Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • starry night

    danas peka za ručak, mljac, ali samo ako ne razmišljam :))))))))))))))))))))))

    avatar

    02.06.2024. (13:35)    -   -   -   -  

  • starry night

    pjesmica i fotka mesa moji uradci

    avatar

    02.06.2024. (13:43)    -   -   -   -  

  • starry night

    sve skupa pet minuta

    avatar

    02.06.2024. (13:44)    -   -   -   -  

  • starry night

    razmišljate li i vi ili vam je dogma neupitna?

    avatar

    02.06.2024. (13:47)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Meni je flambiranje fascinantna tehnika termičke obrade mesa. Na stvarčicu mi idu vegiji sa svojim "ne jedite meso" sranjima-i svojim nastojanjima da nam meso ogade. Nemojte jesti meso ako vem se neće tako mi se jebe za vas ne propisujem vam ne mogu vam propisivati očekujem štoviše inzistiram da mi ne propisujete. Uzgred briljiraš u 5 minuta kao i uvijek :)

    avatar

    02.06.2024. (14:48)    -   -   -   -  

  • starry night

    ma kad mi metne janje na ražanj odmah pomislim na tehnologiju pa mi se sve zgadi, jače je od mene, jebote, zaklat janje, užas, ovaj, hvala :))

    avatar

    02.06.2024. (14:54)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sami zaklati nismo u stanju, no da nam netko drugi zakolje - s tim nemamo problema. Nego, postoji taj neki mit o tome da vegetarijanci i vegani nametljivo, agresivno i arogantno nameću drugima svoj izbor ili način prehrane, ali ja ne pamtim kad sam se s nečim takvim zadnji put susreo. Možda nikada. Istina je upravo suprotna - mesojedi su ti koji neprestano izlijevaju svoj bijes i svoju mržnju na vegetarijance i vegane. Dakle, klasična zamjena teza. Između veganofoba, homofoba i rasista velika je sličnost - isti iracionalni osjećaj ugroženosti od "nekoga" ili "nečega".

    avatar

    02.06.2024. (16:21)    -   -   -   -  

  • starry night

    Prehrambene navike stvorile su nam bake koje su sjekirom na panju odsijecale glave kokošima po dvorištima i lovile krv za peći s lukom za doručak. "Spašavanje Zemlje počinje s doručkom." Nema ništa idilično u tome, svako meso mora proći proces ubijanja, kad to osvijestimo, na putu smo prema suosjećanju i ljubavi prema bližnjem, a to su nam, naši bližnji, i te životinje ubijane za meso ili razonodu.

    “Onaj tko je okrutan prema životinjama, postaje tvrd i u ophođenju s ljudima. Čovjekovo srce možemo procijeniti prema njegovom ponašanju prema životinjama.” - Emmanuel Kant

    Pjesmica je višeznačna i ima puno mogućih tumačenja, s mitovima i uopće propagandom i predajom, u negativnom kontekstu.

    avatar

    02.06.2024. (19:58)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Veganofobi(ja)? kakvog li izraza a još i potezanje pralela sa homofobijom i rasistima elem to što neki nisu doživjeli od vegana takve ispade ne znači da se nije događalo. Ja sam izravno bio u tim situacijama više puta. Kad nasred trga ili Tomislavca stave štandove na kojima redovito vrte videe kako se životinje kolju + transparenti zaljepljeni na štand sa apelima da "budemo samilosni prema životinjama" s čim to ima veze nego sa time da nam zgade meso i da nam svoje nameću? Nek rade promocije i ističu se ali ne vrti mi te filmove i ne pokušavaj mi zgadit meso. Starry i ja sam protiv brutalnih načina klanja u kojima je to sporo i bolno ali toga praktički da više i nema jer je kazneno djelo. Sad sve mora biti po zakonu a to je brzo i bezbolno.

    avatar

    02.06.2024. (20:42)    -   -   -   -  

  • starry night

    Samo još da metnem poznate ljude vegetarijance i vegance

    "Veganstvo, teorija ili praksa suzdržavanja od konzumacije i korištenja životinjskih proizvoda. Dok neki vegani izbjegavaju samo hranu životinjskog podrijetla, mnogi drugi također isključuju sve namirnice koje koriste životinje kao sastojke ili za testiranje. Ovi zabranjeni proizvodi mogu varirati od odjeće (npr. kože) do šminke. Veganstvo se razlikuje od vegetarijanstva po tome što vegetarijanci mogu odlučiti konzumirati neke namirnice životinjskog podrijetla kao što su mlijeko, jaja i med na temelju toga da životinje ne moraju biti zaklane da bi se dobile te proizvode. Veganstvo je motivirano nizom razloga, uključujući osobno zdravlje, prava životinja, zaštitu okoliša i etiku. Općenito se prakticira manje kao prehrambena sklonost, a više kao izbor životnog stila i oblik aktivizma.
    Zapisi o pojedincima koji su slijedili vegetarijansku, ili uglavnom vegetarijansku prehranu, sežu tisućama godina unatrag i uključuju takve značajne ličnosti u povijesti kao što su Siddhartha Gautama, utemeljitelj budizma, i grčki filozof Pitagora. Engleski pjesnik iz 19. stoljeća Percy Bysshe Shelley bio je jedan od prvih istaknutih Europljana koji je, osim mesa, iz etičkih razloga izbjegavao mliječne proizvode i jaja. U Shelleyjevo vrijeme oni koji nisu jeli meso nazivani su "Pitagorejci". Shelley je 1813. godine napisao Opravdanu prirodnu prehranu, u kojoj je za društvene probleme okrivio konzumaciju mesa. Izraz vegan, izvedenica od vegetarijanac, predložio je 1944. britanski zagovornik prava životinja Donald Watson. Te su godine on i drugi vegetarijanci koji su se suzdržavali od mliječnih proizvoda osnovali Vegan Society i pokrenuli pokret u nastajanju koji je nastojao zaustaviti iskorištavanje živih bića za ljudsku prehranu i upotrebu (uključujući lov i medicinske pokuse) i pronaći alternative za hranu, odjeću, i druge ljudske upotrebe.

    Za razliku od većine prehrambenih izbora, na veganstvo se češće gleda kao na filozofski prijedlog, etički izbor i oblik individualnog aktivizma koji ima za cilj imati globalni utjecaj. Filozofi od Pitagore do Petera Singera, autora knjiga kao što je Oslobađanje životinja (1975.), tvrdili su da ljudi nemaju pravo iskorištavati ili nanositi patnju životinjama te da je takvo iskorištavanje neetično. Slično tome, sljedbenici hinduizma, džainizma i budizma mogu postati vegetarijanci ili vegani na temelju ahimse, etičkog načela nenanošenja štete nijednom živom biću."

    List of vegans

    List of vegetarians

    Veganism in Japan: How “soft” activism is changing minds in a meat-eating nation

    avatar

    02.06.2024. (21:19)    -   -   -   -  

  • starry night

    to je također i antiratna i pacifistička pjesma

    avatar

    02.06.2024. (21:23)    -   -   -   -  

  • luki2

    Volim meso. Janjetinu ne. Voce i povrce obožavam.

    avatar

    03.06.2024. (19:57)    -   -   -   -  

  • starry night

    Mogla bih bez njega :)), celibat :))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    03.06.2024. (21:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...