Komentari

starrynight2022.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • starry night

    iako netko voli triviju više nego išta, nije u triviji sve, nešto je i u zašto je za svaku pravu demokraciju a ne njenu sprdnju, osnovno i prvo načelo - OVOJENOST DRŽAVE I CRKVE

    avatar

    21.04.2024. (00:01)    -   -   -   -  

  • starry night

    šta kaže pop, je li to prava demokracija ili je demokracija kad on druka sa oltara za svoju političku opciju s kojom je sklopio rimske ugovore na štetu milijuna sirotinje i iseljenih a u svoju korist i privilegije??

    avatar

    21.04.2024. (00:14)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sve je u tekstu bilo odlično do momenta kad se kritizira ili osporava "pravo poslodavaca da odbiju pokriti kontracepciju". To zbilja ne razumijem. Ta ne može se to smatrati nametanjem svoje religije društvu, tu su se malo pobrkali lončići. U tekstu se kaže: "Ako vjerska uvjerenja poslodavca nalažu da ne bi trebao uzimati kontracepciju, može odlučiti ne uzimati kontracepciju, ali ne smije odbiti ponuditi kontracepciju u planovima osiguranja svojih zaposlenika." ?!?! Pa nije kontracepcija nekakvo osnovno ljudsko pravo da bi moralo ući u planove osiguranja zaposlenika! Da je riječ o menstrualnim ulošcima, tu bih svakako stao na stranu zaposlenica, ali ovo s kontracepcijom zbilja mi se čini pukim pretjerivanjem. :)

    Nije mi, također, jasan izričaj: "upisivanje ideje boga u javnost". Ne znam na što se tu misli.

    Sa svim ostalim se slažem. :)

    avatar

    21.04.2024. (01:17)    -   -   -   -  

  • luki2

    A što reci? Užas! Crkva bi se u sve miješala, nikada joj nije dosta novaca i stalno nešto zahtijeva....Od sekularne drzave, od ljudi koji nisu vjerski orijentorani. Rado cu, umjesto crkvenog nameta, platiti za životinjice ili potrebitima. Zašto bi to morala biti crkva? Ne volim takva nametanja. Neka vladajuci puste da svatko sam odluči u što ce ulagati i kako ce trošiti zaradjeni novac.

    avatar

    21.04.2024. (02:05)    -   -   -   -  

  • starry night

    Ako radnicima spada kontracepcija u pakete zdravstvenog osiguranja i uvriježena je praksa u američkom društvu, ne može ju poslovadac selektivno izbaciti iz polica. Kod nas isto ide na recept, pokrivena je zdr, os. "Redovna kontracepcijska sredstva se izdaju isključivo na liječnički recept (neka od kojih su i na pozitvnoj listi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje) i propisuje ih najčešće ginekolog." Znači, ne može neki poslodavac kontracepciju selektivno isključiti iz prava.

    "upisivanje ideje boga u javnost" - misli se na vjeronauk u sekularnoj školi, nitko nema pravo u sekularnoj školi predavati religiju, i misli se na državne medije, državni mediji se ne mogu ponašati kao da bog postoji i nemaju pravo "upisivati boga u javnost", religijski programi i ideje su strogo odvojeni od države, tako sam si protumačila :))

    avatar

    21.04.2024. (02:08)    -   -   -   -  

  • starry night

    slažem se, luki, zašto bi morala plaćati popa i njihove ugovore i raditi za to, to je silovanje osnovnih građanskih prava da ne bude religiozan i ne plaća svećenike

    avatar

    21.04.2024. (02:12)    -   -   -   -  

  • starry night

    takve ugovore, VJERSKE, država NEMA pravo sklapati ako je DEMOKRATSKA

    avatar

    21.04.2024. (02:16)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ako se u nas kontracepcijska sredstva izdaju ISKLJUČIVO na liječnički recept, za to, očito, mora postojati valjan medicinski ili zdravstveni razlog. Dakle, to nema veze s ovim gore. A ako ima, tj. ako je i gornji tekst mislio na isto, onda to u njemu nije valjano navedeno, što nas dovodi u zabludu ili navodi na pogrešno zaključivanje na temelju nedovoljnih činjenica. Ako je, međutim, u SAD-u radnicima/radnicama kontracepcija dijelom paketa zdravstvenog osiguranja, onda i dalje, ipak, to ne smatram nekom tekovinom koja nužno mora biti zadržana.

