Komentari

fragmenti2.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • V

    :)

    avatar

    14.12.2022. (12:00)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Jutros nisam čula budilicu, niti se sjećam da sam ju ugasila, iskočila sam iz kreveta u 7 i 36. Radno vrijeme mi je od 7 i 30. U 7 i 55 sam uletila na sastanak.
    Jučer je bio dobar dan, danas ne znam kak se zovem.

    avatar

    14.12.2022. (12:22)    -   -   -   -  

  • V

    Zoveš se kao moja mama :)

    avatar

    14.12.2022. (12:24)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    :))))
    Najbolje žene nose to ime. :)

    avatar

    14.12.2022. (12:26)    -   -   -   -  

  • V

    :))
    Ovdje je to često ime, tako da mora da obilujemo najboljim ženama :))
    Moja mama nije bila prva u obitelji s tim imenom, 'naslijedila' ga je od sestrice koja je umrla dosta prije njenog rođenja.
    Ostalo je nejasno zašto je to napravljeno.

    avatar

    14.12.2022. (12:32)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Možda u spomen... ja sam svojem djetetu dala ime koje je inačica imena Ivan, jednim dijelom u spomen pokojnom bratu Ivanu, ali i zbog hrpe drugih razloga. :)

    avatar

    14.12.2022. (13:13)    -   -   -   -  

  • V

    Spomen: na djeda, ujaka, baku, strica, tetku... nije isto kao kada roditelj drugom djetetu daju ime onog mrtvog, kao da ga pokušavaju zamijeniti. To se ne radi :I

    avatar

    14.12.2022. (14:11)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Sad ću nažalost preskočiti sav trud iz posta, i komentirati komentar.
    Doživjela sam post, tome služi ne? Ne moram ga i komentirati, ovaj put mogu i komentar. Oprostit ćeš mi.

    Zašto ne dati djetetu ime pokojnog djeteta? Ime koje kola generacijski u obitelji daje se u čast onog prvog pa potom svih sljedećih koji su ga nosili.

    Moja djeca tvrde kako neće imati djecu, a tvrdila sam i ja. Ni u ovim malim godinama se ne miješam u njihove izbore, ali ukoliko će imati djecu, muško, teško bih podnijela da ne izaberu upravo to ime.

    Zvuči to ovako glupo i nebitno, nek se djeca zovu kako god dok su živa i zdrava, ali onako u dubini mog srca ta ogromna želja spava.
    Ne bi bila zamjena jer zamijene nema i nikada je neće biti i ne može biti, ali voljela bih čuti kako se to ime doziva.
    Jako bih to voljela.

    Jesam naporna, a?

    avatar

    14.12.2022. (14:34)    -   -   -   -  

  • marival11

    Vidim ja da ti ne pratiš nogomet:))) klinci naših nogometaša tako spretno barataju tim loptama i njima je to igra, a u stvari i spada u dječje igre to šutanje lopte. Malom od Perišića je Neymar idol, pa mu je Ivan poslao veliki obrigado da je klincu dao ruku i osmijeh.
    Oči su mi danas natečene od plakanja. Gledala sam film Pomajka sa Susan Sarandon i Juliom Roberts. Mislim da je ipak barem 50 posto suza pripadalo nogometu.
    Sve u svemu dobro sam to podnijela, samo ostaje žal da su nas Argentinci mogli pobijediti čisto i bez tog upitnog jedanaesterca. Ko zna kojim bi putem sve krenulo da smo mi poveli uz pomoć suca...
    Jutros sam ipak nazvala grad i rekla da imam malu mirovinu i da i radim četiri sata. Rekla je da sam na popisu i da samo pošaljem izvadak mirovine i Iban. I rekla sam joj da to nije u redu, ali ona je samo odgovorila da je to tako i da me pripadalo i za dva Uskrsa i lanjski Božić, ali nisam ništa pitala:)

    avatar

    14.12.2022. (14:53)    -   -   -   -  

  • V

    Ypsilonka, nisi me dobro shvatila... ne bunim se ja, samo sam rekla kako nije uobičajeno da roditelji ponovno daju ime koje su već dali jednom svom djetetu (koliko takvih znaš?).

    To se može loše odraziti na samopouzdanje tog drugog djeteta, jer nije rijetkost da i s nekim drugim imenom takva djeca, ili ona preživjela, često žive u sjeni onog mrtvog, ili se tako osjećaju.

    Tako je i moja mama svima bila prvenstveno podsjetnik na sestricu koju nije ni poznavala, a tek nakon njega je dolazilo do izražaja i njeno postojanje... ili nije :)

    marival11
    , mislim ja kako ti ne možeš razaznati kada se ja to šalim, a kada sam ozbiljna... i zašto sam takva :))

    avatar

    14.12.2022. (14:54)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Pa zapravo da, ne znam za takav slučaj. Možda samo u romanima. Teško je to breme.
    S očeve strane kod nas je bio običaj Petar pa Ivan pa Petar... i onda je moja baka rekla ... E neš! i bio je Berislav, pa opet Ivan. A onda je sve ošlo u tri ćoška.
    Nisam za obremenjivanje jadne djece dok još ne znaju ni tko su ni što su. Možda su sve ove današnje Pie Mie Tie Rite ... baš laka imena za djecu, dok ih sama ne obremene.

    avatar

    14.12.2022. (15:06)    -   -   -   -  

  • V

    'Nasljeđivanje' imena od predaka je dosta uobičajeno, tako daj taj teret i nije tako velik, dapače, mnoga djeca ga i s ponosom nose ako je taj predak bio nekakva cijenjena osoba, ali ovo s braćom i sestrama je dosta osjetljivije.

    Mama je rekla kako se to smatralo 'lošom srećom' u kraju gdje je rođena... ondašnji ljudi možda nisu baratali današnjim stručnim pojmovima za pojasniti zašto nešto nije poželjno, ali na svoj način su to ipak znali prepoznati i spriječiti.

    avatar

    14.12.2022. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...