Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • starry night

    Rola je jedno, a aim - cilj, svrha, namjera, sasvim nešto drugo, uzmimo džepara u tramvaju, profača, stane iza tebe i puše ti u vrat, gnječi se uz tebe u gužvi i ti msliš seksualni predator i samo misliš kak ćeš izači iz klinča u tramvaju na prvoj stanici van od manijaka, izlaziš van i nalaziš da ti je opljačkao torbicu glumeći pohotu na koji njegov aim u panici uopće nisi mislila, isto je s pr(e)datorima svih tipova, on igra rolu i obmanjuje dok mu je glavni cilj tvoj novčanik i pljačka, jednostavno ko sunce. Poznato?

    avatar

    06.10.2024. (13:43)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Danima nisam bio na blogu jučer sam se spojio nakon dužeg vremena i šteka i jebe mačku mater od podneva jučer. Skoro punih 48 sati! sad je počelo sporo kornjačinim korakom učitavat stranice pa reko da probam poslati komentar kao probni balon, video iz tih tehničkih razloga ne mogu pogledat probam kasnije kad i ako stvar dođe u normalu zasad pozdrav.

    avatar

    07.10.2024. (10:35)    -   -   -   -  

  • starry night

    ma i ja gubim volju laganini, i zbog otvaranja i inače, zekam se na fejsu :)))))))))))))))))))))))))))))))))))), mora biti veselo a ne groblje da sam zainteresirana a tu je samo groblje, kad sunce sja i na groblju je veselo, a to kad ti i par tu se jave mi, pusa, pozdrav ))

    avatar

    07.10.2024. (14:34)    -   -   -   -  

  • j.

    Dr Peterson često se izvlači na površinu kao nekakav lider desnice, što je zapravo posvema pogrešno; čovjek ima neke svoje stavove koje brani i zastupa ali često znade pogoditi u sridu. Frapiralo me ovdje kako veli, naši preci kojima nisi mogao gledati u oči bili bi često eliminirani iz zajednice, ili se barem nisu razmnožavali koliko sam shvatio. Strašno ali istinito u isti mah; čovjek se ponaša po kanonima koristi, a ne kanonima dobrote, to je zahtjev evolucije. Ne opstaju dobri, nego uspješni. Jedino što vjerojatno smo danas zašli u područje iz kojeg se dalje više ne možemo uspješno širiti i nemamo kamo a da ne otpilimo granu na kojoj sjedimo kao rod i civilizacija....

    avatar

    09.10.2024. (09:48)    -   -   -   -  

  • starry night

    "Peterson vjeruje kako su se od 1960-ih postmoderni filozofi i sociolozi izgrađivali i razvijali na temeljnim načelima marksizma i komunizma, iako se javno otklanjaju od istih zbog njihove diskreditiranosti u smislu ekonomske ideologije te zbog zločina u SSSR-u. Tvrdi da se suvremeno društvo teško može razumjeti ako se u obzir ne uzme utjecaj postmodernizma koji se iz Francuske, kroz odjel za engleski jezik Yale sveučilišta, proširio na SAD. On tvrdi da su “izokrenuli igru, pa umjesto da sukobljavaju proleterijat, radničku klasu protiv buržoazije, počeli su sukobljavati tlačitelje protiv potlačenih. To otvara put za identifikaciju bilo koje skupine kao tlačitelja ili potlačenih, te održava isti narativ, ali sada pod drugačijim nazivom ... Oni koji se drže ove doktrine – te radikalne postmoderne komunitarne doktrine po kojoj rasni identitet ili seksualni identitet ili rodni identitet ili bilo kakav skupni identitet drže za vrhovnu vrijednost – kontroliraju većinu nižih i srednjih birokratskih struktura, kao i brojne vlade".
    Peterson naglašava da bi država trebala prestati financirati studije i tečajeve koje naziva neomarksističkima, te savjetuje studente da izbjegavaju smjerove kao što su ženske studije, etničke studije i rasne studije, kao i ostala područja za koja vjeruje da su “koruptirana” ideologijom kao što su sociologija, antropologija i engleska književnost. Tvrdi da ta područja pod krinkom akademskih istraživanja zapravo šire neznanstvene metode, netočne peer-review ocjene za akademske časopise, izdanja koja imaju nula citata, kultno ponašanje, sigurna područja (safe-spaces), te radikalno ljevičarski politički aktivizam kojim utječu na studente. Peterson je predložio pokretanje web stranice koja bi uz pomoć umjetne inteligencije identificirala i pokazala količinu ideologizacije određenih tečajeva. U studenom 2017. je obznanio da je privremeno odgodio projekt jer bi "mogao pridonijeti trenutnoj polarizaciji".

