Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • samo za vranju

    Ja ne vidim da baš svi pljuju fotografe, da ih toliko sustižu sankcije. Kad sam s djecom na plaži dobro proučim.okružje jer se na našem terenu ulovilo dosta onih majmuna koje ne želim ni imenovati. I to je to.
    Fotografima se divimo na zabilježenim trenucima života, svevremenskim kadrovima prirode... trebaju nam za vjenčanja, obljetnice, novosti...
    Dakle, nije potrebno toliko negativnosti u skoro svakom tvojem postu. Budi optimist.

    avatar

    29.12.2022. (08:46)    -   -   -   -  

  • Elyca

    meni je tilo oduzet fotoaparat prije jednog velikog koncerta. Kažu: "Možete ga preuzest nakon koncerta, ali Vam ne možemo dati potvrdu da smo ga zadržali " (hahaha)
    pitam ja: a što je s mobitelima?, a tip slegne ramenima pa mi odgovori da mi na ulaznici piše da ne mogu unijet: fotoparat, bocu s pićem, kišobran i upaljač. I stvarno je pisalo.

    Znači da je uglavnom do organizatora koji dopuštaju loše snimke s koncerata.....
    Tako je to svugdje u životu.....svi dopuštaju i hvale se s lošim, a profesionalaca/znalaca se boje da ih ne "uhvate" u njihovoj gluposti

    avatar

    30.12.2022. (09:09)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    samo za vranju: Ne pljuju svi fotografe, daleko od toga, ali među 100 ljudi na koje naiđeš, uvijek se nađe bar jedan koji ti zagorčava život iz prostog razloga jer imaš fotoaparat, a dovoljna je jedna dušebrižna naporna budala da ti upropasti čitav dan. Doživio sam to masu puta, čak i ponekad pisao na blogu o tim događanjima... jednom sam snimao raskopanu ulicu, a neki lik sa strane, vjerojatno stanar, koji nije uopće bio u kadru, dobacivao da što slikam, za koga, htio se svađati .... Ili dok sam stajao na tramvajskoj stanici s fotoaparatom prek ramena, niš nisam snimao, neka starija žena urlala na mene da što ja tu izvodim s tim aparatom, da koga ja snimam. Dok sam snimao jednog radnika koji radi i koji se nije ni najmanje bunio što ga snimam, naišao neki lik, slučajni prolaznik, pa kenjao da kaj ja njega imam snimati.... I još gro puta takve i slične situacije. A da ne pričam na nekidm druženjima i zabavama je bilo onih koji se nisu bunili kada su se svi naslikavali mobitelima, ali čim je fotoaparat u pitanju odmah je bilo da se "njih ne smije slikat"... i da dalje ne nabrajam.

    Elyca: Ništa bez potvrde o privremenom oduzimanju. Pogotovo ak je malo bolji aparat, poslije bi se lako moglo dogoditi da "Nema tu nikakvog aparata". A što se takvih ograničenja tiče, fotografiranje je fotografiranje bez obzira da li mobitelom ili fotoaparatom (i jedno i drugo stvara sliku), ako je zabranjeno trebalo bi biti zabranjeno za sve bez iznimke. Ili dozvoljeno za sve (ako se radi o snimkama za osobne potrebe).

    avatar

    30.12.2022. (13:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...