Komentari

aliceliddell.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Snoviđenja

    Molim samo konkretna rješenja!

    avatar

    08.09.2024. (11:19)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ti si navela sva razumna konkretna rješenja. Ako se za tvoje radno mjesto bori trideset drugih, onda bi moglo biti razumljivo (iako ne i čovječno) da Županiju ili Ministarstvo nije briga, no ako je dodatno još k tome tvoje radno mjesto deficitarno, onda se jednostavno radi o neinteligenciji, primitivizmu i tužnoj, reptilskoj neosjetljivosti. Skandinavci brinu o svakom od segmenata koje si navela, no naš narod jednostavno nije dovoljno svjestan, dovoljno osviješten, dovoljno osjetljiv. Primitivni narodi kače se za "oznake" masmedija, primarno televizije, pa će tako svi pohrliti pomoći djevojčici koja umire od leukemije uplatom t-comu pozivom na taj i taj broj (od čega t-com ima enormnu zaradu), ali se nitko neće zauzeti za razumnije i inteligentnije opcije uvjeta života, naročito u slučajevima od kojih si i ti ovdje jedan opisala. Gdje ima dobre volje i inteligencije, pronađu se i rješenja, no gdje toga nema, stalno će im prosvjetni radnici, liječnici i ini davati otkaze i stalno će lokalna zajednica zbog toga biti u problemu, ali nitko neće biti u stanju shvatiti u čemu je problem. Ja jednostavno to ne mogu drugačije sagledati osim kao nedostatak inteligencije u narodu.

    avatar

    09.09.2024. (02:13)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Btw., ovaj tvoj prvi komentar nije baš ljubazan. Odbija moguće komentatore tom strogom propozicijom. :)

    avatar

    09.09.2024. (02:15)    -   -   -   -  

  • Rječita ponekad čita

    Nažalost, ne vidim tu nikakvih rješenja jer je to već sustavni kvar društva; ili ti se priviknuti/odnosno pomiriti s time da tako stvari stoje ili... u borbu s vjetrenjačama.
    Ti si lijepo opisala problem o kojem pišeš iz prve ruke, kao i mnogi koji žive i rade na otoku...
    I tvoj glas se treba čuti i trebali bi reagirati nadležni.
    Ne vjerujem da možes promijeniti išta sama, ukazivati na problem se može do beskonačnosti, ali tamo gdje nema volje i interesa, nema ni rješenja.
    Možda bi bilo realnije usmjeriti svoju energiju na to da tražiš posao bliže...

    avatar

    09.09.2024. (09:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...