    Peterson je kritizirao termin bjelačke privilegije (white privilege), uz izjavu, "pozivanje na tuđe bjelačke privilegije, identificiranje s određenom rasnom skupinom, pa trpljenje posljedica postojanja te rasne skupine i njezinih pretpostavljenih zločina,... to treba zaustaviti. ... to je ekstremni rasizam". U odgovoru na prosvjed u Charlottesvilleu, Virginia 2017., kritizirao je politiku identiteta krajnje desnice i rekao da se “bijelci ne bi trebali vratiti na bjelačku ideju” (the Caucasians shouldn't revert to being white). “To je loša ideja, to je opasna ideja koja se brzo širi, a to mi se ne sviđa!” Tvrdi da je ideja grupnog identiteta “ozbiljno patološka ... vrijedna prijekora ... genocidna" i "da će unazaditi našu civilizaciju ako joj se ne suprotstavimo".
    Peterson se istaknuo u raspravama o kulturarnom prisvajanju (cultural appropriation), tvrdeći da ono potiče autocenzuru u društvu i tisku.

    Pravo kulturno prisvajanje -- to je kada je netko ponosan na svoju kulturu unatoč tome što nije učinio ništa da je podrži, proširi ili transformira: poruka krajnjoj desnici."

    Dakle, izuzetno zanimljiva, slojevita i složena osobnost, Peterson, koja imponira za razliku od jednostavnog domaćeg desničara klerofašističkog tipa, kojem je profesor čista suprotnost jer njeguje individualizam i autonomiju a ne fašistički kolektivizam ili Markičkinu agresivnu vaticansku vjersku propagandu čija je debelo plaćena marioneta, to je ogromna razlika između razumnog i fašističkog desničara, gotovo dva suprotna pojma. Tu, kod nas, na suprotnoj strani od lijevog nemamo konzervativnog inteligenta nego primitivnog klerofašista na vlasti i dok prvog uvažavaš, drugi je opasan za opstanak, što je dokazano izumirućem pod njima pa je ljevije ljevilo potrebno za opstanak. Kao u ww2 ista stvar, ili čizma ili sloboda. Da su tu desničari tipa Peterson ili Branimir Pofuk, vjerojatno bi i ljevičari, tradicionalno intelektualniji i inteligentniji od fašista, bili manje "partizani a više filozofi, sjetimo se Umberta Ecca i kako je fašizam opasan. "Prema Umbertu Ecu, cijeli niz osobina - koje u faktičnom životu mogu čak jedna drugu isključivati - mogu poslužiti kao osnova oko kojih se mogu razviti fašističke tendencije:

    avatar

    09.10.2024. (20:49)    -   -   -   -  

  • starry night

    Prema Umbertu Ecu, cijeli niz osobina - koje u faktičnom životu mogu čak jedna drugu isključivati - mogu poslužiti kao osnova oko kojih se mogu razviti fašističke tendencije:

    nekritičko obnavljanje tradicija, uključivo tradicionalnih simbola i ideala. Kod takvog pristupa tradiciji, karakterističan je sinkretizam, gdje se povezuju tradicije koje među sobom nemaju neke veze, ili čak isključuju jedna drugu,
    odbacivanje modernosti i oživljavanje nekakvih primordijalnih ideala,
    potreba za konkretnom akcijom,
    potreba za jedinstvom, gdje se neke temeljne vrijednosti mogu postići tek isključivanjem prava na neslaganje i nezadovoljstvo,
    odbacivanje različitosti, gdje se afirmacija nacionalnog ili nekog drugi identiteta postiže potiranjem onoga što je različito,
    apeliranje na klasne interese, gdje se međutim često niječe objektivna sukobljenost interesa klasa koje postoje u društvu,
    skretanje pozornosti na međunarodne i unutrašnje prijetnje identitetu - socijalnom, kulturalnom, etničkom,
    mobiliziranje protiv neprijatelja, pri čemu se svaki čas neprijatelja sagledava u nekome/nečemu novom,
    sagledavanje života kao borbe,
    elitizam, gdje se nekim grupama pripisuje osobita podobnost da vode društvo,
    sagledavanje da je smrt neizbježna, i ohrabrivanje spremnosti da se pogine za više ciljeve,
    reafirmiranje vrijednosti tradicionalnog života u obitelji,
    davanje primata društvenoj zajednici nad pravom pojedinca, uz sagledavanje kako demokracija nije u stanju osigurati takav primat društvu nad egoizmom pojedinca,
    stvaranje "novogovora", koje uključuje korištenje posebnih riječi i fraza, u svrhu promicanja političkih ciljeva.[2]

    Umberto Eco sagledava da se kod niti jednog pojedinca ili političkog pokreta ne nalaze sve ovako izložene tendencije, ali ukazuje da je "... dovoljno da makar jedna od njih bude prisutna, pa da se fašizam koagulira oko nje".

    Dakle po svemu zaključujem da bi Petersom da nije kanadske i američke kulture proizvod nego da je kojim slučajem intelektualac u Hrvatskoj, bio teški ljevičar, upravo onog tipa kojem se suprotstavlja iz pozicije demokratskog intelektualca konzervativnog tipa.

    avatar

    09.10.2024. (20:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...