    Ovo drugo, upisivanje ideje Boga u javnost, kako si obrazložila, sad mi je jasno i hvala ti na tom objašnjenju ili pojašnjenju. :)

    avatar

    21.04.2024. (04:23)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Btw., iako glasam za Možemo, a ranije sam za SDP, nisam za zabranu prigovora savjesti ginekologa u vezi pobačaja. Tu, naravno, ne govorimo o pobačaju koji je nužan za zdravlje majke, već samo o pobačaju zbog toga što žena ne želi roditi iz bilo kojeg razloga. Poštujem osjećaje onih ginekologa koji nemoralnim smatraju pobačaj koji nije medicinski nužan. Svrstavamo se među religijske fanatike, doduše fanatike ateističkog tipa, ako nismo u stanju poštovati njihove osjećaje. Jasno mi je da je zabrana pobačaja veće od dva zla, no ta činjenica ili spoznaja ne bi smjela biti argument koji bi prisiljavao ginekologe da obave pobačaj mimo svoje savjesti, bez obzira na to što ti ili ja o tome mislili.

    avatar

    21.04.2024. (05:00)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Problem sa svećenicima i redovnicima/redovnicama nije tako jednostavan. Ima ih na tisuće, na desetke tisuća, oni su dijelom višestoljetne hrvatske tradicije. Ako bismo im najednom uskratili financije, što bi se dogodilo s njima? Tisuće bi pokrepale od gladi! Postoji silna infrastruktura, razrađen model djelovanja i mnoge, mnoge aktivnosti unutar Crkve. Među njima je i Caritas, kao i razne druge službe, mnoge djeluju po staračkim domovima i na razne humanitarne načine. To je kompleksan sustav za koji bi trebala desetljeća da se efektivno ugasi bez ružnih i agresivnih posljedica po pojedince u tom sustavu. Lako je reći: "Ne želimo Vatikanske ugovore!" ili nešto slično, kao puku parolu za koju se ne preuzima baš nikakva odgovornost. Ali hajde da vidimo posljedice bilo kojeg političkog čina prije nego što za taj čin agitiramo. Tamo gdje je neki sustav pustio duboko korijenje, ne može ga se samo tako iščupati bez tragičnih posljedica. Tko pristaje preuzeti odgovornost za te tragične posljedice? Nitko!

    avatar

    21.04.2024. (05:22)    -   -   -   -  

  • starry night

    Kontracepcija je navedena kao primjer mogućeg sukoba osobnog religijskog uvjerenja i općeg prava građana u kojem osobno uvjerenje ne može utjecati na civilizacijske tekovine i napredak medicine, niti može vjernik manipulirati farmacijom i medicinom i znanošću. Kontracepcija je uglavnom ženska stvar i pravo iz servisa zvanog medicinsko osiguranje koji ju razlikuje od kuje, npr, ili mačke. Ima pravo na tabletu.

    Nijedan muškarac nema pravo odlučivati za ženu i o njenom tijelu, za silovanje treba odrubiti glavu, za pedofiliju isto, odmah odrubiti glavu i tu bi se došlo do kvalitetnog pomaka i poštivanja ljudskih prava kad, kako, s kim i koliko i u kom obliku će općiti, pa bi i pedofil i silovatelj i psihopat, ako im dođe da na nekog skoče, jasno znali što ih čeka - dekapitacija. Abortus je žensko pravo oduvijek bilo i žene su ga činile i činit će, svako uplitanje u žensko tijelo je teško narušavanje ljudskih prava teškim nasiljem fašističkim ili vjerskim s teškim posljedicama, to je naprosto ženino pravo kao i da ne opći ili bira s kim će, ne može bogati pop na ugovorima koji mu omogućuju lagodnu egzistenciju istu takvu uskratiti djetetu ili čovjeku koji ga održava, plaća, radi, zašto bi sirotinja radila za bogatstvo popa, posebno ona kojoj pop i njegovo mudrovanje i umovanje i kađenje i bajanje ne treba i utječe na slobodu i kvalitetu života mu i usluge javnog servisa koji bez popa savršeno može funkcionirati i samo još bolje i bogatije, treba li nam licemjerni pop da nam govori što je dobro a što loše, ne znamo li i sami da je silovanje i ubijanje nevinih ogromno zlo , i inkvizicijsko mučenje i sabotiranje znanosti, ne znamo li i bez popa mi zdravi i misleći ljudi, što ćemo jesti, kako i s kim ćemo općiti, s kim ćemo se družiti i da su fašizam, nacizam, KKK, rasizam, ugnjetavanje žena i djece, ubijanje, ubijanje nevinih civila, ubijanje žena i djece, mučenje, zavođenje lažima, eksploatacija, rad od jutra do mraka za parazite, da je to sve zlo i zlo je da pop predaje priču da silovanje nije problem a abortus je, iz cipelica malene inteligentne građanke, nema ju nitko pravo silovati, odmah glavu treba skinuti psihopatu, jer ako je išta ljudsko pravo to je ŽENSKO pravo odlučivati, tim prije što žena rinta od jutra do mraka za servis zvan obitelj i brine za sve i podiže djecu svojim radom i rukama, a neki psihpat bi joj odlučivao o sudbini i pravima, manipulirajući ju u robu i roba. Psihopati idu obično tamo gdje civilizacija kaže stop, ovo je osobni prostor, nacrtana crta distance za nomalno funkcioniranje reda.

