Komentari

huc.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • V

    Slobodan čovjek - ratnik, zapravo je... nerijetko je derište na kojemu se jako lako prima primjena obrnute psihologije.

    Inače, to s obrnutom psihologijom zna dosta dobro funkcionirati i kod samonagovaranja.
    Savjet :O

    avatar

    29.02.2024. (21:23)    -   -   -   -  

  • *

    https://youtu.be/l1aluJeDUf0?feature=shared

    avatar

    01.03.2024. (10:16)    -   -   -   -  

  • *

    )

    avatar

    01.03.2024. (10:16)    -   -   -   -  

  • NF

    Zanimljivo, tema mog diplomskog rada je bio "Trag Nietzscheovih uticaja u dnevnicina Thomasa Manna", Manna kao reprezentanta građanstva ne spominješ, ne bih ni ja da sam mogao birati. Napisat ću odmah, inače ću zaboraviti, sviđa mi se do sad nepoznati Gregory Crewdson, volim kuće s antiknim namještajem, a model me podsjeća na prvu ženu Gerharda Richtera, to na prvu, na drugu vidim nebitne cicne razlike. Mentoricu, kojoj sam se jedini te godine prijavio, da, iako loš student, baš kod nje pišem rad, je iznenadilo da želim pisati o Nietzscheu, još je bio socijalizam, rekla je teško da bi povjerenstvo prihvatilo temu, a citirati Krležu u obranu nije dovoljno, izvukao sam par citata Ive Lole Ribara iz rukava, ona se nasmiješila i rekla, ipak ne, mogu Vam ponuditi samo dnevnike Thomasa Manna, njima se još nitko nije bavio, konstatirao sam da se to ne isključuje i predložila je taj nezgodan naslov. Na kraju je sve zgodno uspjelo uz neizbježne melodično-progresivne citate Danka Grlića. Začudo ovdje mi odgovara i izbor pjesme Bob Dylana, ako nisi čitao memoare Grace Slick, nisam ni ja, probaj na netu barem iskopati opis njenog seksanja s Jimom Morrisonom, ipak bi mi psihodelija bijelog zeca bolje išla uz golog raplesanog Nietzschea, ali i ovako je ovo jedan od boljih postova zadnje vrijeme. Dosta, već sam se zajurio pisati o dnevnicima kao književnoj vrsti i mogućim formama, al i ovo je previše.

    avatar

    01.03.2024. (20:59)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    gregory crewdson je zabavan, filmičan. režira fotografiju ne pokušavajući fingirati stvarnost kao nepošteni abadžić, e ne bi li postigao spontani fotožurnalistički bressonov ili tošo dabac efekt (ova je digresija za luki2).

    gerhard richter mi nije slikarski blizak, ali je ok, i sisice njegove žene su ok.

    grlić... svi ti praxisovaca bili su - eufemički rečeno- ljudi ograničenog shvaćanja, jugoslavenska inačica neomarksističke frankfurtske škole, koju su sačinjavali također blesasti i tendenciozni ljudi.

    dnevnik kao književna forma? načitao sam ih se pa kažem - nipošto. interesantan je period predratnih godina u austrougarskoj: pisati dnevnik bilo je tada vrlo trendi, svi su ga pisali, ali malo šta se tu ima za pročitati, a kamo li za iščitati.
    dnevnik danas? potreban kao mjesto pohranjivanja informacija koje se na internetu rapidno uklanjaju ili mijenjaju do te mjere da možemo očekivati shifting u paralelnu prošlost (vidi mandela efekt). dnevnik, i to pisan vlastoručno, pisaljkom na pergament da se otkloni svaka sumnja u intervenciju super-kvantnog računala što iz zabave ili eksperimenta mijenja povijest.

    grace slick, dobar komad, jedna od onih vokala s luđačkom energijom ala lene lovich, nina hagen, janice joplin, cynthia leigh wilson iz B52 ...

    avatar

    05.03.2024. (11:46)    -   -   -   -  

učitavam...