (21:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ha... ne bi trebala sumnjati u moju sklonost cjepidlačenju, tjeranju maka na konac, odnosno njoka na konac... tj. - u stanju bih ja bila njoke rezati koncem tako da se rubovi ne zgnječe, pa još malo svaki i zagladiti, pa da vidimo čiji su ljepši :)))
Istina je da volim stvarati rukama (ne samo hranu, nego općenito), zabavno je, ali zahvalna sam ja i na (polu)gotovim proizvodima. Radila sam ja i svoj maslac jer mi je to bilo zabavno... ali da ga moram svaki dan 'tući', teško da bih išta drugo stigla napraviti :))
12.09.2025. (11:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mi u Slavoniji imamo rezance na 'brdo'. To je tjestenina za juhu slična vašim fužima, ali puno sitnija i rebrasta je - obično se radi za svatove i druge svečane prigode. Za izradu su potrebni dijelovi tkalačkog stana, a fino posluže i za njoke :)
Znam da taj 'alat' još uvijek postoji negdje u kući... samo ga trebam potražiti :)
12.09.2025. (18:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo sad sam guglala. Tatina strana mi jest slavonska, ali nisam nikada naišla na ovo pomagalo. Njegovi nisu to radili. A tjestenina je da, slična fužima. Osim - za fuže ide sve manualno.
16.09.2025. (09:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Nu, jeste li vi više fast & furious, ili slow, deep & hard tip?
11.09.2025. (13:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
AnnaBonni1
Savršena !
Svoju prvu radila sam pred 30 godina i rekla, da sljedeću radi za kćerinu udaju
A kako se ne udaje, radila sam od 1,5 kg frikadoa za svoj rođendan prošli mjesec i bila je kvalitetna uz domaće njoke....Da sam je slikala i stavila na post, ( bolje da nisam ) ne bi bila ovako lijepa kao tvoja
11.09.2025. (13:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Je, kako sam i rekla - nije fotogenična. To može malo biti problem.
Ja sam kupila pola buta, al sam jedva izvukla komad koji se da lijepo špikati. I nikada ranije nisam jela nečiju pašticadu - imam samo recept i svoje okusne pupoljke... a oni vole slano-slatko-kiselu kombinciju, pa recept prilagode sebi.
A vole i vino... jasno :))
11.09.2025. (14:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Dobro da ti se skuhano ne pokvari u potrazi za savršenom scenografijom:)
Njoki mi nisu jasni. Nekako mi djeluje da to nije izvedivo samo sa vilicom. Ja ih samo razvaljam, posječem na jastučiće i frk u vodu...nema po njima crtica...
11.09.2025. (14:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Jooj, daaj... pa kupovni su :))
Htjela sam ih napraviti, ali mi je ovaj put to bilo malo previše jer sam morala loviti (dobro) svjetlo :I
Ali obećala sam (si) odmah da drugi put idu i domaći njoki... i to bez crtica (da se vidi da su takvi - ipak ja to sve radim najviše zbog fotografija :))
Al' moja mama je uvijek valjala preko vilice i crtice su se fino vidjele.
Nije se pokvarilo... jer sam fotkala jdan tanjur, pa s njim u hladnjak. Onda bih složila drugi... par fotki, vidjela da ne valja pa i s njim odmah u hladnjak.
Pa treći... .)))
Bio je još i problem s umakom. Brzo se razdvoji (i ružno izgleda). Tome sam na kraju doskočila s malo maslaca kao emulgatorom.
11.09.2025. (14:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
I ja sam u milisekundi pomislila da su kupovni, ali sam tu opciju odmah odbacila.
Znam da voliš mijesiti. Moj sin je jednom uzeo kupovne, ali smo složno zaključili da su moji puuuno bolji. Ali priznajem da su kupovni fotogeničniji od mojih...
11.09.2025. (21:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Ha... ne bi trebala sumnjati u moju sklonost cjepidlačenju, tjeranju maka na konac, odnosno njoka na konac... tj. - u stanju bih ja bila njoke rezati koncem tako da se rubovi ne zgnječe, pa još malo svaki i zagladiti, pa da vidimo čiji su ljepši :)))
Istina je da volim stvarati rukama (ne samo hranu, nego općenito), zabavno je, ali zahvalna sam ja i na (polu)gotovim proizvodima.
Radila sam ja i svoj maslac jer mi je to bilo zabavno... ali da ga moram svaki dan 'tući', teško da bih išta drugo stigla napraviti :))
12.09.2025. (11:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
Evo, trebala biti službeno danas u Bjelovaru u zatvoru, ali propao mi lijep dan, bila jučer žurna mjera izdvajanja i sad rješavam papirologiju. :I
12.09.2025. (11:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kockavica
I pojela sam burek od sira, koji mi nije bio fin.
Šmrc...
I onda sam si to htjela popraviti rebrom čokolade, ali ni ona mi nije bila fina...
Šmrc...
12.09.2025. (11:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
A što da ti kažem... ili počni kuhati, ili postani manje zahtjevna :O
Ja sam jučer imala nekakvog posla pa sam jela sendviče (i ručak i večera)... i bili su fini :P
12.09.2025. (11:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Čista erotika.
12.09.2025. (15:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Moja mama, a i ja dok sam bila njoki - nadobudna, oribale bi njokić o trenicu. Isto fora.
12.09.2025. (15:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
konobarica, :))
Mi u Slavoniji imamo rezance na 'brdo'.
To je tjestenina za juhu slična vašim fužima, ali puno sitnija i rebrasta je - obično se radi za svatove i druge svečane prigode. Za izradu su potrebni dijelovi tkalačkog stana, a fino posluže i za njoke :)
Znam da taj 'alat' još uvijek postoji negdje u kući... samo ga trebam potražiti :)
12.09.2025. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Evo sad sam guglala. Tatina strana mi jest slavonska, ali nisam nikada naišla na ovo pomagalo. Njegovi nisu to radili. A tjestenina je da, slična fužima. Osim - za fuže ide sve manualno.
16.09.2025. (09:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Pa i fuži se rade preko nekakvog štapića?
23.09.2025. (10:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...