    Ova treća konstatacija,"Tamo gdje je neki sustav pustio duboko korijenje, ne može ga se samo tako iščupati bez tragičnih posljedica. Tko pristaje preuzeti odgovornost za te tragične posljedice? Nitko!", to je pre točno, nasilno čupanje socijalizma i uništenje stotina tisuća radnika i uništenje im života sa tragičnim posljedicama koje radnici osjećaju i danas sa bijednim mirovinama i bačeni u opće propise po duplim zakonima privilegiranih parazita, i nasilno otišlih u inozemstva i rasprodanih imanja i kuća i očevina i djedovina zbog uništenja im tvornica i pljački i uvođenja parazita u prvotne, a njih u drugotne i građane drugg reda, tko je preuzeo odgovornost za te tragične posljedice? Nitko!

    avatar

    21.04.2024. (07:19)    -   -   -   -  

  • starry night

    Krađa, laž, prijevara, obmana, manipulacija, silovanje, ubijanje, uskraćivanje vode struje i hrane sirotinji, nametanje se za arbitra a nitko te nije tražio savjet i uplitanje u život, narcistički patološki poremećaj grandioznosti i više vrijednosti, sve su to duboki poremećajii koje društvo mora prepoznati i djelovati na sprječavanju psihopata da zavladaju

    avatar

    21.04.2024. (07:28)    -   -   -   -  

  • starry night

    društvo u kojem će mi stari pedofilni pop određivati sudbinu kćerkice, je bolesno, grozno bolesno i nemoralno društvo

    avatar

    21.04.2024. (07:31)    -   -   -   -  

  • starry night

    dakle, što prije napraviti pravni zid između popova i države

    avatar

    21.04.2024. (07:34)    -   -   -   -  

  • starry night

    ako govorimo o demokraciji a ne o mafijaško-klerskoj diktaturi

    avatar

    21.04.2024. (07:36)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ja demokraciju zovem demo(n)kracija jer je mrtvo slovo na papiru i uglavnom se pod "demokracijom" zagovara dopuštanje nedemokratskih stvari na primijer petljanje crkve u sve i svašta u jednoj svjetovnoj sekularnoj državi. Taj sekularizam je kao i demokracija samo mrtvo slovo na papiru. A najžešće od svega mi je kad kreacionisti vjerski fanatici i njima slični počnu bulazniti o "militantnom sekularizmu". Zamisli ti imbecilne izjave. Sekularizam postoji samo u teoriji a "militantni" čak niti tako-jedino što je militantno je njihov fanatizam i želja za kontrolom nad svima bljuv. Oni će određivat kad će se i koliko i u koju svrhu jebat koristiti kontracepciju i da ne nabrajam dalje. Jesu li luđi oni ili onaj tko će ih slušat?

    avatar

    21.04.2024. (10:04)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Što se tiče "priziva savjesti" ne dijelim Marianovo mišljenje. Onaj trenutak kad netko odluči biti ginekolog pristao je i na to da će na zahtjev morati napraviti pobačaj. To je nekad bilo ustavno pravo i da je ovo normalna država imala bi i tu stavku u ustavu a odbijanjem izvršenja pobačaja jer njega peče savjest krši ustavno pravo drugih. Ako njih peče savjest neka ne budu ginekolozi-odi braco na građevinu ili negdje di nećeš morati radit abortuse. A da ne govorim da većina tih s "prizivom savjesti" većinom rade pobačaje "na crno" koje masno naplaćuju. Što se sileđija i pedofila tiče slažem se da ih sve treba pobit i to ne metkom jer je to presamilosna metoda za takve. Ili ih možda još bolje unakazit starom metodom kastracije pa da se sami požele ubit.

    avatar

    21.04.2024. (10:25)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...Ameri toliko poštuju svoj 1. amandman da su ideju boga u javnosti upisali na najučinkovitiji način u vidu mota "In God we trust" na svoju valutu, pa ako svi građani nemaju boga u srcu, imaju ga u džepu, a to je puno bitnije :)... prvi puta se taj moto pojavio na kovanici od 2 centa 1864. godine tokom građanskog rata, jer ipak u svakom ratu treba isticati da je bog uvijek na našoj strani (i nacistički SS-ovci su na svojim pojasevima imali natpis "Gott Mit Uns" - Bog s nama)... od 1938. godine sve kovanice imaju taj moto, a od 1957. i sve novčanice...

    avatar

    21.04.2024. (12:50)    -   -   -   -  

  • starry night

    Teatralni, maestralno, najveće lopine i krimosi šibaju dogmu, ovo si genijalno ilustrirao kako gramzivi profiter manipulira sistem, prije podne je vjernik i ne radi u javnoj bolnici abortuse a navečer ih radi doma za ogromnu lovu, ili u bolnici naručuje pacijentice za ginekološki pregled za pol godine a istovremeno nudi za lovu pregled u svojoj privatnoj klinici isti dan, ljudožderi vegetarijanci, film govori sve jer je po dokumentarnoj prozi snimljen, o ljudožderima vegetarijancima šta rade sa ženama.

    Demonkracija, BAŠ!!

    pa hebote ubiće nas budale, najprije će nam pamet sjebat, pa ništ ne znaju osim bajat i puštat to na internet.

    avatar

    21.04.2024. (14:54)    -   -   -   -  

  • starry night

    U sridu, Blogokviz! Naravno da je to frapantno kršenje Prvog amandmana i uplitanje vjerskih fundamentalista u zakone i ustav. Bog Novac. Demonkracija, kako kaže TEATRALNI.

    Pitanje je često predmet rasprave u američkom društvu, jedno od mišljenja s društvene mreže Quora:

    "Krši li moto "In God We Trust" Prvi amandman?

    Da, sasvim sigurno jest. Money nije imao taj citat na sebi sve do 1967. U to vrijeme, SAD je prelazio u naklonost fundamentalističkih kršćana, posebno republikanske desnice. Izvorni natpis i na papirnatom i na kovanom novcu bio je e pubilis unim. Očevi utemeljitelji, uključujući financijski najosviještenijeg od njih, Alexandera Hamiltona, bili su deisti. Bili su oštro protiv kršćanstva. John Adams ima posebno oštar komentar o kršćanstvu ako želite pogledati gore. Pretpostavljam da su živjeli u kasnijoj eri ili da je znanost postigla veća otkrića u to vrijeme, očevi utemeljitelji bili bi ateisti. Ustav Sjedinjenih Američkih Država zabranjuje saveznoj vladi odobravanje i uspostavljanje bilo koje religije ili bilo koje religije nad drugom. Promjena slogana očito je protuustavna i daje kršćanima pogrešan dojam da su SAD osnovane kao i ostaju kršćanska nacija. Trebalo bi se promijeniti, a s obzirom na svjetovna otkrića u posljednje vrijeme, uvjeren sam da hoće.

    Jason Bladzinski
    Likovni umjetnik"

    avatar

    21.04.2024. (15:03)    -   -   -   -  

  • starry night

    Najbitniji od svega u toj priči je OTPOR zdravog razuma fanaticima i fašistima u američkom društvu i proslijeđivanje kršenja ljudskih prava Amerikanaca :)))))))))))))))))))))) na sudove i u sudske procese, građanski otpor fundamentalističkom ludilu, o čemu ćemo govoriti u drugom nastavku :))

    avatar

    21.04.2024. (15:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...